-=- PELASGII-VLAHI, STRĂMOȘI AI NEAMULUI ROMÂNESC...-=- (Autor, dr. Napoleon Săvescu, partea a II-a)

             -VLAHII, URMAȘI DIRECȚI AI
                          PELASGILOR! -
                                (partea a II-a)



- Apariţia romanilor -  
În sfârșit, începe să se contureze apariţia unei noi puteri în Europa preistorică, romanii. 
Aceștia se vor extinde treptat, reușind să cucerească mare parte din Europa și nu numai. 
Spaţiul sud-european este dominat de popoare de limbă “latină” rezultate nu din romanizare, ci din originea lor comună pelasgă. Astfel, concluzia eminentului istoric Alexandru Badea ne vine în ajutor: 
 ”Între română și latină asemănarea este un fenomen de convergențe și nu de filiaţie”(Începuturi românești, p.174, Ed. Eciclopedică,Buc., 2000). 

Ultima ţară în Europa cucerită de romani și prima pe care ei au fost forţaţi să o părăsească a fost Dacia; teritoriul cucerit de ei : 14% pentru o perioadă historică nesemnificativă, de doar 165 de ani. 

Tot teritoriul Daciei, spun manipulatorii istoriei, ocupat și neocupat de romani a învăţat însă... limba latină, uitând(!) complet limba străbună, folosită mii de ani, limba geto-dacă! 

Cel puţin, așa ne învaţă onorabilii noștri istorici. 
Record mondial și...SINGULAR!... la învăţarea latinei...

 Insula Malta a fost cucerită în totalitate, pentru 1.088 de ani (218 î.Hr.-870 î.Hr), dar populaţia locală nu a fost “romanizată”! 
Elada, Grecia, cucerită pentru o perioadă de 641 de ani( 146 î.Hr.-395 î.Hr.) nu a fost romanizată nici ea! 
Să fie grecii mai grei de cap decât noi? 
Egiptul a fost sub romani 425 de ani ( 30 î.Hr.-395 d.Hr.), dar nu s-a remarcat printr-o abilitate deosebită în învăţarea limbilor străine, așa cum, chipurile, am dovedit a o avea noi, geto-dacii, neam străvechi cu puternice tradiții și datini multimilenare!... 
Evreii, în cei 325 de ani ( 70 d.Hr.-395 d.Hr.) cât i-au avut “musafiri” pe romani, nu au reușit să le înveţe nici măcar limba.
Britanicii, în mai mult de 400 de ani s-au dovedit la fel de incapabili în a învăţa o limbă străină. 

 Trebuie să recunoaștem că, din punctul acesta de vedere, noi am fost cei mai inteligenţi, cel puţin în antichitate: în doar 165 de ani, ocupați de romani pe doar 14% din teritoriul Geto-Daciei, toţi gerto-dacii au învăţat... latina la perfecţie, renunţând “cu demnitate”, total(!) să-și mai folosească limba lor…barbară. 

...Și uite-așa am putut noi să devenim, demni urmași ai Romei.(!) Acest “adevăr” îl învăţăm în școli, licee, universităţi. 
Unde sunt geții, unde sunt dacii, unde sunt românii? 
Culmea este că romanii, la ei acasă, în Peninsula Italică, nu au reușit așa ca noi, ei nereușind să creeze o limbă unitară, acolo existând și azi peste 1.500 de dialecte.
                                                        (Autor, Dr. NapoleonSăvescu)
                          - VA URMA -

Oare cum s-a perpetuat ACEASTĂ MINCIUNĂ URIAȘĂ despre Neamul nostru multimilenar?!...Cum de am permis, generații întregi, cum am admis asemenea ABERAȚII!?...Ce fel de manipulare grotescă a reușit să ne întunece mințile și să ne uităm RĂDĂCINILE PUTERNICE, MULTIMILENARE!?...

Comentarii