-=- ACȚIUNI CONCERTATE DE ASCUNDERE A ADEVĂRATEI NOASTRE ISTORII...-=-

             - ISTORIA GETO-DACIEI A FOST MASACRATĂ ȘI FALSIFICATĂ - 

LA SUBSOLUL SARMIZEGETUSEI-REGIA SUNT VESTIGII ANTICE, DISPUSE PE 9 NIVELURI DE LOCUIRE UMANĂ 

Arheologii din Deva, controlați de arheologii clujeni aflați sub comanda prof. univ. dr. Ioan Glodariu, au deșertat în anii ’90 zeci de basculante cu moloz peste vestigiile antice existente în subsolul terasei a IX din incinta sacră a Sarmizegetusei-Regia. 

Molozul a provenit din... sfărâmarea vestigiilor arheologice cu excavatorul din situl necercetat, situat la poarta de vest a incintei militare. 

Dacă se va face un sondaj de verificare pe terasa IX, se va constata că sub tone de moloz există numeroase ziduri antice, pe care le-am văzut împreună cu generalul de divizie Vasile Dragomir, fostul șef al Direcției Topografice Militare în cadrul Ministerului Apărării Naționale. 

Arheologii au înlocuit piesele originale din piatră fasonată de la sanctuarul circular, cu replici din lemn. 
Au aruncat piesele antice din piatră fasonată prin bălăriile din jurul cetății, reducând cultura multimilenară în piatră a geto-dacilor, la cultura lemnului

Au ascuns sub o placă masivă din beton armat coloanele din piatră fasonată – parter + subsol – de la marele sanctuar patrulater de la Sarmizegetusa-Regia, înlocuindu-le cu plinte din beton, pentru a sugera că au fost folosite drept suporturi pentru stâlpi din lemn, etc. 

Cu alte cuvinte, arheologii a masacrat vestigiile antice din fosta capitală a Daciei și nu au fost trași la răspundere pentru faptele lor abominabile. 

Aceste CETĂȚI DACICE DIN MUNȚII ORĂȘTIEI, AFLATE SUB PROTECȚIA UNESCO au fost cercetate sin punct de vedere arheologic ...CU EXCAVATORUL! 

 Arheologii locali au turnat betoane armate monstruoase peste vestigiile antice de la Sarmizegetusa-Regia, pentru a opri accesul altor cercetători .

Vase din ceramică antică de valoare istorică inestimabilă au fost sparte de cupa excavatorului și folosite ca material de umplutură pentru a acoperi vestigii de la subsolul terasei IX, ce nu intrau în vederile arheologilor locali. 

Ceea ce  au făcut arheologii la Sarmizegetusa-Regia este o crimă împotriva istoriei civilizației omenirii. 

Vestigiile antice au fost fărâmițate de cupa excavatorului, transformate în moloz și transportate cu basculante pentru a fi deșertate peste vestigiile antice de la subsolul Sarmizegetusei-Regia. 

Am fost martor ocular, împreună cu generalul Vasile Dragomir, la această masacrare a istoriei României. 
Când am vrut să fotografiem scena oribilă, asupra noastră s-a tras cu o armă militară

 Marele sanctuar patrulater de la Sarmizegetusa-Regia a fost restaurat de către arheologi, fără a se lua în calcul colonele din piatră fasonată de la subsolul edificiul antic. 

Pestre vestigiile antice (a se vedea planul sanctuarului realizat de arhitecți) fost turnată o placă masivă din beton armat, deasupra căreia au fost amplasate plinte din beton, ce sugerează că ar fi susținut stâlpi din lemn. 

Coloane antice din piatră au fost îndepărtate de către arheologi și aruncate în bălăriile ce împrejmuiesc cetatea. 

Plantarea stâlpilor din lemn precum și înălțimea aleatorie a acestora a fost o improvizație de moment făcută de arheologii locali, pentru vizita anunțată a lui Nicolae Ceaușescu. 

Informațiile despre sanctuarul circular de la Sarmizegetusa-Regia le posed de la cel mai înalt nivel arheologic din Deva. 

Prin urmare, sanctuarul circular restaurat de către arheologi este un fals notoriu și nu are nicio valoare istorică. 

S-au descoperit zeci de kilometri de conducte antice din ceramică cu diferite diametre, pentru aducțiunea și distribuirea apei potabile la Sarmizegetusa-Regia și la celelalte cetăți dacice și așezări civile din zona cercetată. 

Numai că aceste materiale nu au intrat în vederile arheologilor. 

Ei susțin în continuare ideea năstrușnică, potrivit căreia geto-dacii au băut... apă de ploaie, pe care o adunau în bazine căptușite cu piatră grosieră, construite în afara zidurilor de apărate ale cetăților și așezărilor civile fortificate; deci la discreția atacatorilor. 
În fapt, aceste bazine era haznale, pentru scurgerea apelor reziduale din cetăți și așezări civile. 

