--- CENZURA pe FACEBOOK-ul din ROMÂNIA, are o singură țintă, îndreptată DOAR spre ROMÂNI și ROMÂNISM! --..

   
     
Mesaj șovin la adresa românilor: 
„Și în Ardeal sunt destui migranți… noi le spunem români” 

Cunoscutul blogger Dan Tanasa a publicat recent un articol despre un mesaj sovin si jignitor la adresa românilor, distribuit online de catre Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), partenerul UDMR. 

Mesajul maghiar șovin este următorul: 
„Și în Ardeal sunt destui migranți… noi le spunem români”. 

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), condus de Szilágyi Zsolt, partenerul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), condus de Kelemen Hunor, promovează prin intermediul rețelelor de socializare mesaje șovine care instigă la ură împotriva românilor.

  Contul de Facebook al unei filiale locale din județul Bihor a PPMT, formațiunea politică condusă de Szilágyi Zsolt care are semnat un protocol de colaborare cu UDMR-ul condus de Kelemen Hunor, promovează mesaje șovine și pline de ură interetnică la adresa românilor din Transilvania. 

 Un astfel de mesaj a fost postat în data de 27 ianuarie a.c. de contul de Facebook „Erdélyi Magyar Néppárt Érsemjén”, ce aparține filialei locale a PPMT din localitatea Șimian, județul Bihor. 

 Peste poza care îl înfățișează pe Eroul Național Avram Iancu vorbindu-le oamenilor este inscripționat textul 
„Și în Ardeal sunt destui migranți…doar că noi le spunem români”. 

 Fotografia este însoțită de un text în limba maghiară care se traduce astfel (traducere Facebook): 
 „Avram Iancu, astăzi eroul național român, care, în momentul revoluției din 1848-49 și al libertății de război, a fost liderul trupelor libere românești ale împăratului, arzând satele maghiare și a măcelărit mii de unguri!”  

Discriminare, discriminare … dar nu pentru toată lumea!?... 

Românii trăiesc de mai bine de un an o cenzură incredibilă, orice postarea în reţelele de socializare legata de istoria noastră recentă sau care include cuvintele naţional, naţionalism sau alte asemenea riscă să îţi aducă o suspendare a contului. 

Rectorul academiei SRI amintea trufaş anul trecut despre rolul jucat de instituţia sa în diminuarea naţionalismului, sau că sărbătorile Centenarului să fie ţinute cu moderaţie. 

De curând am publicat articole despre domnul Sorin Grindeanu care ne cere să renunţăm la naţionalism, sau doamna Angela Merkel care se exprima la modul general că a sosit timpul să se renunţe la „suveranitate”. 

Idee utopică, pare a fi interesanta condiția ca toată lumea începând cu ruşii şi americanii să renunţe la naţionalism şi să îl ţina doar la dânşii acasă. 

Nu doar că asta nu se întâmplă, dar observăm că doar patriotismul unora e taxat. 

 Dacă un profil românesc de FaceBook ar fi făcut remarci şovine, abilitatea de a mai posta pe Facebook îi era suspendată timp de 30 zile.

Orice postare patriotică, naționalistă, de istorie străveche sau de LITERATURĂ PATRIOTICĂ, este amendată cu block-uri între 3-7 și 30 de zile...Mai ales dacă, contul respectiv are și o audiență mare...(n.n.)

Dacă un partid românesc ar fi făcut orice remarci jignitoare la adresa altor etnii, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-ar fi autosesizat numaidecât. 

Postarea şovină a maghiarilor a fost făcută pe Facebook în data de 27 ianuarie 2019.


Pagina de Facebook cu pricina funcţionează la parametri normali, în plus ea continua să facă postări cu caracter insultător sau revizionist.
***************************************

Comentarii

  1. Ziua buna Doamna draga. Si pe mine m au blocat 3 zile, am marcaj la comentarii , ca sa nu mai spun de faptul cate informatii dura non stop din postari. As vrea sa public. Este uluitor cat de putini oameni citesc si reactioneaza. Mai nou, ca sa fie cenzura si mai si angajatorii folosesc impotriva ta ce postezi pe facebook. O mare mizerie. Sunt firme de securisti reprofilate care pentru ca nu mai sunt sefi la servicii sunt reprofilati ca oameni de afaceri cu afaceri bazate pe spionaj si furat de informatii, duduie cati bani le intra in conturi. Un mare respect!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu