-=- SATUL ROMÂNESC - TALPA CE SUSȚINE ȚARA - îl vom lăsa să dispară?!....

 Satele Românești mor pe rând și cad că spicele de grâu la secerat în fața Istoriei contemporane...



Este Sfârșitul a mii de ani de Istorie în care Străbunii Noștri au început să se așeze în comunități în care au creat Folclor, Tradiții, Obiceiuri, Limbă unitară și au dat un curs vieții bazat pe dragostea și unitatea dinte săteni.
Îmi aduc aminte cum părinții Generației Mele au fost alungați din Țară că sa câștige o pâine amară făcând cele mai de jos meserii în umilință pentru a câștiga un ban, deoarece în Țara strămoșilor lor nu mai erau locuri de muncă pentru atâtea guri de hrănit.
Nu mai erau locuri de munca fiindcă le-au distrus pe toate Hoții ce ne conduc de 31 de ani.
Pentru ce au șters, părinții noștri, Bătrânii Stăpânilor la fund? Că sa vadă cum Țara este vândută bucată cu bucată și furată ca în codru, fără nicio frică!?
Copiii generației mele au crescut cu mari lipsuri de afecțiune părintească, iar bunicii bolnavi și amărâți cu greu au putut să ne poarte de grijă într-o lume atât de indiferentă.
Îmi aduc aminte cum satele noastre erau pline de copii ce mergeau la scăldat, la colindat, la joacă, la școală, fiind departe de tehnologia aceasta ce a secat planeta de iubire.
Îmi aduc aminte cu câtă trudă reușeam să bem o cană de lapte, fiindcă mergeam tot satul la munca câmpului să facem fânul pentru văcuțe că să aibă ce mânca iarna.
Veri interminabile în care eram toți copii și nu aveam telefoane să ne sunam, ci strigam unii către alții la poartă ca să ieșim la joacă.
Îmi aduc aminte cum dădeam ”Buna Ziua” la oamenii în vârstă ce stăteau la poartă pe bancă.
Vedeam cum sutele de vaci, vara, veneau seara de la păscut și era tare plăcut deoarece oamenii mulgeau laptele proaspăt, lapte de care ne bucuram cu toții, dar se se mai bucura atât pisica, cât și purcelul ce mânca zerul de la cașul închegat .
Mă doare să știu că acea copilărie pe care noi am simțit-o nu o sa o mai simtă și nu o s-o mai trăiască niciun copil vreodată pe aceste meleaguri!
Totul a fost plănuit că să dispară Satele fiindcă așa au putut lovi direct în Identitatea, Spiritul și Purtătorul de Tradiții, Obiceiuri și de Bun Simț ce era Țăranul Român.
Înainte cunoșteai Țăranul după Port, accent și genul de muzică pe care-l cânta, dansa sau asculta, dându-ți seama pe loc din ce regiune era.
Acum toți se îmbracă asemenea, toți ascultă aceleași melodii, toți mănâncă la Fast Food și Pițerii și foarte puțini Tineri mai ascultă muzică Populară ce li se pare că este veche și demodată.
O mână de Zăpăciți și infractori ați distrus România, omorând Tradiția Străbunilor Noștri!
Și asta pentru niște amărâți de bani, Politicieni Trădători!?
Ce amintiri au acești copii astăzi? Că stau în casă pe Tabletă cu masca pe față?
Ce copilărie înfiorătoare este aceasta!
Ne-am distrus copiii!
Acest text nu este scris pentru noi, cei de acum, ci este pentru copiii din 2060 ce or să dorească să își cunoască Trecutul, Strămoșii...
Și noi, cei bătrâni, care o sa mai trăim atunci, o să ne simțim singuri în lumea aceea super-Tehnologică și o să ne fie și mai dor de Satul Nostru!

Îmi este frică să văd cum va arăta România pe atunci, desigur dacă va mai exista ca stat unitar și de sine stătător!
Politicienii de tip mafiot ne-au distrus în 31 de ani așa cum nu au reușit Dușmanii în ultimii 2.000 de ani!
(adaptare după Bogdan Crăciun)

Comentarii