-=- A MAI RĂMAS CEVA BUN ÎN ROMÂNIA!?...SĂ-L DEFIINȚĂM sau SĂ-L VINDEM PE BANI CÂT MAI PUȚINI!...-=-



PAȘI SPRE DESFIINȚAREA și VÂNZAREA ”INSTITUTULUI NAŢIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ŞI ÎNCERCĂRI PENTRU ELECTROTEHNICĂ”(ICMET) -
                                         sau...
PUTEREA....DE A NU PUTEA MAI BINE!
            (AUTOR, https://www.facebook.com/109063410656866/photos/162451028651437/)


Ordinul Ministerului Educației și Cercetării nr.5645 din 30.12.2019, semnat de Monica Cristina Anisie, pune Institutul de Național de Cercetare Dezvoltare și încercări pentru Electrotehnică (ICMET) în ”stăpânirea” domnului Duță Marian.

Înțelegem că este dificil pentru o persoană care nu are capacitatea de a înțelege funcționarea unui institut de cercetare specializat pentru un anumit domeniu să facă numiri în funcții de conducere. Ce nu poate fi înțeles cu ușurință este ignorarea unei adrese primită de această doamnă ministru, înregistrată cu numărul 1668/18.11.2019, adresă semnată de dl. Lucian Pricină din partea Corpului de control al Guvernului, din care reiese incapacitatea efectivă de conducere a ICMET de către "stăpânul" numit. Pentru a mă face înțeles, iată textul adresei:
----------------
Asa cum am informat punctual Ministerul Educaţiei si Cercetării prin adresa
noastra nr.449/15.11.2019, inregistrata la Ministerul Educaţiei Naţionale sub nr.1668/18.11.2019 asupra unei grave probleme pe care ICMET o intampina ca urmare a refuzului membrilor Consiliului de Administraţie de a adopta o hotarare care sa permită buna funcţionare a institutului (refuzul contractării liniei de credit), la fel vreau sa atrag atentia si asupra următoarelor derapaje sistematice ale activitatii Consiliului de Administraţie condus de dl.Duta Marian:
1) Inca de la numirea membrilor Consiliului de Administraţie prin Ordinul Ministerului Cercetării si Inovării nr.641/03.07.2018, organizarea şedinţelor Consiliului de Administraţie a fost deficitara, in sensul ca nu au fost respectate regulile de baza ale funcţionarii acestuia, conform Regulamentului cadru de organizare si funcţionare a consiliilor de administraţie ale INCD-urilor.
Astfel:
- chiar de la prima şedinţa, nu au fost convocaţi toti membrii consiliului, deşi ordinul de numire nu a fost contestat de nimeni fata de nicio persoana numita; primele trei şedinţe ale Consiliului de Administraţie proaspăt numit s-au desfasurat fara ca un membru (cel de-al doilea membru de drept din cadrul institutului) sa fie convocat sau sa-i fie macar adus la cunoştinţa ordinul de numire;
- regula in ultimul an si jumătate a fost ca hotărârile adoptate de consiliul de
administraţie sa nu fie rezultatul unei dezbateri in cadrul unei şedinţe in care sa se prezinte si sa se susţină acţiunile ce se doreau a fi aprobate ci acestea erau adoptate prin corespondenta electronica, deşi nu exista caracter de urgenta al adoptării acestora; astfel, membrii consiliului erau lipsiţi de posibilitatea unei analize mai complexe in adoptarea hotărârilor;
- majoritatea hotărârilor Consiliuliului de Administraţie condus de dl.Duta Marian au fost adoptate in lipsa unui reprezentant al salariaţilor, a cărui prezenta este obligatorie potrivit ROF ICMET;
- convocările la şedinţele consiliului nu respectau termenele legale;
- materialele supuse discuţiei sau aprobării consiliului NU erau transmise anterior
şedinţei sau chiar NU erau menţionate in ordinea de zi
-----------------

Orice persoană care ar dori să demonstreze că deține calitățile necesare unui ministru ar fi ocolit numirea în funcția de director general a unui (oricare) asemenea om.

Pentru că "pe la spate" există INTENȚIA DE CUMPĂRARE a ICMET, manifestată în scris, de către ... diverși, "dificultatea" doamnei ministru devine "explicabilă", dar și suspectă atunci când privim la imaginea de ansamblu a problemei prin perspectiva guvernului: vindem orice, oricui, oriunde, până mai avem ocazia!

