-=- PELASGII-VLAHI, STRĂMOȘI AI NEAMULUI ROMÂNESC...-=- (Autor, dr. Napoleon Săvescu, partea I-a)

             -VLAHII, URMAȘI DIRECȚI AI
                          PELASGILOR! -
                                  (partea I-a)
                        În imagine, FEMEIE VLAHĂ-(VALAHĂ)

Este dificil, azi, să facem ceea ce trebuia să fie făcut de istoricii noștri, respectiv să analizăm acest fenomen de supravieţuire a poporului nostru din afara graniţelor arbitrar stabilite de politicieni. 
Deci, să începem cu felul în care fost populat spaţiul Carpato-Danubian-Pontic. 

 Populaţia matcă a acestui spaţiu, carpatodunărenii, odată cu sosirea triburilor helenice : aheii, dorienii,eolienii și ionienii este numită de aceștia Pelasgi, adică oameni ai locului, băștinași. 

 Triburile helenice sosesc în Europa între anii 1800-1400 î.Hr. 
Ele vor popula, la început, partea sudică a Peninsulei Balcanice, împingând spre nord pe băștinașii carpato-dunărenipontici. 
Treptat, aria de invazie a triburilor helenice se îndreaptă spre Asia Mică, reușind s-o cucerească de la noi (vezi războiul Troian). 

Cum şi-a schimbat Marea Tracică numele în Marea Egee: 
 Insulele Mării Tracice vor fi și ele treptat invadate de eleni, astfel că, în anul 500 î.Hr.,   Temistocle se mândrește că a reușit să cucerească și ultimul bastion insular al pelasgilor, Lemnos
 De aici și până la schimbarea numelui Mării Tracice în Marea Egee nu a mai fost necesar nici un mare pas. S-a făcut și gata. 

Apariţia perșilor în spaţiul Carpato-Dunărean –Pontic, a unor armate uriașe, de 1.200.000-700.000 de ostași, care trec peste greci, dar sunt oprite, la nord de Dunăre, de ceea ce a mai rămas din marele imperiu Pelasg, de geto-daci, nu va schimba prea mult răspândirea populaţiei locale.
                                                       (Autor, Dr. Napoleon Săvescu)
                          - VA URMA -

Comentarii