-=- Serial -- ISTORIA ASCUNSĂ: EUROPA A FOST GEȚIA! -- partea a XV-a -=- SFÂRȘIT -=-

                                -- ISTORIA ASCUNSĂ: 
                EUROPA A FOST GEȚIA
                                        partea a XV-a

MOTTO:
"Nu pot să trec sub tăcere faptul că întotdeauna am fost admiratorul, mai mult decât al tuturor, al acestui nume, prin excelenţă nobil, al unui Neam, care crede din adâncul inimii lui în nemurirea sufletului căci, după judecata mea, condamnând puternic moartea, ei capătă un curaj neţărmurit de a înfăptui orice.
După cum se vede, neamul GEȚILOR -numiţi şi GAUTA/GAUTAR/GOTTAR/GOTHI/GOTHONES/GIALO/GELU/GOIA, rădăcina fiind GA/GE/GO/GI = PĂMÂNT

s-a ivit dintotdeauna aşa, de la Natură, el a fost şi este un popor cu totul aparte şi veşnic".
(Bonaventura Vulcanius)



   Fundamentul doctrinei zalmoxianismului rezidă ”în armonizarea Părţii în Întregul Sacru”.
Cu alte cuvinte, străbunii noștri înțeleseseră MARELE ADEVĂR că TOTUL ESTE UNA ȘI UNA SUNT TOATE. 
TOTUL este întrepătruns, toate părțile sunt legate între ele prin efectul CAUZĂ-EFECT.
Orice vorbă, gând și faptă influențează INTREGUL cu efect de tip bumerang...
De aceea ei au devenit adoratori ai SOARELUI-sursa vitală a planetei- respectând și iubind cu religiozitate NATURA. 
Ei au impus în societatea omenească LEGILE BELAGINES - LEGILE FRUMOASE ale lui ZALMOXES - LEGI UNIVERSALE ce fixau OMUL ca fiind parte integrantă a NATURII înconjurătoare. 

 Această nouă religie s-a impus în întregul bazin al Dunării, de la Alpi la Marea Neagră şi la Nipru; de la nordul Carpaţilor, de la izvoarele Vistulei, până la sudul lanţului muntos Balcanic-Dinaric. 

Un aspect foarte important în cadrul acestei renașteri culturale 
l-a constituit evoluția scrierii arhaice spre ALFABETUL GETIC de 23 de litere, dar numai în cadru inițiatic, așa cum se arată în ”Cosmografia” lui Aethicus Dunăreanu (aprox. 370 – 435 d.Hr.). 




În cartea sa ”DACIA PREISTORICĂ”, Nicolae Densușianu vorbește despre străvechea civilizație PELASGĂ care, în viziunea sa, a dat naștere întregii civilizații europene: 
”Înainte de civilizaţiunea gracă şi egipteană, O CIVILIZAŢIUNE MULT MAI VECHE se revarsă asupra Europei. 
Aceasta a fost civilizaţiunea morală şi materială 
A RASEI PELASGE şi care a deschis un vast câmp de activitate a genului omenesc. (…) 
Influenţele acestor trei culturi pelasge au fost decisive, pentru soarta muritorilor de pe acest pământ. (…) 
PELASGII au fost ADEVĂRAŢII FONDATORI ai stării noastre actuale (…) 
Pelasgii ne apar după vechile tradiţiuni istorice ca UNA ŞI ACEEAŞI POPULAŢIE CU NEOLITICII, cari introduc în Europa CELE DINTÂI ELEMENTE ALE CIVILIZAŢIUNII, animale domestice, cultura cerealelor şi o artă industrială mai progresată.” 
Pelasgii ne apar în fruntea tuturor tradițiunilor istorice, nu numai în Elada și în Italia, dar și în regiunile din nordul Dunării și ale Mării Negre, în Asia Mică, în Asyria și în Egipt.
 Ei reprezintă tipul originar al popoarelor așa numite ARICE, care A INTRODUS în Europa CELE DINTÂI BENEFICII ALE CIVILIZAȚIUNII. 

Pentru poporul grecesc, PELASGII ERAU CEI MAI VECHI OAMENI DE PE PĂMÂNT. 
Rasa lor li se părea atât de arhaică, atât de superioară în concepțiuni, puternică în voință și în fapte, atât de nobilă în moravuri încât tradițiunile și poemele grecești atribuiau tuturor pelasgilor epitetul de «DIVINI», dioi, adecă oameni cu calități supranaturale, asemenea zeilor, un nume, ce ei întru adevăr l’au meritat prin darurile lor fizice și morale. Grecii își perduse de mult tradițiunea, când, cum, și de unde au venit ei în ținuturile Eladei; însă, ei aveau o tradițiune că ÎNAINTE DE DÂNȘII, a domnit peste pământul ocupat de ei UN ALT POPOR, care a desecat mlaștinile, a scurs lacurile, a dat cursuri noi râurilor, a tăiat munții, a împreunat mările, a arat șesurile, a întemeiat orașe, sate și cetăți, a avut o religiune înălțătoare, a ridicat altare și temple zeilor și că ACEȘTIA AU FOST PELASGII. 

Arcazii, popor pastoral și viteaz, cei mai vechi locuitori în Elada, povesteau, după cum ne spune Pausania, că CEL DINTÂI OM NĂSCUT PE PĂMÂNT A FOST PELASG, un bărbat care se distingea prin mărimea, prin puterea și frumusețea figurei sale și care întrecea pe toți ceilalți muritori prin facultățile spiritului său.” 

În afara istoricilor și cercetătorilor menționați mai sus, și alți autori au făcut referiri în scrierile lor la VECHEA CIVILIZAȚIE PELASGĂ, CARE S-A DEZVOLTAT PE TERITORIUL ȚĂRII NOASTRE. 

”CIVILIZAŢIA ŞI ISTORIA au început ACOLO UNDE LOCUIEŞTE AZI NEAMUL ROMÂNESC.” – W. Schiller, arheolog American. 

Eschil, Supplices: 
”Eu sunt Pelasg, fiul lui Palaechtin (Marte), născut din Terra (Gaea), domnul acestei țări, și după mine regele său s-a numit cu drept cuvânt, GINTEA PELASGILOR ce stăpânește acest pământ.” 

M. Costin, ”De neamul Moldovenilor”:
”Locul acesta unde este acum Moldova şi Ţara Muntenească este drept DAKSHA, DAKIA, DA-CIA, GEȚIA cum şi tot Ardealul şi Maramureşul şi cu Ţara Oltului. 
Un nume mai vechi decât acesta, GEȚIA, nu se află, în toţi câţi sunt istorici.”
                                            (referințe BASARABIA LITERARĂ)

                           - SFÂRȘIT -

Comentarii