-=- Nu este niciun popor, în toatã Europa, care sã aibã o istorie mai veche, mai frumoasã și mai fantastică precum a noastrã -=-


1. Cel mai vechi simbol pre-tracic găsit în lume - o zvastică-simbol solar- - 6.000 î.d.H.
2. Primele ornamente și măști de aur (tracice) găsite în lume - 3. 800 î.d.H. (Karanovo V-VI).
3. 1.600 de tezaure ale regilor traci - cele mai frumoase din lume.

   
         În Iliada, Homer spunea despre traci cã „armatele lor străluceau de scuturi de aur și tezaurele lor erau așa de prețioase că regele Priam (rege al Troiei tracice) a putut sã ia înapoi, de la greci, capul fiului său mort, numai dupã ce le-a dat acea faimoasã cupã tracicã de aur.
   
     Toate marile civilizații au înflorit pe vãile unor mari fluvii și în special la gurile de vãrsare ale acestora: cea egipteanã pe Nil, cea mesopotamianã, între Tigru și Eufrat, cea indianã, pe Ind și Gange, cea chinezã, pe Fluviul Galben, iar cea europeanã, cu voia sau fãrã voia „marilor profesori” de istorie și arheologie, pe valea Dunãrii (Istrului, Danubiului) și în special în zona Deltei acesteia.
     
        Acesta este leagãnul adevãrat al civilizației protoeuropene, în strãvechea vatrã tracicã a Carpaților, a Dunării carpatice.
Aici veneau grecii în antichitate sã-și caute Lâna de Aur și bogãțiile agricole dunãrene.
Aici s-a dezvoltat faimoasa Epocã de Aur, cu Cimitirul Eroilor de la Gurile Dunãrii și Lăcașul Zeilor din Cetatea Koga-Ion-ului.
 
    Uitați-vã pe hartã și veți vedea ce fantastic aratã acest spațiu, unde din trupul munților țâșnesc izvoare ce se prefac în râuri, care se desfãșoară ca un evantai spre Dunãre, străbătând vãi calme și dealuri molcome, prielnice agriculturii și păstoritului.
 
      De sus, din avion, aceastã rețea hidrograficã, având forma de elipsă, seamãnã cu un OU al GENEZEI.
Munții de sare, fără de care sunt greu de conceput viața omului și creșterea vitelor, reprezentau în antichitate o bogãție mai mare decât aurul, poate cea mai de seamã bogãție pentru oamenii vechimii, bogãția fãrã de care viața nu poate exista.

      Bogățiile solului și subsolului au fãcut ca spațiul tracic sã fie râvnit de triburile și popoarele învecinate - spre acel Eldorado al antichitãþii își orientau dorințele jefuitoare vecinii.
Invadatorii europeni au venit și încã vin de la rãsãrit, mișcãrile dinspre sud spre nord fiind determinate nu atât de cauze economice, cât de modificãri ale climatului, de schimbarea florei și faunei.
       
      Precum orice pom ce dă roade și semințe cautã sã le rãspândeascã în preajmã, așa și neamul nostru, al daco-tracilor, prin triburi prolifice, a rodit și s-a răspândit fie la marginea teritoriului sãu de viețuire, fie deplasându-se la distanțe mai mari pânã în Asia ori trecând strâmtorile Bosforului și ale Dardanelelor pânã în Anatolia;
Așa au ajuns ramano-dardanii sã ridice orașul cetate Troia, iar brigii sã alcãtuiascã o „filialã care a luat numele de Frigia; mysii nu erau altceva decât o fãrâmã a moesilor din sudul Dunãrii; mesapii, iapygii și veneții din Italia de răsărit erau surplusuri ale traco-ilirilor din Dalmația și din Panonia (unde a existat statul Rama - pânã la venirea ungurilor, dupã cum atestã o serie de surse toponimice).
       

      Extinderea neamului carpatodanubian se poate asemãna cu o explozie atomicã, avându-și epicentrul acolo, acasã, în Țara Soarelui, în DAKSHA presanscritã, arianã.

   Îi vom gãsi pe strămoși pe râul Hipanis (Bug) și Borystene (Nipru).
Cimmerienii vor fi împinși de sciți spre sud, dar și ei, sciții, se vor topi în marea populație tracicã, tracizându-se, lãsând în urma lor doar ... un nume.
     
