-=- DIO GETAE -=-

          MĂRTURII ale ARHEOLOGILOR STRĂINI:

”CIVILIZAȚIA GETO-DACICĂ A FOST  MAGNIFICĂ.” 

”Legătura românilor cu natura este mult mai profundă decât a celorlalte popoare europene. Și aceasta este cea mai importantă moștenire păstrată de la străvechii lor strămoși geto-daci. 

Geto-Dacii erau una cu Natura. Natura era viața lor, iar viața lor era Natura. 
Dragi români de astăzi, aveți peste 7.000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastră și numai cine nu vrea nu o privește la adevărata ei valoare. 
Dupa părerea mea, sunteți singura țară din Europa care are istoria scrisă în propriul ei aur. Și ăsta este un lucru rar si excepțional, de care puteți să fiți mândri. 

Nici la Luvru, nici la British Museum și nici în muzeele din Statele Unite nu găsim ce există în muzeul dumneavoastră de istorie. (este vorba de Muzeul Național de Istorie din București – n.m.) 
Sigur, au multe exponate de aur și aceste muzee, dar ele aparțin altor culturi decât ale țărilor respective, în care este expus. 

Este foarte regretabil că voi, românii, nu ați profitat de aceasta istorie scrisă în aur, așa cum ați fi meritat. Și când spun “ați fi meritat”, mă gândesc la ceea ce istoria voastră a însemnat pentru Europa, la forța pe care aurul vostru a avut-o în construirea unei civilizații demne de marile civilizații ale lumii.

 Aici, la voi, nu găsim aur cumpărat sau obținut prin cuceriri, ca în celelalte muzee ale lumii. 
Aici vorbim, în exclusivitate, de aur autohton
Voi, poporul român, puteți să vă mândriți cu originea voastră și să vă considerați cel puțin egalii celorlalte popoare care au rădăcini în bătrâna Europă” 

                    (AUTOR, Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa) 













Comentarii