-=- Serial: DOVEZI ALE IDENTITĂȚII NOASTRE MULTIMILENARE : ” Tăbliţele de la Sinaia” (13) -=- (autor CONSTANTIN OLARIU)


               --  TĂBLIȚELE DE LA SINAIA --
                                                    (13)
                                                      (autor CONSTANTIN OLARIU)


Tabela ,,geții din Iberia” și…scrierea buclucașă” arată și altă legătură neștiută până acum între cele două culturi, spaniolă și română de acum. 

După erupția de la Santorini la 1652 î.e.n. clima Europei a suferit un accentuat proces de răcire așa cum o dovedesc probele de lemn și din ghețari. 
Ca să scape de nenorocire, o parte din neamul nostru getic a migrat către sud, iar  una dintre direcții a fost și către Iberia!




Istoria fabuloasă a Spaniei medievale spune că în negurile munților Caucaz, între Marea Caspică si Bosforul Cimerian/Crimeea, trăia un neam de oameni care se numea iberi  și care nu puteau fi străini de iberii de dincolo de coloanele lui Hercule. 

Eschyl(525-455), spune ca neamul sciților(geților) se ținea tare în baștina lor într-o regiune din ,,nordul Traciei lângă Caucazul de lângă Istru” adică plaiurile noastre mioritice! 

Scriitorul grec scrie aceste informații cu aproape 900 de ani înaintea lui Orosius(începutul secolului V) şi mai are avantajul cunoașterii directe a acestor meleaguri. 

Trebuie să admitem că informația lui Eschil este corectă pentru că această precizare se găsește și în alte surse antice grecești și romane. 

Cronicarii medievali nu puteau spune limpede dacă cei de aici trecuseră acolo sau dacă nu cumva seminția celor de aici se trăgea din iberii Caucazului, veniți în Spania în timpuri imemoriale și care au dus cu ei un sistem de legi cu care se lăudau ca ar fi vechi de... 6.000 de ani! 
Ei au dus si scrierea descoperita la Tartesico şi Turdateno! 

Sarmis sau Sarmise este Mîntuitorul sau Salvatorul geților, apare scris şi sub forma IOI, III, Ili, Ilio, iar legenda lui este imortalizată pe tăblițele 1 si 3. 

Figura lui este identica cu a lui Cristos din creștinismul iahvist, dovadă clară că aceștia au copiat/furat foarte multe informații din religia geților. 

Pe tăblița 9 unde se face o judecată, Sarmis apare cu simbolul lui caracteristic – calul tânăr care se găsește pe mai multe feluri de monede găsite pe la noi, dar pe care ,,specialiștii” le-au declarat cu mare furie ca fiind.... false! 

Tot pe tăblițe, dar și pe monede apare șarpele ca simbol al sacrului(dio Tiaz) și se găseste identic în caduceul cu şerpi purtat de mitropolitul României. 

Trebuie declarat si acesta fals!? 

Numele lui Sarmis a dat și denumirea capitalei geților Sarmisetuzo adică, unica putere sau casa lui Sarmise, dar îl pastram și în onomastica feminină prin Sarmisa sau Sarmizia care nu exista în calendarul creştin! 
Şi acestea sunt false? 

Tot tăblițele ne mai dezvăluie că galii/galații au venit în toriștea noastră pe la sfirsitul secolului VI î.e.n. și au conviețuit, amestecându-se cu geții,  formând o confederație (T9) până la anul 279 (T26) când boero Biseto I i-a alungat cu sabia pe o parte dintre ei pentru că au atacat pe  sarmați. 

Traiul îndelungat împreuna cu geții i-a facut pe gali să treacă la religia geților așa cum arată T11. 

Cei care au plecat, alungați, au ajuns în Anatolia şi au format o nouă patrie numită Galația, iar o parte au plecat mai în sud și au fondat o... Galilee. 

Că nu au fost alungați toți galii o dovedeşte tăblița 46 care spune despre conflictul lui Orilieo(30 î.e.n. – 20 î.e.n.) cu monsiro Dimpo și chindia(aici cu sensul de ”petrecere”, ”horă”) pe care au pus-o la cale geții după ce au călcat cetatea galului. 

La acești gali din Galileea a fost trimis Ili sa-i apere de zoile aramaice vărsate de clerul evreu, care vroia să-i treacă la iudaism aşa cum arata tablitele 52–58. 

 În Evanghelia dupa Marcu 4,70 se spune: 
,,Şi el s-a lepădat din nou. După puțina vreme, cei ce stăteau acolo, au zis iarăși lui Petru: Nu mai încape îndoială că ești unul din oamenii aceia, căci esti Galilean și graiul tău seamănă cu al lor”. 

Daca iudeii l-au ,,mirosit” pe Petru că vorbea o limbă străină ce seamănă cu a lui Ili, a cetei lui şi a locuitorilor Galileei, atunci trebuie să tragem concluzia că apostolul ori era gal şi geții vorbeau curent limba galilor, ori era și el get cu ceva treburi prin lumi străine și făcea parte din grupul celor veniți să se înfrunte cu preoții iudei.

                           - VA URMA -

Comentarii