      Ei, tracii, care se întindeau spre apus până la Oceanul Atlantic, au pãtruns și pe Valea Vistulei, întemeind cetãți ca Getidava; alte ramuri ca etruscii și veneții se vor îndrepta spre Valea Padului. Peninsula Italicã au cucerit-o de cel puțin patru ori, ultima datã sub conducerea strãlucitorului raman ENEA - plecat din zona Oltinei (Dobrogei de azi) ori, dupã Homer și Virgilius, de la Troia.
   

    Când Demostene și Ificrate socoteau ca o cinste faptul cã mamele lor fuseserã geto-tracice, când grecii „ne împrumutau zeii schimbându-le doar numele, înfruptându-se din plin din miturile și credințele geto-dacilor, cum sã nu ridicãm vocea azi, noi urmașii acelor daco-traci, și sã spunem lumii adevãrul?   

    De ce să tăcem, umiliți și furați de al nostru trecut glorios din dorința „inteligentă” de a nu ne supãra vecinii?
Cine au fost și cine sunt ei vecinii?!
Niciodatã un popor umil și fricos nu a fost respectat, niciodatã un iepure nu va sta alãturi de un lup!

      Este timpul sã ne trezim, sã ne scoatem ochelarii de miopi, primiți de la vecini, și sã ne uitãm cu mândrie, acolo, departe, în trecut, redescoperindu-ne și mândrindu-ne cu noi înșine.

         Nu este nimeni în toatã Europa, care sã aibã o istorie mai veche, mai frumoasã și mai fantasticã ca a noastrã.

      Noi nu trebuie sã uităm că suntem aici, pe acest pământ european primii, înaintea grecilor, italienilor, francezilor, germanilor or turcilor, înaintea englezilor or slavilor.

Ei toți, nou-veniții, doresc ca noi să nu fi existat; astfel ca ei sã aibă drepturi!

Ei spun cã Transilvania a fost lipsitã de populație, iar ei au venit și au locuit-o!

Ei ne încurajeazã în naivitatea noastrã sã credem cã de fapt noi am apãrut dupã 106 d.H., prin unirea dintre „doi bãrbați Traian și Decebal, Traian - cuceritor a DOAR 14% din teritoriul Daciei, în urma unui rãzboi fratricid.

     E timpul sã realizăm că noi avem istoria noastrã, cu mii și mii de ani înaintea sosirii romanilor pe câțiva kilometri din teritoriul Daciei; istoria noastrã a început atunci, de mult, când noi am început sã fãurim Europa, sã cucerim Asia: China, India și chiar Japonia, Anatolia, Sumerul și Asia Micã, Palestina și Mesopotamia, Nordul Africii.
   
      Aceasta este istoria noastrã, a carpato-danubienilor, pelasgilor, tracilor, daco-românilor.
Noi, daco-românii, reprezentãm coloana vertebralã a istoriei lumii contemporane.
-DACIA-

Comentarii

  1. Îmi pare rău, dar cel mai vechi simbol a fost găsit la Cuina Turcului (schela Cladovei), gravat pe os de tarpan și se regăsește în toate zonele locuite de români, pe costume populare, pe unelte agricole, pe stâlpii porților, pe case, pe furci de tors, simbolul are o vechime de 12600 de ani și în unele zone ale țării (ex. Rucar ) s-a păstrat și denumirea: țâțânile lumii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie-mi pare bine, că veniți cu precizări mai bine documentate și astfel, extrem de binevenite... :)
      Vă mulțumesc frumos pentru atenționare!

      Ștergere
    2. Ar fi interesant daca ati posta si un link spre articolul care descrie acest artefact. Multumesc!

      Ștergere
    3. ”Pe o falangă de cal sălbatic descoperită la Cuina Turcului (comuna Dubova, judetul Mehedinti, pe malul Dunarii la Portile de Fier), 11.000 i.C., se afla prima reprezentare a genezei, a coloanei infinitului, a țâțânii lumii, cum spune țăranul roman, care se citeste astfel „Însuflețirea vine din Cer, se plămădeste în pântecul femeii și se naște pe Pământ”.
      Comentariul este preluat dintr-un articol al Adinei Mutar, pe care l-am publicat chiar acum.

