-=- Și iată cum, INTELIGENȚA PUR ROMÂNEASCĂ îmbogățește și îngrașă P.I.B.-ul altor țări....-=- (sursa: https://www.profit.ro/ )


     - CE BINE NE-AR FI STAT, CA ȚARĂ, SĂ            PUTEM ȚINE ACASĂ GENIALITATEA                      CREIERELOR ROMÂNEȘTI! - 
                               (sursa: https://www.profit.ro/ )


UiPath, ”unicornul” fondat de români, devine cel mai valoros startup în domeniul inteligenței artificiale din lume.

   Startup-ul tech UiPath, fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, a primit o finanțare de 568 milioane de dolari (seria D) și ridică evaluarea la 7 miliarde de dolari, devenind astfel una din companiile de enterprise software cu cea mai mare creștere și cea mai valoroasă companie din domeniul inteligenței artificiale din lume. 

Astfel, UiPath a depășit compania chineză SenseTime, evaluată la 4,5 miliarde dolari în iunie 2018. 

UiPath, cu sediul în SUA și prezentă în 19 țări, se află în plin proces de expansiune accelerată: anul trecut, compania a deschis birouri în România, Germania, Austria, Franța, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Turcia, Spania și Africa de Sud.  

Lansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. 

Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil. 

Comentarii