-=- MAI SUNTEM LĂSAȚI SĂ FIM ROMÂNI ÎN TERITORIILE MILENARE ROMÂNEȘTI?!...-=-


MOTTO:
Tinerii basarabeni de la tabăra ARC din Sulina nu sunt lăsați să țină un minut de reculegere în memoria victimelor pactului Ribbentrop-Molotov. 
 S-a strigat la ei și au fost intimidați să nu manifeste sub nici o formă doliul. 
 Am solicitat insistent să ia atitudine cei de la Ambasadă și de la MRP, este inadmisibilă această atitudine într-o tabără românească! 
(Vlad Bilețchi) 


 După ce în iunie 2017 românii din Covasna și Harghita au fost împiedicați să intre cu drapelul României în incinta Muzeului Satului din București, chiar de către conducerea instituției publice, sub pretextul că ar putea deranja, a venit rândul unor indivizi angajați la Tabăra Sulina a Ministerului Tineretului și Sportului să se manifeste antiromânesc. 

  La Sulina, românii din Basarabia au fost împiedicați să țină un minut de reculegere în memoria victimelor Pactului Ribbentrop-Molotov pe motiv că ar putea fi interpretat politic!...

   Un grup de tineri români din Basarabia, invitați de Ministerul Tineretului și Sportului la Tabăra de la Sulina, a dorit să marcheze pe 23 august, printr-un moment de reculegere și intonarea imnului național al României, 80 de ani de la semnarea odiosului Pact Ribbentrop-Molotov, ale cărui efecte se mai fac resimțite și astăzi în Basarabia. 

 În mod oficial, Guvernul de la Chișinău a decretat doliu național ziua de 23 august, ziua în care rușii sărbătoresc intrarea cu tancurile în Chișinău. 

 În spiritul acestei decizii a Guvernului de la Chișinău, un grup de tineri români din Basarabia au dorit să țină un moment de reculegere și să intoneze imnului național al României în incinta Taberei de la Sulina. 

Mai mult, aceștia au legat o panglică neagră de doliu de drapelul Republicii Moldova arborat la intrarea în Tabăra de la Sulina. Spiritul curat românesc al acestor tineri s-a lovit violent de imbecilitatea unor angajați ai Taberei Sulina, care au avut grijă imediat să-i intimideze pe copii și să-i împiedice să se manifeste românește. 

 Angajați ai Taberei Sulina i-au împiedicat pe românii din Basarabia să țină un moment de reculegere și au îndepărtat panglica neagră de doliu prinsă de drapelul Republicii Moldova. 

Indivizii și-au motivat gestul prin faptul că în tabără nu se face politică. 

 Tinerii basarabeni au fost îndrumați să mănânce și să facă plajă pentru ca gestul lor de a condamna Pactul Ribbentrop-Molotov să nu fie interpretat „politic”. 
Noaptea minții! 

 Incidentul probează odată în plus faptul că instituțiile publice ale statului român sunt înțesate de indivizi fără țară, lipsiți de cele mai elementare urme de demnitate națională și cu mentalitate de slugă.

Comentarii