      Ștergere
  2. ...Dupa cate se pare romanii-pelosgo-traco-geto-daci...plus variantele corcite cu alti migratori, avari, vizigoti, tatari, si bineinteles tigani, cu totii au luat-o iar la picior spre alte tari...Deci migratia e periodica la cateva mii de ani...Duca-se...sa mai vada si alte tari ce inseamna hotia si coruptia pelasgo-traco-geto-daco-romana...nici iarba nu mai creste dupa aia...as fi plecat si eu, dar sunt urmasul direct a lui Burebista, Decebal, Gerula, si ruda prin alianta cu Traian, Nero, Caligula Etc...si nu ma lasa inima sa plec pana nu vad cum se termina...mai e putin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam acid comentariul .... A nu se pune toti intr-o galeata. Daca 10 mii de politicieni sunt hoti asta nu inseamna ca ceilalti sunt la fel.

      Ștergere
    2. Da, aveți dreptate d-le Doru-Călin.
      D-l Vardias este, clar, adeptul altei...viziuni, denigratoare de Neam și Țară...
      Are și dumnealui dreptul la o opinie personală, desigur.
      Poate faptul că SIMTE că este ”rudă prin alianță cu Traian, Nero, Caligula” să fie motivul pesimismului cu care privește istoria Neamului pelasgo-traco-geto-dacic. :) .
      Pe la noi, pe aici, în zona mea, n-a călcat picior de roman....

      Ștergere
    3. Daca tot scrie despre hotie domnul Vardias, poate ar fi interesant sa-i amintim si de cei care ridicau hotia si jaful la rang de politica de stat: imperiul Roman, imperiul Habsburgic, imperiul Otoman, imperiul Tarist ...!
      Imperiul Roman a jefuit sistematic Dacia dupa cucerire. Fara a socoti ce au capturat in anul 106, in cei 165 ani de dominatie in Dacia romanii au transportat la Roma 165 tone de aur si 330 tone de argint, pe langa sclavi, sare, lemn, grane, vin etc..
      Daca are curiozitatea sa viziteze muzeele din Viena si Budapesta, va avea surpriza sa descopere nenumarate tezaure de monede si podoabe de aur si argint, descoperite in Transilvania. O buna parte din monedele de aur au fost topite, pentru a putea fi folosite la emiterea monedelor habsburgice, ceea ce a dus la consolidarea financiara a imperiului.
      Otomanii au primit anual tribut de la Tarile Romane, inclusiv in galbeni de aur, incat pana in zilele noastre pretul aurului in Turcia este mai mic decat in tarile vecine ...!
      Despre imperiul Tarist ce sa mai vorbim .... Toata lumea stie ca Tezaurul nostru national se afla la Moscova ...!

      Ștergere
    4. MULȚUMESC FRUMOS PENTRU INTERVENȚIE...Chiar este bine foarte binevenită...:)

      Ștergere
  3. Şcoala ,Claudia!
    Identitatea unui neam e lucru mare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa ultimele cercetari ,tezaurul se afla in Germania. (93,4tone aur)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jumătate din Tezaurul Țării se află la Banca Angliei( că altfel nu mai căpătau împrumuturi exorbitante guvernanții noștri de după 89!, iar restul e la BNR...cică!
      ....

      Ștergere
    2. Se refera la Tezaurul trimis la Moscova inainte de revolutia bolsevica:

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Tezaurul_Rom%C3%A2niei

      "Principalul activ cuprins în tezaur era cantitatea de 93,4 tone de aur, formată din 91 de tone de monede istorice de aur și 2,4 tone de lingouri de aur".
      Informatia ca Tezaurul s-ar afla in Germania este o intoxicatie de slaba calitate marca FSB. Daca era in Germania il primeam de mult inapoi.

      Ștergere
    3. Mulțumesc frumos pentru completările pertinente!

