-=- Serial: DOVEZI ALE IDENTITĂȚII NOASTRE MULTIMILENARE : ” Tăbliţele de la Sinaia” (18) -=- (autor CONSTANTIN OLARIU)

               --  TĂBLIȚELE DE LA SINAIA --
                                                    (18)
                                                      (autor CONSTANTIN OLARIU)




În ”Dacia preistorică”, Densușianu nu spune niciodată ca neamul nostru ar veni din cel al tracilor, ci el amintește pe hiperboreeni ca un popor mitic de unde vin pelasgii, ariminii cu toate ramurile lor și riminii sau rumunii cu răzlețirile lor în cele patru zări. 

Povestea privind originea dacilor din traci îi apartine secăturii de Vasile Pîrvan, invidios pe studiile lui Densușianu și ale lui Hașdeu, sau trădător pur și simplu.

 Pentru a nimici smintelile lui Pîrvan și ale lui Suceveanu am să amintesc faptul că pe internet există site-ul proel.org realizat de mai multe universitati din Spania în colaborare cu lingviști din U.S.A.,  având ca subiect originile limbilor şi ale alfabetelor. 

Pentru teritoriul de unde au migrat indoeuropenii ei propun patru teorii: 

1. din regiunea baltico – pontică pe la anul 7.000 î.e.n.; 

2. din regiunea centraleuropeană – balcanică pe anul 5.000 î.e.n. 

3. din regiunea pontico – caspică pe la anul 4.000 î.e.n. 

4. din regiunea anatoliană pe la anul 6000 î.e.n. 

Trei din aceste teorii vizează tocmai teritoriul țării noastre și regiunile unde au locuit în vechime neamurile geților (Ungaria, fosta Iugoslavia, Bulgaria, sudul câmpiei Ucrainei și sudul Poloniei). 

Arheologul american Marija Gimbutas spune în lucrarea ”Civilizație si cultură”, că pe toriștea noastră, în mileniul VII î.en. ,,în Carpați, era o civilizație puternică, prima și singura în Europa…o societate matriarhală, teocratică, pașnică, iubitoare și creatoare de artă”. 

Chiar și în fața acestor argumente de necontestat, gunoaiele culturii române rămân neclintite în ticăloșia și ura lor fără margini împotriva adevărului! 

 Prin tăblițele privind răspândirea alfabetelor geților dovedesc realitatea de necontestat că pretinșii indoeuropeni este neamul nostru care a migrat în mai multe valuri în cele patru zări așa cum arată și alfabetele duse cu ei și perpetuate timp de sute sau mii de ani. 

 Dar ,,specialiștii” noștri sunt prea tari ca să consulte și asemenea informații, ei au rămas, fie prin trădare, fie prin ignoranță pe calea ”luminoasă” deschisă de Pîrvan si Roller! 

Informații asemănătoare se găsesc și în surse antice. 

Strabon spune în Geografia că: 
,,Cei dintâi care au descris diferite părți ale lumii spun că hiperboreii locuiau deasupra Pontului Euxin, a Istrului si a Adriei”, iar Macrobiu în lucrarea despre Scipio zice că: ,,regiunile udate de Tanais/Don si Istru pe care antichitatea le numea hiperboreene”. 

Apollonius din Rodos în Argonautice spune ca hiperboreenii sunt pelasgi locuind în nordul Traciei. 

În localitatea Poduri din judetul Neamț, pe dealul Ghindaru s-a descoperit o necropolă veche de 6.000 de ani. 
În interiorul acesteia era un lăcaș de cult format dintr-o cruce cu brațele egale care avea în mijloc o mica adâncitură unde se puneau ofrandele pentru ars și 7 vetre situate în jurul ei. 

Podoabele geților erau o imitare a acestei realități religioase și cred ca aveau rolul de talisman asa cum se întimpla și astazi. 
Cele 7 vetre sunt simbolurile a celor 7 duhuri din religia strămoșilor noștri care au ieșit din Sântu(crucea-vatra).

                        - VA URMA - 

Comentarii