-=- ÎNTREBAREA - DURĂ - A ZILEI -=-

         - MAI SUNTEM OARE, NOI ROMÂNII,     STĂPÂNI ÎN ȚARA NOASTRĂ?!... -
 ”De ZIUA EROILOR, 6 iunie, ora 17, Valea Uzului, jud. Bacău, la Cimitirul Internațional al Eroilor. 
                              Vă aşteptăm!”

                                              (Călin Mărincuș)


 Motto:
Cine nu este în stare să-și apere morții, nu e capabil să-i apere nici pe cei vii.”


CÂT DE BOLNAV TREBUIE SĂ FII CA SĂ ACOPERI NIȘTE CRUCI DE MORMÂNT CU SACI DE GUNOI?
După ce acum 25 de ani, în 1994, ungurii au ars aceste cruci, acum au pus SACI de GUNOI peste CRUCILE EROILOR ROMÂNI din Valea Uzului-jud.Bacău cum se vede în această fotografie.


Primarul din Darmanești-valea Uzului-Bacău le-a refăcut din ciment și repus acum iar, dar ei au pus saci de gunoi peste crucile mormintelor eroilor români.
Nu stârnesc doar revolta tuturor cetățenilor români, este un gest odios impotriva umanității, care arată până unde poate coborî manipularea unor români maghiarizați în ultimii 300-400 de ani!
Un gest incalificabil, condamnat și de președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu:
''Dragi prieteni, iata ce au fost in stare sa faca fortele paramilitare maghiare din Romania la Valea Uzului: au învelit crucile soldaților români în saci de gunoi si au lasat pe cele maghiare descoperite. 
Cer Parchetului sa ancheteze acest caz și partidelor maghiare să aibe o poziție publică clară cu privire la acest gest nemernic!''

1. Prima măsură a fost mutarea statuii lui Mihai Viteazul de la Oradea. 
Orice om cu capul pe umeri îți va spune că mutarea statuii se putea face ori în ianuarie, ori după alegeri, dar nu tocmai acum, ÎNAINTE DE ALEGERI. 
Prin urmare, s-a urmărit provocarea populației letargice și dezinteresate de politicianism și politruci fie ei români, fie maghiarizați.

2. S-au acoperit crucile soldaților români, din Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului-Dărmănești-jud.Bacău, cu saci de gunoi. 
NU s-au distrus ca în 1994 când au fost arse. 
De aceea sunt făcute din piatră acum de către primarul din Dărmănești. 
Oricum nu s-a urmărit distrugerea lor, ci doar provocarea unei reacții în presă. 

3. ALDE-PSD (primarul Dărmănești / Bacău CONSTANTIN TOMA membru ALDE, Consiliul Municipal Oradea prin majoritatea sa), dar și PNL (primarul Bolojan / Oradea) sunt cu toții în spatele acestor provocări, și în general clasa politică are nevoie de astfel de provocări pentru a radicaliza naționalismul rumîno-maghiar.

4. Dovada că au fost doar provocări este că în acest moment monumentul și crucile din cimitirul de la Valea Uzului sunt descoperite de sacii de plastic. 
Că sunt dezgolite a fost confirmat de către un candidat la europarlamentare independent, care s-a victimizat în fața cimitirului, bruscat sau violentat de către extremiștii maghiarizați care erau acolo pentru orice împrejurare. 
Evident că aceștia așteptau în zonă ca într-un scenariu dinainte ticluit ca să vină cineva să-i interpeleze pentru gestul lor, iar pentru acest scop era prezent și extremistul ''jurnalist'' Bedő Zoltán care periodic radicalizează populația maghiarizată în presa din HARCOV cu articole extremiste.

(preluare de la Thraxus Ares)

Această ultimă părere puteți să o JUDECAȚI D-VS înșivă, fiind de acord cu ea...sau nu!




    Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion, alături de doi membri ai echipei sale de campanie, aflați la Cimitirul din Valea Uzului, Localitatea Dărmănești jud. Bacău, au fost bătuți și fugăriți de extremiști maghiari.

În această zonă a Moldovei există o enclavă în care trăiesc, mai ales, țiganii-maghiari, numiți în zonă ceangăi, precum și alți cetățeni de etnie maghiară.

George Simion se deplasase la Valea Uzului pentru că, în 17.05.2019,  așa-ziși ”activiști anonimi” maghiari au învelit în saci de gunoi crucile a zeci de eroi români amplasate de Primăria Dărmănești în Cimitirul Internațional al Eroilor.

 Profanarea crucilor a avut loc în contextul în care vineri urma să fie inaugurat în cimitir memorialul dedicat soldaților români căzuți la datorie în timpul celor două războaie mondiale.

Acesta este rezultatul politicii dezbinării și a urii practicate și promovate de clasa politică în ultimii 30 de ani. 


 

Comentarii