-=- NOI SUNTEM GET-BEGET D'ACI!... -=-



Să căutăm urmele din vechimea timpurilor uitate a cuvintelor GEȚI și GEȚIA, așa cum le-au scris alții pentru prima dată în urmă cu peste 5.200 de ani, fiindcă aici, în istoria noastră falsificată și batjocorită de fel de fel de trădători de Neam și Țară, nu putem afla ADEVĂRUL ISTORIC! 

 Pentru început să ne lămurim pe unde îşi are obârşia cuvântul get cu variantele getu, geţi, Geta şi Getia. 
 Avem în eme-gi: ge: a lega părul în moţ, nobil, pămînt, înţelept, a face dreptate, credincios și geti: rudenie, mîndrie, soţie, a dăinui, a fi numeroşi.
 Pentru varianta getu: strălucire, a conduce, a susţine, a încînta, adevărat, a căsători, cele 4 puncte cardinale. 
 Iar pentru cuvîntul geta: tată, persoană, a străluci, caracter, a sfătui, cinste. 

 În străvechime acest cuvînt nu definea identitatea de neam a poporului carpatin, el ajungînd un etnonim poate pe la începutul mileniului ll î.e.n. fiindcă sensurile ce le vom găsi în continuare arată mai mult o trăsătură definitorie a Neamului Scoborîtor din Zei decît numele lui propriu-zis

 Combinînd cele trei cuvinte vechi avem următoarele sensuri: neamul moţat, poporul ales, neamul înţelept, cei care iubesc dreptatea, a conduce cu puterea adevărului, neamul răspîndit în cele 4 zări, tatăl cu părul legat în moţ, pămîntul strălucitor sau ţara sfîntă. 

Toate aceste înţelesuri uluitoare pentru cultura noastră şi a Europei dar şi altele necunoscute până în prezent, le vom lămuri în continuare .

       Aprecieri deosebite la adresa strămoşilor noştri găsim în lucrarea ”Legile morale și politice”, atribuită lui Pitagora(580 – 500 î.e.n.) unde se fac zece trimiteri la valorile sociale și morale ale geților. -

-În Legea 1143, de la fila 70 se scrie: 
,,Călătorește la geți, nu ca să le dai legi, ci ca să tragi învățăminte de la ei. La geți cîmpurile sînt fără margini, toate pământurile sînt comune. Și dintre toate popoarele sînt cei mai înțelepți, spune Homer”. 

--Clement din Alexandria(150-215), în lucrarea ”Stromate” 1,15 scrie despre așa zișii ,,barbari” geți, idei şi fapte ce aproape nu pot fi înţelese astăzi după atâta minciună : 
 ,,Astfel filosofia, o îndeletnicire de cea mai mare trebuinţă care aruncă lumina asupra națiunilor, a înflorit în antichitate printre ”barbarii” geți. Și apoi a venit în Grecia.... 
 Și mi se pare, a fost datoria de a percepe binefacerea pe care o aduc înţelepţii, că oamenii înșiși i-au onorat, iar filozofia a fost cultivată public la brahmani odrysi, geții şi egiptenii. 
 Și astfel au fost divinizaţi de către neamul egiptenilor, de caldeeni și arabi, fiind numiţi ,,fericiţi”, și de cei ce locuiesc Palestina şi nu mai puțin poporul persan, și nenumărate alte popoare în afară de acestea... 
Anacharsis a fost un SCIT(neam getic) și este menţionat că au excelat mulți filozofi barbari printre greci.... 
 Mai mult, spune că anume cei chemați cu numele fabulos de dactili ideeni au fost primii înțelepții; cărora le sînt atribuite inventarea ceea ce se numesc ,,literele din Efes”, și a numerelor în muzică. Pentru care motiv muzica a primit numele lor. Și dactilii ideeni erau frigieni și ”barbari.” 

