-=- BASARABIA, PĂMÂNT STRĂBUN ROMÂNESC...-=-



Revenirea Basarabiei la Patria-Mumă și UNIREA EI CU ROMÂNIA nu are nevoie nici de explicații și nici de vreo demonstrație specială. 
 Ea reprezintă UN ACT FIRESC, LOGIC ȘI NATURAL, bazat pe dreptul nostru istoric la acest teritoriu și pe IDENTITATE NAȚIONALĂ COMUNĂ. 
 Transilvania a stat sub influență și chiar stăpânire ungară, apoi austro-ungară timp de aproape un mileniu și, cu toate acestea, idealul UNIRII cu frații de peste munți a rămas mereu la fel de nestins și de viu în sufletele românilor ardeleni. 
 Basarabia, la rândul ei, înstrăinată prin rapt la 1812, nu a încetat să fie PĂMÂNT ROMÂNESC și nici românii de acolo să fie români, în ciuda campaniei agresive de RUSIFICARE. 
 Frații si surorile de sânge ale aceleiași mame trebuie să stea în aceeași casă, nu să se privească de după gard  peste PRUT. 
 Anii 1812 şi 1940 sunt anii cei mai tragici pentru destinul părţii de est a Moldovei, denumită ulterior sub ocupaţia ţaristă Basarabia, iar sub ocupaţia sovietică RSS Moldovenească, fiind formată la 2 august 1940, în cadrul URSS din teritoriile răpite României. 
Fostele judeţe româneşti Hotin, Cetatea Albă şi Ismail au fost desprinse de Basarabia şi incluse în RSS Ucraineană, aceeaşi soartă având şi nordul Bucovinei. 
 După anexarea Basarabiei la Uniunea Sovietică şi crearea R.S.S. Moldoveneşti, Stalin a continuat politica ţaristă de FALSIFICARE A ISTORIEI şi de rusificare a Basarabiei, construind o nouă identitate moldovenească antiromână, şi așa-zisa limbă moldovenească. 
În anul 1945, în Basarabia a fost impus alfabetul rusesc, punându-se accent pe caracterul chipurile de sine stătător al limbii moldoveneşti, faţă de limba română.
 Este foarte clar că anii de comunism au însemnat pentru românii moldoveni basarabeni nu doar teroare, lipsa de drepturi cetăţeneşti, dar şi OPRESIUNE CULTURALĂ ȘI NAȚIONALĂ. 
 Într-adevăr, ei sunt moldoveni, fii ai vechii Moldove, însă fac parte din marele trup al ROMÂNISMULUI, aşezat în România. 
Fraţii lor români din Bucovina, Transilvania, Macedonia sau...America nu se numesc după locurile unde trăiesc, ci-şi zic pur și simplu ROMÂNI. 
Noi, toți românii, oriunde-n lume ne-am afla trebuie să ştim unde ne sunt rădăcinile cele mai adânci ale nației noastre, să știm că suntem români, strănepoţi de-ai geto-dacilor și-n parte ai romanilor, fraţi cu italienii, francezii, portughezii și spaniolii.

Comentarii