-=- DIZERTAȚIA ZILEI... -=-



Naționalismul se naște odată cu noi. 
Patriotismul este un rezultat educațional. 
Un om care nu este naționalist (nu își iubește neamul) este de fapt extremistul care luptă inconștient împotriva celor de-un neam cu el. 

Naționalismul nu este o boală! Este o stare de fapt!
Cuvântul naționalist îți este asociat din momentul nașterii și pâna în momentul în care refuzi conștient să îți iubești neamul din care faci parte! 
A nu fi naționalist este cea mai perversă formă de extremism: nimic din ce ești nu este bun! 
Patriotismul separat de naționalism este expresia perfidiei supreme. 
Dacă țara pe care o "aperi" nu este cea în care te-ai născut, singura ta țară, te numești mercenar, nu patriot! 
Apărătorii devotați ai patriei nu pot fi decât naționaliști. 
Restul sunt extremiști plătiți să declare orice pentru un beneficiu personal. 

Naționalismul este forma de existență proprie fiecărei persoane. Patriotismul este alegerea făcută involuntar - de către naționaliști și din interes - de către extremiștii non-naționaliști! 

Naționalismul patriotic reprezintă forma cea mai curată de respect față de propria-ți existență. 
Degradarea intelectuală nu te face mai puțin naționalist. Denigrarea sub orice formă a naționalismului reprezintă extremism! 

Dacă are cineva impresia că a fi naționalist este o rușine, doar pentru că așa au văzut ei în pozele de pe facebook, înseamnă că își arată propria lipsă de cultură. 
Pentru cei care au impresia că au pus coada la prună: dacă socialismul, comunismul, republicanismil, liberalismul, regalismul sunt OPȚIUNI politice (nimeni nu s-a născut socialist, liberal, regalist, republican, etc.), naționalismul pornește de la legea naturii (Lex Sangre). 
Adică: înainte de a alege conform unei educații primite, ai fost naționalist conform legilor naturii prin care ai fost adus pe lume. După aceea "te-ai stricat". 
Specific extrem de clar: NU desconsider nicio persoană cu opțiuni polticie diferite de naționalism. 
Consider că orice persoană care denizgrează opțiunea mea și a naționaliștilor, ori instigă împotriva naționaliștilor, trebuie tratată ca extremist care luptă pentru desființarea mea și care îngrădește dreptul meu de a exista!

    (Autor, Liviu-Cornel Popa, Partidul ROMÂNIA RAȚIONALĂ)

Comentarii