--Iar Strabon în Geografia X,3,19 lasă mărturie despre acest neam ciudat al dactililor ideeni care au fost descoperitorii prelucrării fierului:
 ,,Spune despre cori-banţi că sunt fii ai lui Cronos adică ai Tatălui Ceresc ,,fiind ei aceiaşi cu cabirii” adică vechii titani din jurul Carpaţilor şi venind de la facerea lumii! ”

 --Încă o lămurire asupra înţelepciunii strămoşilor noştri, vine de la iudeo-ceştinul Origene(185-254) unde în lucrarea ”Contra Celsus” găsim informaţii preţioase:
 ,,Celsus a putut pune la un loc și pe odrizi, pe cei din Samothrace și din Eleusis, precum și pe hiperboreeni, socotindu-i printre popoarele cele mai vechi și mai înțelepte.” 
 Şi continuă cu ,,geții de la Dunăre sunt un popor vechi și de înțelepciune foarte înaltă”, întocmai cum ne arată sensurile profunde ale cuvintelor getu sau geţi! 

 Aceleaşi aprecieri neverosimile pentru minţile ”istoricilor” noștri, le găsim şi în scrierea lui Iordanes ”De origine actibusque Getarum” unde, la Xl,69, îi laudă pe geţi pentru inteligenţa lor nativă astfel: 
,,Ceea ce le era geţilor prielnic, ce le era lesnicios, ce era de dorit, era să ducă la îndeplinire ceea ce sfătuitorul lor Deceneu îi învăţase să urmărească în toate chipurile, judecînd că le este de folos. 
Iar el observînd că în sufletele lor sînt gata să-l asculte în toate, şi că au o inteligenţă naturală, i-a iniţiat aproape în toată filozofia; căci era în această privinţă un maestru priceput... 
Ce fel de bucurie le va fi însă, mă întreb, unor bărbaţi atît de viteji – cînd abia mai aveau puţin răgaz între războaie – să se mai adape şi cu doctrine filozofice?” 

 Poetul latin Virgiliu(70-19 î.e.n.) în Eneida la Vl, 580 îi numeşte pe titanii ,,genus antiquum Terrae, Titania pubes...”, adică neamul antic al Pămîntului, titanii cei tineri, iar înţelegerea acestei expresii ,,titania pubes” o găsim tot în această scriere, la lV, 179 care spune: ,,Gigantes, Titanis ac terrae filii”, adică aceştia au fost după cultura romană a secolului I î.e.n. 
fiii Maicii Pămînt cum găsim şi în scrierile eseniene (geţii pripăşiţi în Palestina), sau primul neam omenesc, după cultura antică, ce a apărut pe pămînt.

Această legendă o vom găsi chiar mai dezvoltată şi la hoţomanii greci pe care însă au grecizat-o ca să nu-i mai dea nimeni de socoteală şi vicleşug. 

--Poetul Ovidiu care era mazilit la Tomis din ordinul împăratului şi mai spera să-şi vadă locurile natale, scrie în Fastele Vl,131 următoarele: 
,,Măreț este monumentul, măreață este statuia zeului și demne de trofeele luate de la giganți.” 

Adică romanii ştiau la începutul secolului I al erei noastre că neamul get era cunoscut în acele vremuri ca fiind urmaşul giganţilor ! 

--În anul 86 Roma se încrîncenează iarăşi şi porneşte cu mare puhoi de legionari să dărîme Ţara Sfîntă Dio Geta pentru a robi Neamul Scoborîtor din Zei, adică falnicii geţi, cum ne-a lăsat mărturie poetul Marţial, care îl numește pe împăratul Domițian, ,,învingător al giganților”, iar poetul Arruntius Stella, îl laudă pe același împărat că a obținut un ,,triumf asupra giganților”. 

Acesta era ADEVĂRUL despre Neamul Scoborîtor din Zei sau falnicii GEȚI în acele vremuri, dar fiindcă istoria antică ne este falsificată în întregul ei, noi cei de astăzi nu putem înţelege nimic din informaţiile de mai înainte, care, dacă ar fi puse în firescul timpului şi al istoriei, ar arunca în aer întreaga cultură europeană cu scorţoasa ei antichitate clasică greacă şi romană!



Comentarii