--- MĂRTURII ATESTATE ȘTIINȚIFIC...---

     -- ADEVĂRURI INCONTESTABILE --


            România de astăzi este vatra a ceea ce am numit 
Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între 6500-3500 î.Hr., axată pe o societate matriarhală, teocratică, paşnică, iubitoare şi creatoare de artă, care a precedat societăţile 
indo–europenizate(ariene) patriarhale de luptători din epocile bronzului şi fierului ( . . . ) 

 Uluitoarele descoperiri făcute în România şi în alte ţări învecinate ei după cel de-al doilea război mondial, asociate datărilor cu radio–carbon, au făcut posibilă înţelegerea importanţei începuturilor culturii vechi europene, o cultură a unei societăţi de agricultori. 

 A devenit de asemenea evidentă că această străveche civilizaţie europeană precede cu câteva milenii pe cea sumeriană. 

Aceste date fac imposibilă ipoteza conform căreia civilizaţia războinică şi violentă a sumerienilor ar fi fost cea mai timpurie de pe glob. 

În Vechea Europă nu existau fortificaţii elaborate şi nici arme de luptă. 
Absenţa reprezentărilor privind societatea războinică sau condusă de bărbaţi reflectă o structură socială în care femeile aveau rolul principal şi în care atât bărbaţii cât şi femeile activau în mod egal întru binele comun. 

A fost o perioadă de reală armonie în deplin acord cu energiile creatoare ale Naturii. 

Trebuie ca de acum încolo să recunoaştem realităţile şi modul de viaţă al epocilor neolitică şi a cuprului, care însemnau mai mult decât semănatul, culesul, măcinatul şi coacerea pâinii ori ridicarea caselor ( .. .) ’’.
                                         (Marija Gimbutas - Civilizatie si Cultura)

Daci, Geti, Tirageți, Mesageți, Tisageți, Olahi, Iliri, Aromâni, Armani, Macedoromani, Vlahi, Valahi, Cuțovlahi, Dardani, Dalmati, Istroromâni, Traci, Mesi sau oricum o mai fi fost numită populația din vremurile de demult, erau din același Neam, vorbeau aceeași Limbă și se întindeau din Alpii vestici până la Marea Caspică și de la Marea Baltică până-n Peloponez și Arhipelagul Mării Egee, plus Asia Mică până spre sudul Mării Caspice.

O spun descoperirile arheologice, recunoașterea evidențelor din partea unor istorici si arheologi cu mare greutate în lumea științifică internațională, chiar și descoperiri făcute de chinezi în ceea ce privește relația Imperiului Chinez cu populația Țării DACIN, din vestul Caspicii, nordul Mării Negre și zona Carpaților.


Comentarii