-=- EVALUAREA ZIEI -=-

                  ...și, mai ales, către ambasada AUSTRIEI, desigur!!!



                           - EVALUAREA ZILEI - 

     Încercând să evalueze prezența și performanțele firmelor  autohtone, din România actuală, rapoartele privind capitalul privat românesc, întocmite de PIAROM (Patronatul Investitorilor Autohtoni din România), împreună cu Ziarul Financiar, pe baza datelor ONRC (Oficiul Național al Registrului Comerțului), spulberă implicit, prin însăși prezentarea separată, pe segmente, a statisticilor globale, minciuna gogonată a așa-zisei „creșteri economice a României” 
(vezi „România liberă”, 17 aprilie 2019).

Se dovedește că așa-numita „creștere economică a României” este, de fapt, A FIRMELOR STRĂINE din România, a căror pondere se mărește constant și substanțial în total, în timp ce firmele românești, culmea în chiar perioada de maximă creștere economică mult lăudată, dau înapoi. 

Rapoartele PIAROM-ZF – repetăm, prin însăși prezentarea pe segmente (românesc/străin), prezentare cu deplină justificare în economia reală (unde cele două segmente au puține conexiuni unul cu altul),  dau jos vălul și de pe o altă realitate dramatică a României coloniale actuale, arătând clar cu degetul, deși fără să vrea, cine fură de fapt România, acea Românie supra-evazionată fiscal sub ANAF și vlăguită de corupția împotriva căreia pretinde că se luptă DNA. 

 Ultimul raport al PIAROM-­ZF, cu date complete pe 2017, evidențiază că firmele cu capital privat românesc au ajuns să mai obțină doar 45% din cifra de afaceri contabilizată pe ansamblu, folosind 62,4% din forța de muncă ocupată, în timp ce firmele cu capital străin au trecut de 51%, utilizând numai 30,7% din forța de muncă (firmele cu capital de stat având o pondere de circa 4% în cifra de afaceri și una de 6,9% în forța de muncă ocupată). 

Față de anii anteriori, ponderea capitalului românesc este în scădere, cea a capitalului străin în creștere. 



Capitalul străin, care a obținut profituri pe puțin de 300 miliarde lei, dar a declarat doar... 46 miliarde lei, adică numai vreo 15%. 

Și asta pentru că onor capitalul străin, prin profiturile declarate, a adus la fiscalizare sume ridicole, reprezentând doar 15% din ceea ce se cuvenea și constituind din totalul profiturilor fiscalizate la nivelul statului doar 43%, în loc de 70%! 

Cine fură România? 
Căci de statul român nu mai este cazul să ne întrebăm! 
Acesta nu prea mai există, a fost ca și desființat! 

 Capitalul străin, plătind doar vreo 10-15% din ceea ce ar trebui să plătească și trimițând afară fără fiscalizare 85-90% din profiturile efectiv realizate în România. 

Este vorba de 40-50 miliarde euro anual! 

Ar trebui poate să ne întrebăm de rolul ANAF și DNA în toate acestea. 

 ANAF-ul nu trece decât pragul firmelor românești, neîndrăznind în cazul firmelor străine, iar DNA nu caută decât corupți români, străinii fiind bibelou de porțelan de neatins! 

Și-au făcut sau nu treaba aceste instituții?!! 
                                               (Referințe: Ilie Șerbănescu)




Comentarii