-=- SCRISOARE DESCHISĂ, PREȘEDINTELUI ROMÂNIEI -=-


FOARTE MULȚI ROMÂNI AR DORI SĂ INIȚIAȚI  un REFERENDUM, adică o consultare directă a tuturor cetățenilor țării, în legătură cu promulgarea  unui text de lege, privind INTERZICEREA, TIMP DE 20 DE ANI, A EXPORTULUI DE MASĂ LEMNOASĂ BRUTĂ DIN PĂDURILE ROMÂNIEI!


REFERENDUMUL poate fi organizat împreună cu alegerile anticipate, dacă acestea vor avea loc, sau cu alegerile locale și parlamentare de anul viitor.  

 MAJORITATEA ROMÂNILOR   CONSIDERĂ ACEASTĂ LEGE, CA FIIND DE IMPORTANȚĂ VITALĂ PENTRU PREZENTUL ȘI, MAI ALES, PENTRU VIITORUL ȚĂRII.

De asemenea, ar fi bine de luat în calcul și trecerea Ministerului Pădurilor și Mediului sub tutela MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE, obiectivul ținând de supraviețuirea națiunii în condiții optime de viață!

INDIFERENT CE REGIM A FOST LA PUTERE, TIMP DE 30 DE ANI, FĂRĂ ÎNTRERUPERE, A AVUT ȘI ARE ÎNCĂ LOC O DEFRIȘARE SĂLBATICĂ A MUNȚILOR ROMÂNIEI!

ASTA SE PETRECE SUB PRIVIRILE COMPLICE ALE POLITICIENILOR CORUPȚI ȘI ALE ANGAJAȚILOR STATULUI CE SUNT PLĂTIȚI PENTRU A... OCROTI ACESTE ZONE!

 Zeci de mii de hectare de pădure sunt, în fiecare oră, în pericol din cauza afacerilor ilegale  destinate exportului de masă lemnoasă brută.

 3 ha de pădure s-au tăiat în fiecare oră, munti întregi au rămas decopertați PE ZECI DE MII DE KM, LOCURI UNDE S-AU DEFRIȘAT, ”la ras”, FĂRĂ A SE LĂSA NICIUN COPĂCEL ÎN PICIOARE PE ZECI DE MII DE HECTARE FORESTIERE... 

Totul s-a întâmplat și a avut loc cu acordul tacit-interesat al politicienilor, al silvicultorilor, polițiștilor și al tuturor organismelor de stat care ar fi trebuit să intervină! 

Nici măcar unul dintre cei care au devastat munții până acum nu a fost tras la răspundere... 

De exemplu, între anii 1990 și 2011 au dispărut ilegal câte 3 ha ÎN FIECARE ORĂ, aducând o pagubă statului român de peste  5 MILIARDE DE EURO, reprezentând PESTE 80 MILIOANE DE METRI CUBI DE LEMN TĂIAT ILEGAL OFICIAL...
Din 2011 și până în 2019 jaful a continuat în același ritm...

 MARAMURES, SUCEAVA, NEAMT, BACĂU, VRANCEA, BUZĂU, VĂILE ARGEȘULUI, APUSENI și în multe alte zone, sunt locuri de unde s-a tăiat și se taie zilnic, fără milă. 

 Părtași la acest dezastru au fost și sunt politicienii, mână-n mână cu silvicultorii corupți... 

În spațiul public se  vorbește doar despre paguba materială, dar despre imensul prejudiciu adus mediului - aer, apă, plante, animale - pe termen lung și foarte lung și despre atentatul la mediul curat nu vorbește niciun politician. 

 O fabuloasă avere națională piere sub ochii noștri - pădurea - casă a nenumărate vietăți, locul de unde locuitorii își pot lua energie și, totodată, moștenirea ce-o lăsăm copiilor noștri. 

 În fiecare minut se distruge un întreg ecosistem format de-alungul a sute și mii de ani.... 

 Vinovați de acest prăpăd sunt doar politicienii corupți ce acționează în colaborare cu angajați ai statului, angajați ce ar trebui să vegheze la ocrotirea mediului și nu la distrugerea lui. 

ZECI DE MII DE CAMIOANE URIAȘE, ÎNCĂRCATE CU LEMN TĂIAT ILEGAL AU TRANZITAT SATELE ȘI ORAȘELE ROMÂNIEI FĂRĂ CA NIMENI SĂ LE VERIFICE SAU SĂ IA VREO MĂSURĂ ÎMPOTRIVA ACESTUI FENOMEN DE FURT GENERALIZAT ȘI ORGANIZAT ÎN STIL MAFIOT...
                              AJUNGE!!!




Comentarii