-=- Serial: DOVEZI ALE IDENTITĂȚII NOASTRE MULTIMILENARE : ” Tăbliţele de la Sinaia” (6) -=- (autor CONSTANTIN OLARIU)


               --  TĂBLIȚELE DE LA SINAIA --
                                                    (6)
                                                     (autor CONSTANTIN OLARIU)



Limba sumeriană/eme-gi are aceleași rădăcini cu limba română. 

Avem peste 1.000 cuvinte identice sau asemănătoare cu eme-gi şi 1.400 de arhaisme și regionalisme compuse din două sau mai multe cuvinte eme-gi. 

Până și cuvântul SUMER este o anagramare a MURES-ului...

Denumirile activităților agricole, păstorești și de organizare socială sunt în mare parte comune celor doua limbi.

 Culturnicii, trădători-vânduți ai adevăratei noastre istorii  au ieșit imediat la atac. 
S-a remarcat A. Vulpe director la Institutul de Arheologie din Bucuresti unde stau necercetate, nepublicate și ascunse Tăblițele de plumb ale stramosilor nostri; 
Apoi, I. Slusanschi director al Institutului de Lingvistica,
 Iorgu Iordan Bucuresti si Neagu Djuvara, istoric care a trăit toată viața, până în 1991, la Paris. 

Nu au avut nicio reținere la limbaj spunând despre cei care doreau să se uite pe tăblițe ca sunt ...nebuni, indivizi cu mințile rătăcite, diletanți,  dar nu au acceptat niciodată ca și eu să-mi spun  punctul de vedere, ARGUMENTAT. 

Iar într-un acces de nebunie penibilă A. Vulpe spune peste tot că tăblițele de lut descoperite de N. Vlasa la Tărtăria ar fi chiar plasmuirea... acestuia!!! 

Despre tăblițele de plumb ale geților peste care el este stăpân, spune ca sunt... falsurile unui geniu și că el și-a dat seama de acest lucru numai într-o jumătate de oră! 

  În publicatia ”Formula As” din 25 mai 2006, fiind întrebat despre legătura scrierii de la Tărtăria cu cea din Sumer, 
J.A. Haloran spune: 
,,Cum se poate explica faptul că, într-o regiune din vestul României înconjurată cu nume sumeriene(!)… , s-au găsit trei tăblițe din lut local, cu pictograme ”sumeriene” dar mai vechi cu 1.000 de ani decît cele din... Mesopotamia ? …
Asumîndu-vă o origine trivială, recentă, romană, sigur ca acestea nu vă mai aparțin”. 

Consider ca a venit vremea ca românii să-și cunoască adevarata istorie chiar dacă mentorii culturalnici, dar şi alte lichele trădătoare de Neam și Țară urlă că tăblițele sunt niște falsuri ale lui... Haşdeu, N. Densuşian sau a unui geniu încă nedescoperit, iar cei care doresc să le vadă de aproape sunt ,,nebuni, diletanți, nespecialiști, indivizi cu mintea rătăcită”, etc. 


Cum tablitele cu scrierea getilor au fost ținute la popreală mai bine de 130 de ani, apariția lor pe internet în vara anului 2004 a produs o ,,efervescență creatoare” , dar si o înverșunare fără margini din partea ,,specialiștilor”vânduți intereslor străine. 

De existenta lor am aflat si eu în septembrie 2004 din aceeași sursă de pe internet! 

Argumentele autenticității tăblițelor sunt infailibile în fața minciunii, dar cum la noi plăsmuirile dușmănoase adevăratei noastre istorii au ajuns adevăruri sacre, orice canalie cu titluri si țâfnă poate să facă istoria dupa propria  ticăloșie! 

                                 - VA URMA -

Comentarii