--- MINCIUNA, politică de stat în România postdecembristă!?...---(Valnetin Roman)



Din nefericire, o minciună repetată des devine cu timpul adevăr. 

Noi, romanii, suntem, de ani buni, supuși unei campanii de demonizare a valorilor și adevăraților eroi naționali (Vlad a fost un vampir, Brâncoveanu un oportunist, Mihai la fel, Ștefan doar un betiv si un afemeiat, Antonescu un criminal, Eminescu nebun, etc...). 

Toată aceasta campanie se face atent, cu pași bine gândiți, strategic și prin cenzură aplicată informațiilor care vin să demonteze propaganda. 

Mă voi referi mai jos la ultimul caz amintit, cel al Mareșalului, motiv pentru care probabil voi fi blocat și pe contul asta, ca, deh, de rău ai voie să zici despre Țară și eroii ei, dar să contești propaganda mincionoasă oficială e interzis.

Cum s-a ajuns ca pomenirea lui ori elogierea sa sa fie interzise? 

În anul 2003, Ion Iliescu a decis înființarea unei comisii de ”cercetători străini”, cunoscuta drept Comisia Wiesel, condusa de Jean Ancel, ”istoric” ebreu (asadar numai imparțial și obiectiv nu era acest tip), care a decis ca orice încercare de reabilitare a Mareșalului să fie interzisă, iar promovarea sa drept erou național sa fie un act ILEGAL. 

Comisia de atunci este precursoarea Institutului Elie Wiesel, plătit azi din bani publici, banii românilor.
Echipa de ”experti” străini a fost puternic susținută și ajutată de voci importante din comunitatea științifică românească, precum istoricul Adrian Cioroianu, 
care l-a condamnat public pe marele român. 

Amintirea Mareșalului a fost apărată de mult prea puțini și aproape deloc de români, iar printre acei puțini care au reacționat s-au numărat, în general, personalități de peste hotare, precum... Larry Watts.
Paradoxal, cu toata aceasta campanie de demonizare, Antonescu a fost votat, în 2006, drept a 6-a mare personalitate a românilor, într-o listă de 100 mari personalități ale neamului nostru. 

Asta pentru că romanii de azi încă mai au conștiință și ceva informații. 

Însă, în ritmul în care propaganda mincinoasă functionează, cu cenzură și toate celelalte constrângeri, nu ar fi de mirare ca, într-un viitor nu prea îndepărtat, planul de demonizare să reușească definitiv...:(foto: Maresalul si Codreanu în anul 1935

Comentarii