Presupunând că adresa emisă de reprezentantul Corpului de Control al Guvernului ar fi fost părtinitoare, doamna ministru ar fi avut la dispoziție (dacă ar fi fost interesată cu adevărat):
- Sentința nr.2615/29.09.2016 pronunțată de Tribunalul Dolj în dosarul 9904/63/2015
- Decizia 1817/11.07.2017 pronunțată de Curtea de Apel Craiova în dosarul 4747/63/2016
documente emise de instanțele din România din care rezultă că domnul Duță Marin a încercat "să taie și să spânzure" prin ICMET, după plăcerea personală. Rezultatul a fost un prejudiciu de 234.776 lei pe care ICMET ca instituție de stat a fost obligată să-l achite.

Bineînțeles că prin constatările judecătorilor s-a demonstrat deja că domnul Marian Duță nu poate îndeplini sarcina de director general, ca urmare a atitudinii pe care acesta o are față de angajați, față de lege, față de orice înseamnă conduită morală, etică și de lider.

Alături de acest domn, Consiliul de Administrație compus din tovarășii săi de habotnicie: Cernăianu Constantin Adrian, Măcău Angelică, Popa Dorin și Popescu Lili Adriana, sunt la fel de responsabili. Mai ales că "noua" formulă de conducere (distrugere) a ICMET are aceleași preocupări de dinainte: distrugerea ICMET și eliminarea angajaților care sunt incomozi, prin adoptarea unei "politici de personal" plină de ură, dispreț și înjosire a acestora.

Sunt 167 de oameni angajați în ICMET. Terorizarea câtorva, ca model de "asta pățești dacă vreau eu să mă iau de tine" adoptată de Ministerul Educației și Cercetării, pentru a se putea realiza obiectivul de vânzare a ICMET, demonstrează că:
1. Actualul Ministru, Monica Cristina Anisie, este de acord cu aceste activități în modul în care se desfășoară acum
2. Aceeași Monica Cristina Anisie are incapacitatea reală de a gestiona domeniul cercetării, neînțelegând rolul real al ICMET în economia României, și faptul că domeniul cercetării atunci când este tratat prin terorizarea cercetătorilor, seamănă cu lagărele naziste
3. Acest guvern, ca și guvernele anterioare, numesc aceeași echipă de conducere a ICMET, in ciuda oricăror hotărâri judecătorești care demonstrează incompetența managerială a membrilor Consiliului de Administrație. Deci, fie nu au personal capabil să conducă ICMET, fie știu exact că oamenii puși acolo au o singură "datorie": vânzarea ICMET pe cât mai puțin, împotriva oricărei rațiuni economice, pentru interesul mărunt al câtorva persoane, în detrimentul total al angajaților, orașului, județului și României.

Vi se pare doar că "România Normală" înseamnă ceva normal. 

Este doar un slogan lipsit de conținut pe care PNL îl aruncă peste tot pentru a acoperi micimea de potență. Și credeți că sloganul "Meriți mai mult" alt PSD este mai bun? Și ei au avut aceeași "perspectivă" asupra ICMET când au ales aceeași conducere habotnică!

Deci oricare dintre partidele de până acum și-au bătut joc de români cu sloganuri la care "mușcă" doar cei lipsiți de rațiune. Însă au grijă să răsplătească slugărnicia, fățărnicia, actele teroriste împotriva angajaților prin funcții plătite cu "doar" 8000 lei/lună.

Așa că doamna ministru Cristina Monica Anisie a demonstrat că "educația" angajaților din ICMET trebuie făcută de cei pe care judecătorii îi consideră inapți pentru a emite decizii. Exact așa procedează un ministru: "Noi punem judecătorii! Noi îi ignorăm!"

Felicitări?!

PS:
1. A fost deschis dosarul 8450/63/2019 din 20.11.2019 pentru recuperarea prejudiciului provocat de "calitatea conducerii" prestate de Consiliul de Administrație. Adică ICMET ca instituție de stat nu poate rămâne nepăsătoare atunci când este vorba de banii de la buget! Numai Ministerul Educației și Cercetării și Ministrul Cristina Monica Anisie o pot face! Lor nu le face nimeni nimic pentru că pot angaja fără concurs orice persoană "competentă".
2. Atunci când NU ești capabil să oferi soluții, fă concurs pentru ocuparea postului.
3. PNL ca și PSD urmăresc distrugerea cercetării. "O Românie normală" în care "Meriți mai mult". 

Ce frumos se îmbină cele două. Ca un fel de "blat" politic, nu-i așa?


Probabil, într-un final, va urma să fie făcută o analiză ultimului raport de evaluare ICMET ca Institut Național de Cercetare și Dezvoltare făcut în data de 13.11.2019. 
 Pare banal, nu-i așa? Să vedem! 
Statutul de Institut Național de Cercetare și Dezvoltare, acreditat recent inclusiv de RENAR, garantează "imunitatea" la vânzarea activelor. Pierderea acestui statut prin orice fel de sufterfugiu, transformă singurul institut de acest gen din Europa de Sud-Est, într-o societate comercială oarecare, aparținând statului român și aflată în gestionarea unui minister. 
Odată diminuată importanța ICMET de la "strategic" la ... nimic, valoarea de vânzare scade. Pentru a se putea asigura "motivația" vânzării, personalul calificat în domeniul cercetării este litermente fugărit din posturi, folosindu-se orice mijloc posibil de intimidare, amenințare, tracasare din arsenalul politic, economic și uman. 
Dispariția personalului de cercetare, sau diminuarea activității de cercetare, vor putea garanta justificarea "ICMET și-a pierdut resursele umane care pot să asigure cercetarea". 
Apariția justificării în această formă sau într-una similară, va permite scoaterea la mezat a ICMET, pentru o sumă și mai mică! Bineînțeles că se va face o "evaluare" a activelor în care, până și achizițiile directe făcute în trecut de onor conducere actuală, vor fi subevaluate, chiar dacă le-a fost umflat artificial prețul de achiziție și bunurile încă nu au fost livrate! Mai este banală situația? Nuuu. 

 Să vedem ce spune raportul publicat, în care perioada analizată a fost 2014-2018. http://www.research.gov.ro/…/rapoarte-eval…/raport-icmet.pdf a. Totuşi, în componenţa Consiliului Ştiinţific, din totalul de 19 membri, doar 3 membri deţin titlul de doctor în ştiinţă b. Obiective ICMET neîndeplinite integral: 
- Autorizarea comerciala pentru produsele destinate S.C. Electrica S.A. (80%: Acceptul SC Electrica SA pentru furnizarea de produse si servicii nereglementate a expirat din aprilie 2015, iar Scrisoarea de acceptare produse a fost valabila pana in iulie 2017.) 
- elaborarea de tehnologii de recuperare pentru materiale de la componentele electrotehnice (50%); 
- angajarea a cel puţin 4 tineri absolvenţi in fiecare an, cu ajutorul unei competiţii (25%). 
- Numărul persoanelor implicate în elaborarea lucrărilor ştiinţifice este foarte mic. Lipsa de personal inalt calificat. (CSI) 
- Planul strategic de dezvoltare ... nu are prevăzuţi indicatori de performanţă cu ajutorul cărora să se poată urmări evoluţia pe parcursul perioadei de implementare. 
 Aceste aspecte referitoare la activitătea derulată în perioda 2014-2018 sub aceeași conducere a ICMET, în loc să fie urmărite și îndreptate, în scopul dezvoltării ICMET, au fost și continuă să fie adâncite prin diminuarea schemei de personal din domeniul cercetării și prin tratamentul lipsit de respect cu care conducerea ICMET tratează angajații din cercetare!

Bineînteles că angajații care lucrează în ICMET înțeleg lucrurile în limita gradului de transparență oferit de ... sindicat (de exemplu). 

Înțeleg că nici sindicatul nu știa de emailul de "tatonare" transmis către ICMET în luna iulie 2019, deși cred că era firesc sa fi fost informat. Sau știa și nu zis nimic? Sau ... sau ... sau ...

Să vedem ce scrie ... tatonatorul "americanilor":

"Motivul pentru care vă contactez este acela că unii dintre prietenii mei din SUA care au interese în domeniul energiei electrice, sunt interesați de achiziția institutelor de testare în Europa. De fapt, MI S-A CERUT SĂ CONTACTEZ ICMET, pentru a verifica situația actuală și planurile de viitor, din perspectiva intențiilor pe care le au. Dacă proprietarii dvs. (bănuiesc că este vorba de Stat) nu sunt interesați de vânzare poate că vor fi interesați să ofere managementul asupra laboratoarelor și să primească un anumit procent anual. Vă rog să îmi comunicați poziția dvs. facă de această cerere."



Mie mi se pare cusut cu ață albă ...
Brusc se vede și "motivarea" din episoadele anterioare, nu?

Și brusc apare și "mediul de afaceri transparent" promovat de ambasadorul SUA, "românul" care conduce guvernul și țara în absența unor lideri reali!

               (AUTOR, https://www.facebook.com/109063410656866/photos/162451028651437/)



#ICMET #coruptie #vanzareICMET #prejudicii #educatie #cercetare #cristinamonicaanisie #ministeruleducatieisicercetarii

Vreau să pot ... #romaniarationala


Comentarii