-=- OBRĂZNICIA ȘI TUPEUL EXTREMIȘTILOR MAGHIARI ÎN ACȚIUNE...-=-

Motto: 
”CÂND ÎI DAI NAS LUI IVAN, ȚI SE URCĂ PE DIVAN.”
Ceea ce este valabil și pentru conducerea UDMR-ului...


Președintele UDMR al Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a încuiat astăzi, 29 mai, cu lanțuri, intrarea în Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului, jud.BACĂU. 


Măsura promovată de politicienii UDMR are rolul de a bloca accesul românilor care și-au anunțat deja prezența cu miile pentru data de 6 iunie a.c., de Ziua Eroilor, în incinta Cimitirului Internațional al Eroilor de la Valea Uzului. 

 Primarul comunei din Sânmartin a propus, iar Consiliul Local a adoptat, o hotărâre prin care se interzice accesul persoanelor în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, timp de 30 de zile, inclusiv de Ziua Eroilor, atunci când românii au anunţat că vor veni în număr mare pentru a cinsti memoria eroilor căzuţi. 

 Pe data de 23 mai 2019, Consiliul Local al comunei Sânmartin a adoptat, la propunerea primarului UDMR Gergely Andras, o hotărâre prin care a fost interzis accesul persoanelor în incinta Cimitirului Eroilor din Valea Uzului. 

Hotărârea luată de autoritățile locale din Sânmartin, județul Harghita, la propunerea primarului UDMR din Sânmartin, Gergely Andras, urmărește să blocheze accesul românilor. 

Mii de români şi-au anunțat deja prezența la Valea Uzului pentru data de 6 iunie, ziua în care românii sărbătoresc Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor Neamului.

 Totul vine după ce, în urmă cu aproximativ două săptămâni, zeci de cruci ale eroilor români din Cimitirul Valea Uzului au fost acoperite cu saci negri de... gunoi. 




Scandalul a luat amploare, după ce mai mulţi români au fost chiar agresaţi de etnici maghiari, la intrare în Cimitirul Eroilor de la Valea Uzului. 
 Poliţiştii au deschis atunci o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de profanarea de morminte.
                                                      (după Dan Tănasă.blog)

Cu ocazia asta, poate se deschide și o anchetă ca să aflăm și cum, peste noapte, UDMR a adunat numărul de voturi necesar pentru a avea legitimitate la putere, adunând și cumulând MII DE VOTURI din județe ce au doar câteva zeci de maghiari înregistrați oficial.


Comentarii