-- DESFIINŢĂM MINCIUNA ORIGINII MAGHIARE A SECUILOR --

---  ORIGINEA TRACO-GETO-DACĂ A SECUILOR  ---

      Ceea ce numim, acum, naţiunea maghiară, este rezultatul unor politici satanice de genocid etnic şi de asimilare a unei populaţii autohtone de către un grup de ...barbari dealungul unui mileniu: naţiunea maghiară este rezultatul maghiarizării numelor şi limbii rumânilor (tracilor) panonieni! 

 În 1919, 30 % din populaţia proaspătului stat ungar o constituia etnia rumânească, etnie pură - nemaghiarizată nici după nume şi nicilingvistic: acum, mai sunt 10.000 de rumâni, în mai puţin de un secol!!! 
 Vă daţi seama ce s-a întâmplat în ceilalţi 900 de ani! 

DESFIINŢĂM MINCIUNA ORIGINII MAGHIARE A SECUILOR : O REALITATE ISTORICĂ este ORIGINEA GETO-DACICĂ A SECUILOR! 

Absurditatea vremurilor actuale: steagul secuiesc, cu însemnele soarelui şi lunii – specific rumânimii (ele se află pe steagurile vechilor regiuni, fiind vechi simboluri dacice), a fost folosit prima oară în alianţa dintre secui şi Mihai Viteazu contra...ungurilor. 

Acum, ungurii au luat steagul respectiv, ce s-a născut împotriva lor, şi l-au pus pe Parlamentul lor!!! 

 Cauconii, aflăm încă de la Homer, erau de origine tracă şi trăiau pe râul Kaukon în Kaukonia, care cuprindea regiunea Elis şi părţi din Ahaia şi Arkadia. 

Ei ar fi migrat din nordul Peninsulei Balcanice pe la anul 1600 î.Chr. 
Pe cei rămaşi în vatra originară Ptolemeus (sec. II d.Chr.) îi va regăsi cu numele de cauconensis la nord de Dunăre printre triburile din Dacia, în Ţara Bârsei şi în împrejurimi, dar fără a trece de Carpaţii Răsăriteni. 

 Prin coroborarea informaţiilor referitoare la teritoriul lor, dacii cauconi au trăit în sud-estul Transilvaniei cuprinzând nu numai Ţara Bârsei, ci şi o parte din actualul judeţ Harghita, spre izvoarele Oltului, ca şi părţi din judeţele Buzău şi Mureş. 

 Tot în această zonă Amianus Marcellinus (sec.IV) a consemnat existenţa unui ţinut numit Caucaland, iar mărturia unui soldat roman se referă la un munte Caucas de pe lângă râul Olt. 

 Ca urmare a faptului că reprezentau un vechi neam autohton atestat încă din antichitatea foarte îndepărtată, lingvistul german Jacob Grimm a considerat firesc să constate legătura dintre denumirile de cauci, cauconi şi Caucaland pentru a le asocia acestora şi denumirea de Cogaion ( muntele sfânt al dacilor), cu conotaţia sa religioasă. 

 Pe de altă parte, filologul german J.Wolff considera că şi denumirea de Kockel cu variantele Kukel şi Kukula utilizate de saşi pentru a desemna Târnavele ar proveni din anticul coca sau cuca, care înseamnă munte, cu menţiunea că cel mai important munte din zona Târnavelor se numeşte Cogan, cu variantele mai vechi Cocan sau Chuchal, ceea ce indică faptul că originea reală a acestor denumiri este hidronimul Kukula menţinut şi astăzi în uz de secui. 

 Cine nu îşi ştie trecutul nu este vrednic nici de prezent. 
Tinutul secuiesc, cât si apartenenta secuilor la maghiarime, sunt invenții absurde ale acestor ani! 

 Niciodată nu a existat tinutul secuiesc, iar secuii, despre care în vechime ungurii spuneau ca sunt rumânii aprigi, au fost cea mai persecutată colectivitate de sub stăpânirea maghiară: 
Gheorghe Doja - secui autentic (pana acum câteva sute de ani, secuii aveau nume rumânesti si erau ortodocși, deci erau rumâni curați), cel care a condus răscoala de eliberare a Transilvaniei de sub jugul maghiar, a fost mișelește ars pe un scaun încins.

 Dar nu numai din acel moment a început genocidul etnic împotriva adevăraților secui: stăpânirea maghiară I-A OBLIGAT sa poarte nume ungurești, să treacă la catolicism și să vorbească doar maghiara. 
 Cine nu se supunea, avea să fie ucis – în memoria genocidului îndreptat de unguri împotriva secuilor, stă mărturie Bulevardul Martiriului Secuilor –aflat în Miercurea Ciuc!!! 

 De ce aceste adevăruri au disparut din cărțile de istorie? 

Cât de nemernică și trădătoare e aceasta clasă politică, care a închis ochii la transformarea unor adevăruri istorice în minciuni antirumâneşti? 

 Câți dintre noi mai știm ca Stefan cel Sfânt al Ungariei a fost rumân după mamă? 

 Câţi dintre noi mai știm ca numele de Ungaria e un nume cu origini tracice, Ungro-Valahia - un nume străvechi ce face referinţă la pământul negru (Neagra Valahie) al Panoniei Tracice?  

 Să nu uitam că Budapesta mai are o urmă de rumânism tracic în ea: steagul rosu, galben si albastru, prezent pe frumoasa primarie a acestui oraș! 

Toate aceste asocieri dintre toponime şi etnonime puse demult în evidenţă de savanţii germani, conduc la concluzia că tribul geto-dacic al cauconilor este unul şi acelaşi cu neamul sikuli-lor, adică al secuilor care ocupă şi astăzi acelaşi ţinut şi mai ales folosesc străvechea denumire de Kükülö. 
--DACIA.org--

Comentarii