-=- EMINESCU - GETO - DAC -=-



          Marele Eminescu îmbrăţişează cu dragoste trecutul strămoşesc şi evocă figurile măreţe ale Neamului. 


El răscoleşte conştiinţa naţională, oferind generaţiilor viitoare un nou simţ al demnităţii şi mai multă mândrie umană, promovând naţionalismul. 


În geto-daci, Eminescu vede un popor plin de nobleţe, de iubire de patrie şi de libertate: 
„Era un popor brav acela care-a impus tribut Romei; era un popor nobil acela, a cărui cădere te umple de lacrimi, iar nu de dispreţ, şi a fi descendentul unui popor de eroi, plin de nobleţe, de amor de patrie şi libertate, a fi descendentul unui asemenea popor n'a fost şi nu va fi ruşine niciodată". 


În anul 1889, Eminescu ne spune: 
„În România totul trebuie dacizat!...”


Personal cred azi ca a fi Geto-Dac nu este o calitate, ci un dat. 
Nu alegem să fim geto-daci, ci ne naştem geto-daci. 



Când, nu de mult, nemţii se considerau un popor pur, arian, refuzând să-şi accepte originea aşa cum era ea, noi toţi i-am condamnat; şi am avut dreptate. 

Când un grup de „neinspiraţi”, sau mai degrabă interesați,  ne-au schimbat istoria, fluturându-ne în faţă una, chipurile, mai „nobilă” decât cea adevărată, geto-dacică, mulţi dintre noi s-au grăbit s-o accepte „cu mândrie”, dar cu iresponsabilitate faţă de poporul și naţiunea noastră. 


Lupta noastră prezentă cu aceşti invalizi intelectuali este, azi, deosebit de grea; o minciună repetată a devenit un adevăr aproape de nezdruncinat.


Alexandru Humbold ne spune: „maturitatea unui popor se manifestă în momentul când îşi acceptă istoria aşa cum este ea, bună ori rea”.


După ieşirea de sub dictatura bicefală ceauşistă, ţara noastră, poporul nostru, naţiunea noastră, suferă procesul redobândirii conştiinţei naţionale, atât în interior cât şi în exterior, în cadrul integrării europene.


În lupta noastră pentru adevărata istorie a poporului nostru, trebuie să desfiinţăm zeflemeaua lichelei istorice cât şi scepticismul invalizilor intelectuali, a amatorilor de diversiune în viaţa culturală, şi să promovăm doar adevărul aşa cum este el, bun sau rău. 



Ştim cu toţii că este foarte greu să schimbi o părere falsă, fiindcă e înrădăcinată de secole prin manualele şcolare, prin tomuri de istorie, cărţi, articole, studii de aşa-zisă „romanistică”, intervenţii la radio şi la televiziune.



Bucuria de a descoperi o magistrală istorie daco-getă a strămoşilor noştri precum şi dorinţa firească de a face cunoscută această istorie,  ne obligă să aprofundăm studiile privind istoria străveche și fabuloasă a Geto-Daciei. 

În concluzie, 

a fi Nationalist, a-ţi iubi naţiunea căreia îi aparţii este ceva natural: este o onoare şi o datorie. 

                                                                          - Dr.N.Savescu -
                                                                           


Comentarii