      Ștergere
    4. PRIMELE FORME ALE SCRIERII DE PE MAPAMOND SUNT REZULTATUL DEZVOLTARII UNUI POPOR CIVILIZATOR
      de Constantin  N. Barbulescu 

              Subscriind la concluziile unor valorosi cercetatori care au stabilit ca teritoriul tarii noastre a fost un autentic centru iradiant de cultura si civilizatie, pentru o localizare mai restrânsa, am identificat zona in urmatorul cadru geografic si arheologic:
      2.000.000 i.H. La Bugiulesti (judetul Vâlcea), 44055' lat.N / 23057' lg.E, a fost atestata "cultura de prund";

      1.200.000 î.Chr. Uneltele de piatră de la Flămânda – Turnu Măgurele.

      mai multe https://www.voci.ro/cultivati-aceste-lucruri-copiilor-si-nepotilor-vostri/

      100.000 i.H. La Pestera Bordu Mare (judetul Hunedoara), 45030' lat.N / 23010' lg.E, a fost identificat omul de Neanderthal si urmele materiale specifice culturii musterian;

      60.000 î.Chr. cele mai vechi urme de pasi ale omului din Neanderthal, din lume.

      40.000 i.H. La Pestera Cioclovina (jud. Hunedoara), 44035' lat.N / 23005' lg.E, a fost identificat omul de Cromagnon si urmele materiale ale culturii Aurignacian; raspândita in jur la Nandru, Baile Herculane s.a.

      40.000 i.H. Ion din Pestera de la Anina/Caraș-Severin;

      26.000 i.H. Vasile din Pestera de la Anina/Caras-Severin;

      21.000 î.Chr. Venus gravețiană din Poiana Ciresului-Piatra Neamț

      11.500 î.H. Inscriptiile Geometrice de la Cuina Turcului

      8.000 i.H. La Schela Cladovei (jud. Mehedinti), 44039' lat.N / 22039' lg.E, este atestata cultura omonima, ca inceput a ceea ce se poate numi civilizatie cu o larga arie de raspândire, din aceasta perioada existând , pe peretii de nord si de est din Pestera Chindia-II (Moldova Veche), picturi in ocru rosu cu desene ce reprezinta fiinte omenesti, pasari, braduti, simboluri astrale, redati intr-o maniera stlilizata, posibile forme ale unei scrieri pictografice si, ceea ce este important, impresiunile palmare române;

      7.500 i.H. Tablitele si Placutele de la Turdas, Miercurea Sibiului, Ceahlau-Vadu Rău, Templul din Parța-Timis, statuia Zeitei Mama/Venus din Vidra-Ilfov;

      6.500 i.H. Potrivit datarii cu Carbon 14 in aceasta perioada, Tablitele de la Tartaria (jud. Alba), 45055' lat.N / 23025' lg.E, au fost realizate primele tablite cu scriere pictografica, raspândite in numeroase puncte de pe Terra unde au ajuns locuitorii migrati de pe aceste meleaguri;

      00 î.Chr. Tablitele de la Hândresti-Oțeleni-Iasi
      https://www.bzi.ro/descoperire-arheologica-senzationala-la-iasi-galerie-foto-315835

      4.500 i.H. La Daia Româna (jud. Alba), 46000' lat.N / 23040' lg.E, a fost descoperit primul vas-cilindru din lume.

      1.400-1.500 i.H. Andronicon, prima scoala cu local de sine, statator, din lume, Cetatea Cornesti-Timis, poate cea mai mare cetate-aglomerare urbana din lumea cunoscuta din acele vremuri;

      100 i.H-100 d.H Placutele si Tablitele de la Sinaia, Rosia Montana, Cuiul Dacic inoxidabil(dintr-un set de vreo 40 kg de cuie inoxidabile), 99,97% puritate alfa-fer;

      Ștergere
  5. Sunt bucuroasă că din ce in ce mai mulți români cercetează originile noastre si își expun rezultatele care ne onorează. Adevărul despre originile noastre au fost ascunse de 2000 de ani cu intenția clară de a ne desființa ca neam din conștiința lumii. Filozofia, arta, bogățiile daco-tracilor și chiar credința au fost furate și însușite de tot felul de nemernici care au trăit numai din hoție: romani, greci, popoare migratoare și alții pe care nu îi mai pun aici dar care se dau români și sunt infliltrați în clasa politică de unde ne jefuiesc în continuare și încearcă continuu să ne denigreze, să ne împiedice să ne cunoaștem istoria adevărata și mai ales fac tot ce pot pentru a desființa neamul românesc și România.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu