-=- DE CE, România, DE CE!!?...-=-


                           - Chiar...OARE DE CE?!...-

Astăzi, 28 iunie 2020, se împlinesc 80 de ani de la anexarea CU FORȚA, a 11 județe ale României: Bălți, Cahul, Cernăuți, Cetatea Albă, Hotin, Ismail, Lăpușna, Orhei, Soroca, Storojineț și Tighina. 
Din trupul țării noastre au fost smulși peste 50 de mii de kilometri pătați și circa 4 milioane de cetățeni, în marea lor majoritate etnici români. 

Acest rapt teritorial s-a produs ca urmare a aplicării Protocolului adițional secret al odiosului Pact sovieto-german Ribbentrop-Molotov, semnat la Moscova în august 1939, prin care cele două state semnatare își stabileau cu de la sine putere sferele de interes ilegitim de la Marea Neagră la Marea Baltică, pe seama altor state.

Acest pact a fost condamnat de TOATE țările, care au avut de suferit din cauza lui, exceptând....România !!??!!
DE CE OARE?!... 

Declararea nulității lui ar face ca, automat, Basarabia să se întoarca acasă. 

Ocupația sovietică a Basarabiei, nordului Bucovinei și ținutului Herța, străvechi pământuri românești, au însemnat refugiu, valuri de deportări în masă în GULAG, execuții sumare, foamete organizată, colectivizare forțată, persecuții religioase, genocid cultural, rusificare. 

Cele 11 județe ale noastre au pierdut în primul decenii de la anexare peste 800.000 de oameni, iar teritoriul lor a fost dezmembrat și încorporat în parte Ucrainei, atunci un auxiliar al Moscovei. 

Chiar dacă Pactul Ribbentrop-Molotov a fost declarat nul și neavenit ab initio de către Parlamentele mai multor state, România este sigura care nu l-a condamnat ... 
De ce...De ce ... De ce, oare?!!!!...
                                                      (autor, Napoleon Săvescu)


Comentarii