În realitate, geto-dacii aveau rețele formate din conducte din ceramică, pentru aducțiunea și distribuirea apei potabile către consumatori. 
Conducte antice din ceramică pentru aducțiunea și distribuirea apei potabile se găsesc din abundență în subsolul Munților Orăștiei. 

Calcarul depus pe conducte (a se vedea în partea se sus a fotografiei) atestă o vechime de mii de ani. 

Unele conducte sunt active și în zilele noastre. 

Aceste vestigii ale culturii geto-dacilor nu au fost luate în seamă de către arheologi. 
 O conductă de alimentare cu apă potabilă, localizată de echipa mea la Sarmizegetusa-Regia, a fost extrasă din sit de către arheologi și... spartă cu târnăcoape, iar fragmentele au fost folosite pentru clădirea unei vetre pe care a fost pus la fiert cazanul cu ciorbă pentru muncitorii, care au fost folosiți la săpături.
                                              (Referințe: materiale surse net)

Comentarii

  1. Cu rabdare si cu multa rugaciune ar trebui restabilit adevarul.

    Ce interese ar fi avut sa distruga?

    Poate a acoperit adevarul cautat cu disperare de straini, iar cei care au condus atunci tara, s-au gandit ca vor fi gasite de nepotii lor atunci cand vor avea liniste s-o faca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În primă parte, Veronique, ai perfectă dreptate, cu multă răbdare și animați demaxim interes pentru istoria noastră milenară, se poaterestabilii ADEVĂRUL! Aceasta nu trebuie să aștepte liniștea, istoria nu s-a clădit doar în perioadele de liniște, de către înaintașii noștri. Interesul de a ascunde ADEVĂRATĂ ISTORIE A ACESTUI NEAM(chiar de a-l face să dispară), este prezent și în zilele în care trăim(a se vedea unde sânt o bună parte din datele și dovezile despre perenitatea noastră pe aceste meleaguri, descoperite în siturile întîlnite pe șantierele autostrăzii Lugoj - Deva-Sibiu), asta așa dacă vorbim de interesul de a ascunde sau a distruge probe arheologice. Așa că ipoteza d. vs. că siturile au fost acoperite cu moloz și escavații în scop de protejare sau conservare este anemică cu iz de reabilitare a unor ipotetici bineintenționați din guvernele de tristă amintire. Iar străinii de care aduceți vorbire, sînt foarte aproape de noi și printre noi...

      Ștergere
    2. Tuate astea se întămplă cu un scop rău intenționat și anume GLOBALIZAREA ( NOUA ORDINE MONDIALĂ ) ! Interesul este de a distruge istoria , cultura și religia statelor lumii . Pentru ca la final săși piardăși autonomia națională ca state în lipsă de dovezi istorice . Așa elita multimiliardarilor ce e formată dintrun număr redus de persoane ce conduc lumea din umbră forțănd conducerea statelor prin promisiuni deserte, puterea coruptibilă a banilor , prin intimidare și provocănd războie pentru a le face jocul și a obține interesele ! Pănă și titlul acestui reportaj (ACȚIUNI CONCERTATE DE ASCUNDERE A ADEVĂRATEI NOASTRE ISTORII ) arată aceaș problemă, Iar pentru distrugerea cuturilor naționale și a religiilor a statelor europene , un exemplu bun e colonizarea europei , prin obligarea statelor europene de a accepta refugiații din statele arabe și africane .Iar pentru încurajarea statelor a accepta transfugii UE acordă ajutor financiar și pentru încurajarea imigranților să vină ca imigranți în europa li se promite un ajutor lunar în euro . De exemplu Romănia dacă ar fi compusă din 10%romăni și restul din alte naționalități ? Vei mai putea vota în proporție de 60 -70% din cetățenii romăni ? nu , pentru că pe restul nu-i intereseaza de drepturile romănilor și al Romăniei ! Și totul duce către o nouă ordine mondială . O noă ordine mondială înseamnă un pămănt fără state , patronat de elita de rahați miliardari și o populație de sclavi formată din populația multinațională a planetei și acea decimată pănă la 50 - 60 % . Nu uitați că decimarea populației globului a început !

      Ștergere
  2. Pe 25 aprilie, am visat ca o sosea din Bucuresti incepuse sa se lase, pana cand o gaura in asfalt s-a deschis, descoperind coloane de piatra care stateau si asteptau sa fie descoperite... iar acum, dupa cateva zile sa descopar acest blog si aceste informatii... Constiinta dacica, sau mai bine spus, capitolul dacic din constiinta noastra colectiva este nealterat, chiar daca dovezile fizice sunt alterate. Munca pe care trebuie sa o depunem, nu e doar cea din afara noastra, de a lupta pentru dreptate si de anproteja adevarul, ci este si o munca interioara, de a ne descoperi adevarurile dacice din noi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu