--- TRĂDAREA ȚĂRII, LA NIVEL ÎNALT.... ---

        --- ”Păi, dacă e TRĂDARE, VREM SĂ ȘTIM ȘI NOI!”... --- 

Președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), a fost prezent sâmbătă, 23 februarie a.c., la Cluj-Napoca la congresul UDMR. 

Al doilea om în statul român a legitimat cu prezența sa congresul UDMR la care s-au făcut declarații ostile României. 

Activitatea sa este una împotriva statului român .

Tăriceanu a ținut chiar și un discurs și a salutat audiența în limba maghiară, fiind aplaudat de membrii UDMR prezenți la congres. 

 Din păcate, al doilea om în statul român nu a participat la acest congres pentru a apăra interesele statului român în Transilvania ci pentru a legitima acțiunile UDMR ostile României. 

Președintele Senatului României a legitimat prin prezența sa la acest congres politica extremistă a UDMR și, implicit, radicalizarea formațiunii maghiare care a devenit practic o filială a FIDESZ, partidul de guvernământ din Ungaria condus de Viktor Orban, în România. 

 La acest congres, girat atât de ALDE cât și de PSD prin prezența în sală a fostului ministru al Apărării Naționale, Mihai Fifor, UDMR a adoptat, în unanimitate, o decizie șocantă dar care se înscrie practic în strategia revizionismului maghiar. 

 Astfel, Congresul UDMR a adoptat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi că steagul roşu, alb şi verde este simbol naţional propriu al comunităţii maghiare din România, alături de steagul Ţinutului Secuiesc, de imnul Ungariei şi de imnul Ţinutului Secuiesc, transmite corespondentul MEDIAFAX. 


 UDMR va justifica astfel arborarea drapelului Ungariei, alături de steagul secuiesc, pe clădirile publice ale statului român sub justificarea exprimării identitătății naționale a maghiarilor în zonele controlate poitic și administrativ de UDMR. 

 Decizia adoptată de UDMR, în prezența lui Tăriceanu, este nu doar șocantă ci și ostilă României. 

În România, simbolurile naționale ale cetățenilor români indiferent de etnie sunt drapelul național al României, imnul național al României și stema României. 

Decizia UDMR de a adopta drapelul Ungariei ca simbol național al maghiarilor din România este aberantă și trădează lipsa de loialitate a liderilor UDMR, cetățeni români, față de România. 

Iată ce-a spusTăriceanu, în Covasna: ”Cetățenii români ar trebui să știe limba maghiară!”

De asemenea, tot la acest congres al UDMR girat de al doilea om în statul român, s-au făcut declarații în favoarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc, dorită de UDMR și Ungaria și sprijinită de Rusia. 

 Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, în raportul său în faţa Congresului Uniunii că, pe termen lung, cheia soluţionării relaţiei între majoritatea română şi minoritatea maghiară din România este legalizarea autonomiei. 


Politicienilor UDMR le lipsește chiar și o minimă loialitate față de statul care le-a băgat milioane de euro în buzunar. 

„100 de ani în România, 1.000 în Transilvania, ne-am folosit de Centenarul românesc ca de o ocazie, am spus cu ce am contribuit noi, maghiarii, la dezvoltarea ţării, la construcţia ţării în ultimii 100 de ani şi am formulat foarte clar la ce ne aşteptăm de la statul român. 
Relaţia majoritate-minoritate trebuie să fie soluţionată pe termen lung şi cheia acestei soluţionări este legalizarea autonomiei, care nu se îndreaptă împotriva nimănui“, a spus Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.


Comentarii