-=- PLÂNGE ROMÂNEȘTE BUCOVINA și SUD-VESTUL UCRAINEI...-=-

BUCOVINA, RUPTĂ-N DOUĂ, SAMAVOLNIC ȘI ILEGAL, 
AR PUTEA FI RECUPERATĂ, ÎN MOD LEGAL, ÎN ANUL 2021!!! 


Plâng bucovinenii și românii din Vestul și Sud-Vestul Ucrainei. 
Plâng cu lacrimi de sânge pentru că sunt ignorați și uitați, sau chiar TRĂDAȚI  de guvernanții României de după 1989!... 

Oriunde te-ai afla, ROMÂNE, sari în ajutor FRAȚILOR TĂI DE SÂNGE din Vestul Ucrainei!

Ucraina astăzi e dezmembrată de catre fascismul Rus și cel Ucrainean.

Suntem, cu toții, în fața unui fapt împlinit. 
În Estul Ucrainei fasciștii ruși omoară ucrainenii, iar în Vestul Ucrainei, fasciștii ucraineni ne prigonesc pe noi, ROMÂNII. 

Toate chinurile si sălbăticiile, la care sunt supuși românii noștri din Vestul Ucrainei, se datorează unui crud adevăr: 
cel de-al Doilea Război Mondial, pentru românii noștri din Vestul Ucrainei, înca nu s-a terminat!... 

Românii din Vestul Ucrainei cu pământurile lor istorice ROMÂNEȘTI continuă sa fie prizonierii Ucrainei încă din al Doilea Razboi Mondial, fiind  deținuți de Ucraina ilegal! 

Guvernanții de la Kiev se consideră proprietarii în drept asupra pamânturilor, pe care de mii de ani locuiesc doar românii noștri. 

Culmea ipocriziei omenești, creștine si politice, Kievul consideră că este în drept să dețină aceste pamânturi și prizonieri pe românii nostri în baza Pactului din 1939 încheieat între fascismul Rus si cel German. 

Bucureștiul si Kievul nu trebue să uite însă un mare ADEVĂR: La 7 iulie 1997 România cu Ucraina au încheieat un Acord internațional, conform căruia au fost recunoscute TEMPORAR actualele linii de frontieră dintre România și Ucraina. 


Repet, au fost recunoscute temporar aceste linii de frontieră. Astfel, a fost recunoscută de comun acord, de către România și Ucraina aflarea TEMPORARĂ a românilor noștri, cetățeni ai României sau a urmașilor lor, cu pământurile lor istorice, în componenta Ucrainei de Vest. 

Opinia publică, guvernanții de la București și Kiev, românii noștri din Vestul Ucrainei și orice alt român, oriunde s-ar afla, trebuie să cunoască, că acest Acord din 1997 dintre România și Ucraina, dupa anul 2007 prevede că, poate fi anulat, unilateral, de către România la fiecare 7 ani! 

În așa fel, Statul Român, în mod  LEGAL, în conformitate cu acest Tratat internațional, în anul 2021 este în drept să ceară Ucrainei cedarea pământurilor din Vestul Ucrainei, deținute încă, ILEGAL, în baza Pactului ruso-german, teritorii care au aparținut poporului român si României din negura vremurilo

Iar românii noștri din Vestul Ucrainei vor fi în drept LEGAL să se considere, cu tot cu pamânturile lor istorice, ca parte componentă a Statului Român, așa cum este și firesc! 

Din zi in zi situația românilor din Vestul Ucrainei devine tot mai de nesuportat.
 Aceeași umilință, aceeași batjocură față de Demnitatea Națională, față de Limbă, Cultură și Istorie. 

Fascismul este fascism, fie Rus, fie el Ucrainean.

Frați români din toata lumea, haidem să ne ridicăm cu toții în apărarea românilor noștri din Vestul Ucrainei! 

CEREM ca, Guvernanții de la Kiev să recunoască românii noștri din Vestul Ucrainei, populație băștinașă, echivalindu-le drepturile si libertățile naționale cu cele ale ucrainenilor din restul Ucrainei. 

Altfel, Ucraina nu este în drept să se considere un stat European și civilizat, din cauza atitudinii ei fasciste, pierzând încrederea și susținerea țărilor vecine din Vestul ei, membre active ale Uniunii Europene.

Întoarcerea teritoriilor din Vestul Ucrainei, unde compact locuiesc românii noștri pe teritoriile lor istorice naționale, ele fiind ale proprietarului de drept, Statului Român și  furate samavolnic prin Pactul fascismului Rus si German,  ar încheia definitiv focarele de tensiune etnică din această regiune. 
                    
                    (preluare de la Mihai Melnic)


Wikipedia: România și Ucraina au încheiat două instrumente juridice capitale pentru cele două state: Tratatul privind relațiile de cooperare și bună vecinătate dintre România și Ucraina, care a fost semnat la Constanța, la 2 iunie 1997, și un Acord Conex, încheiat prin schimb de scrisori ale miniștrilor afacerilor externe ai celor două state semnatare. 
Ambele instrumente au intrat în vigoare la 22 octombrie 1997. Prin aceste acorduri, cele două state și-au asumat obligația de a încheia un tratat privind regimul frontierei de stat între ele, precum și un acord pentru delimitarea platoului continental și a zonelor economice exclusive ale celor două state în Marea Neagră. 
Deși aceste două documente au fost semnate, Ucraina nu și-a respectat angajamentele iar diferendul dintre aceste state a fost trimis spre soluționare către Curtea Internațională de Justiție de la Haga. 
„Porțiunea inițială de frontieră maritimă între România și Ucraina a fost stabilită prin acord, respectiv Acordul româno-sovietic din 1949, confirmat de acorduri subsecvente; aceste acorduri au forță juridică obligatorie pentru Ucraina, în calitate de succesor al fostei Uniuni Sovietice (...)În conformitate cu dreptul internațional, România s-a străduit să soluționeze această chestiune a delimitării spațiilor sale maritime în zona de nord-vest a Mării Negre pe calea negocierilor cu fosta Uniune Sovietică și, după dispariția acesteia, cu Ucraina, chiar dacă pretențiile avansate de partea ucraineană erau mult mai ambițioase decât cele sovietice. Numai după ce a devenit evident că aceste discuții erau sterile și că prelungirea lor nu ar fi avut niciun scop, am decis să sesizăm Curtea cu această problemă”

Comentarii