-=- Serial: DOVEZI ALE IDENTITĂȚII NOASTRE MULTIMILENARE : ” Tăbliţele de la Sinaia” (16) -=- (autor CONSTANTIN OLARIU)
-- TĂBLIȚELE DE LA SINAIA --
(16)
(autor CONSTANTIN OLARIU)
...Ede sau preotul judecător purta pe cap o bentiță cu un obiect mic în dreptul frunții, iar în prezent acest semn este purtat de șeful bisericii siriace pe unde erau esenienii sau galii cei roșcați cum sunt menționați pe tablite.
Ştefan Răzvan, domnul Moldovei, bate moneda la anul 1595 pentru a consemna evenimentul.
Pe față are bustul domnitorului cu legenda în româna scrisă cu litere latine şi chirilice: STEPH BOIBO MO DOB.
Acest adevăr nu a fost tăgăduit de nimeni.
,,Specialiștii”(dușmanii declarați ai istoriei ADEVĂRATE a acestui neam rumunesc străvechi nu recunosc nicicum că tăblițele de plumb sunt scrise tot în română cu alfabetul getilor(latin, chirilic si alte semne) și declară cu nerușinare că tăblițele sunt falsuri si nimic mai mult!
Limba folosita este limba româna veche, dar se găsesc și 79 de cuvinte folosite în emegi(sumeriană) și care au dispărut din arhaismele noastre.
O alta dovadă pe care nu o pot desființa ,,specialiștii” noștri este inelul de la Ezerova, descoperit în anul 1912 și vechi de 2.500 – 3.000 de ani, scris în aceeasi limba ca cea folosită pe tăblițe, dar necitit până în prezent.
ROLIS ŢENE ANERE(în eme-gi ,,aniri”: inel cu piatră prețioasă iar în româna veche ,,anulare” înseamna de forma unui inel) NER(minunat) TI-L TEANE-S KOR(cor: cerc, unire, legatura) RAZE ADO MEANTI LEZ(les: trup mort) VIITA MINE RAZE-L TA. (”Rolis, tine acest inel minunat ce-ti va lega(ține unite) lumina aducerilor aminte când trupul meu va fi părăsit de raza vieții.”)
Situatia este identica pentru colanul de la Pietroasa şi fibula de la Kerlich pe care nimeni nu le poate trimite în categoria falsurilor.
Alfabetele folosite la realizarea tăblițelor cuprind trei mari grupe de stiluri pe care le-am numit ,,rumun”, ,,get” şi ,,religios”.
Literele folosite chiar în scrierea aceluiași stil nu sunt identice pentru că se folosea mâna și dalta în realizarea unor șănțulețe și nu matriță sau panson pentru imprimarea literelor, fiecare diac aratându-și priceperea în turnarea tăblițelor.
Un loc aparte are alfabetul religios folosit numai în ocazii speciale cu care se scrie întreaga tăbliță T11 și T44, sau numai anumite texte din T25, T47.
Fiecare tăbliță are particularitățile ei alfabetice şi de semantică pentru că au fost scrise de persoane cu culturi diferite, în epoci diferite și în zone unde existau specificități dialectale ale limbii rumune.
Să amintesc și scrierea galilor de pe marginea tăbliței 9, care nu era încă descoperită atunci când pretind ”specialiștii” noştri ca s-ar fi făcut falsurile.
Iar însemnele plutaşilor de pe Bistrița se găsesc în cea mai mare parte a lor în alfabetele geților, dar lipsesc din alfabetul latin sau grec!
Dar cel mai izbitor argument este asemănarea până la identificare a semnelor folosite de geți pe tăblițele de plumb cu semnele folosite în Biblos, Mohenjo – Daro, Siberia, India, nordul Africii(berberii, tuaregii şi libienii), Saba, toate ținuturi care nu au nimic cu cultura și scrierea greacă si descoperite unele, la începutul secolului XX!
- VA URMA -
Comentarii
Trimiteți un comentariu