-=- Serial: DOVEZI ALE IDENTITĂȚII NOASTRE MULTIMILENARE : ” Tăbliţele de la Sinaia” (19) - SFĂRȘIT -=- (autor CONSTANTIN OLARIU)

             --  TĂBLIȚELE DE LA SINAIA --
                                                    (19)
                                                      (autor CONSTANTIN OLARIU)

                                                              - SFÂRȘIT -


...Mai apare și crucea înscrisă în cerc care reprezintă universul existențial al individului(roata vieții) și se subscrie renașterii în nemurire prin puterea crucii. 

La emeși(sumerieni) legătura dintre Creator si celelalte 7 duhuri născute din el sunt prezentate simbolic printr-un copac cu 7 ramuri cunoscut în Biblie ca ,,pomul cunoașterii” asa cum apare pe un sigiliu de pe la anul 2.200 î.e.n. 

Sub ramurile copacului sunt două fructe care aduc a mere sau pere, iar colindul nostru de Crăciun chiar asta spune! 
În partea stanga este o divinitate stând pe un corp dreptunghiular, iar în spatele ei este un șarpe ridicat până deasupra capului personajului. 

Imaginea a fost interpretată de evrei ca ,,ispitirea Evei”, care nu are acest sens în religia emeșilor, șarpele fiind un animal binecuvântat de divinitate cum era și la geți. 

Pe tăblițele 34, 42, 53 apare șarpele ridicîndu-se pe un suport cu două picioare, iar în tăblița 73 apare chiar ca pe sigiliul emeș! 

Poznașul nostru mioritic(”plăsmuitorul”închipuit) nu putea pune pe tăblițe aceste simboluri și să le brodească atât de bine încât nu le poți găsi cusur, pentru că despre civilizația emeș/sumeriană nu se știa nimic când pretind ,,specialiștii” că s-ar fi făcut falsurile, adică undeva pe la 1850 – 1880? 

În tabelul ,,Alfabetele geților şi inspirațiile altora” eu arăt că 28 de semne din cele 33 ale alfabetului secuilor, se găsesc identic sau foarte apropiat cu semnele geților. 

Iar acest alfabet al secuilor este luat de la românii din zona unde s-au așezat, adică între izvoarele Bistriței și Mureșului, ape pe care plutașii le foloseau să transporte lemnele către câmpie. 

Ei crestau lemnele cu diferite semne care se regăsesc în alfabetele geților. 


”Specialiștii”noștri, mari trădători ai ADEVĂRULUI istoric,  tot specialiști, o învârt cum vreau ei și nu le mai dai de capăt pentru că sfânta minciună poate oricând să fie adevăr! 

Nimeni nu a citit însă tăblițele și nu cunoaște informațiile adevărate scrise pe ele, interpretările fiind imaginarul celor care pretind că le-au înțeles, dar care înâeles nu are nimic comun cu conținutul lor. 

Că pute rău sminteala latriniștilor o spune geniul spiritualității noastre, M. Eminescu. 
În articolul ,,Bălcescu și urmașii lui” din noiembrie 1877, scrie: ,,Nicolae Balcescu e de altminterea o dovadă, că limba româneasca pe vremea lui și‘nainte de dînsul era pe deplin formată și în stare să reproduca gânduri atît de înalte și simțiri atît de adânci, încât tot ce s’a facut de atunci încoace în direcția latinizării, sau franțuzirii  a fost curat în dauna limbii române”. 

Dupa ceva ani, lingvistul B. P. Haşdeu în studiul ”Perit-au dacii?” demască falsurile făcute de Petru Maior, Samuel Micu Klain, A.T. Laurian si Papiu Ilarian în traducerea unor texte latine cu privire la cucerirea Daciei de către romani si dispariția poporului dac?!... 
El desființează și tâmpeniile pe care le-au tras ”iluştrii înțelepți” pe baza plăsmuirilor făcute și care sunt temelia dogmei latinității. 

Toti specialiștii arătați mai sus, dar si puhoaiele de urlători trădători din umbră, au o trăsătură comună, ei neagă cu vehemență adevărul ce nu mai poate fi discutat, faptul că strămoșii noștri vorbeau o limbă pe care noi cei de astăzi o moștenim în cea mai mare parte din limba noastră străbună, veche de mii de ani, așa cum dovedește studiul ,,Adevăr”.

                                   - SFÂRȘIT - 

Comentarii