-=- SĂ CINSTIM și, mai ales, SĂ CUNOAȘTEM ADEVĂRATA ISTORIE A NEAMULUI NOSTRU STRĂVECHI, partea a VII-a -SFÂRȘIT- -=-

                  - TITANII și GIGANȚII -
                              (partea a VII-a)
                                   (România Megalitică)



  O legendă creștină spune că pe vremea când Apostolul Andrei a stat în Dobrogea, în zona respectivă încă mai traiau cei din urmă urmași ai lui Enac, singurii supraviețuitori ai uriașilor.
Înalți de 2, 5 – 3 m, n.a., aceștia juraseră să răzbune alungarea strămoșilor lor de către armatele evreilor și făceau imposibilă viața oamenilor din zonă. 

Talharii uriași trăiau într-un castel înconjurat de apele Dunării unde strânseseră bogații nenumărate din jafuri și silnicii. 
Mult a fost sângele vărsat de urmașii lui Enac pentru a strânge acele comori blestemate. 
La rugămințile sărmanilor asupriți de uriași, apostolul s-ar fi rugat Mântuitorului și într-o noapte, apele Danubiului s-au umflat brusc și au spulberat castelul și pe apărătorii săi de pe fața pământului, nelăsând niciun supraviețuitor. 

 Toti plimbaretii prin parcurile Capitalei au văzut cu siguranță statuile Giganților și pe cea a Frumoasei Adormite. 

Dar câți au făcut legătura între acestea și istoria geto-dacilor? Câți au auzit despre gemenii divini si despre Frumoasa Fără Nume

Revenind la ciudatele statui din buricul primului târg al tarii, citam Wikipedia: 
 “Gigantii sunt două statui amplasate în prezent în Parcul Carol I din București, pe aleea principală, în apropierea intrării dinspre Piața 11 iunie.
 Statuile înalte de 3,5 m, aflate la o distanță de 50 m una de cealaltă, la capetele opuse ale unei axe perpendiculare pe aleea Centrală a parcului, reprezintă două nuduri de tineri. 


Una din ele descrie un bărbat tânăr, având o atitudine încordată și cu capul aplecat în față, cu umărul drept răsucit, mâna stângă o folosește drept sprijin, iar cea dreaptă este ținută la spate; picioarele personajului sunt îndoite. 



Cealaltă reprezintă tot un nud de tânar, cu capul aplecat spre umărul stâng, trunchiul este răsucit și se sprijină pe mâna stângă, în timp ce mâna dreaptă este ținută la spate”. 


Inițial, în anul 1906, Giganții au fost amplasați în fața Palatului Artelor (distrus de cutremurul din ’40) și a peșterii artificiale din fața acestuia. 
Grota era denumită “Grota cu Giganti” sau “Grota fermecata”, deoarece era străjuită de un grup statuar format din cei doi Giganți și Frumoasa adormită. 

Cele trei statui reprezentau personajele unei legende, conform careia doi gemeni, îndrăgostiți de aceeași femeie, au fost transformați în piatra din cauza iubirii neîmplinite, persoana iubită fiind transformată în cascadă.


În fata fostului Palat al Artelor, cei doi giganți erau așezați unul în fața celuilalt, iar în mijloc, între ei, culcată, Frumoasa adormită. 

Cele trei sculpturi au fost realizate de Filip Marin (sculptorul Frumoasei, denumita si Fecioara adormita), Dumitru Paciurea si Frederic Storck, sculptorii celor doi giganți. 
Frumoasa adormita a fost sculptata în marmura, iar cei doi giganti în piatra de Rusciuc”. 
“Frumoasa Adormitã” este expusa privitorilor, în Parcul Herãstrãu.
                                     (romaniamegalitica.blogspot.com)                                     
                                   - SFĂRȘIT -

Comentarii