--- DOVEZI, SCRISE-N PIATRĂ, ALE DĂINUIRII NOASTRE PE ACESTE MELEAGURI, ÎNCĂ DE LA ÎNCEPĂTURA MOȘILOR ---

--- DOVEZI, SCRISE-N PIATRĂ, ALE DĂINUIRII NOASTRE PE ACESTE MELEAGURI, ÎNCĂ DE LA ÎNCEPĂTURA MOȘILOR ---


În imaginile de pe cei trei bolovani din imaginile de mai jos au fost sculptate semne solare, dar și alte semne unele explicite, iar altele încă foarte greu de înțeles.

Spre dreapta este simbolul Cerului, lângă el este un semn asemănător cu cel din mijlocul stelei de la Șinca Veche, apoi simbolul Florii Vieții cu șase raze cum este incizat pe piatra mare și în capăt o Floare a Vieții cu 12 raze cum se află pe o cruce din cimitirul orașului Cîmpulung-Moldovenesc pusă în anul 1921.

Lângă ea sunt două cruci cu brațele egale foarte asemănătoare cu cele din munții Buzăului desenate în urmă cu mai bine de 4000 de ani!

Dacă aceste simboluri nu ar fi fost repetate de mii de ori de către trăitorii locului, ele nu puteau să apară pe această cruce la o distanță de peste 5500 de ani (față de cele descoperite la Gura-Haitii) .


Ea dovedește fără putință de tăgadă continuitatea dintre cei care au scrijelat cele trei pietre, scriind și literele de pe placa de piatră amintită și actualii locuitori ai acestor locuri dragi nouă.

Pe crucile amintite ce există în cimitirul din Cîmpulung mai apare simbolul apei așa cum este înfățișat în peștera de la Coliboaia și Pomul Vieții sub forma unui brad cum este și în munții Buzăului lîngă cetatea lui Gog sau Anu!

Simbolul Florii Vieții este considerat a fi un concept sacru, în multe din culturile lumii, în el găsindu-se toate elementele constitutive ale universului: cercul cu punct în mijloc ca simbol al Ziditorului Lumii și o formă de svastică a celor șase raze curbate ce arată mișcarea veșnică de naștere și renaștere atît a energiilor din Univers cît și a vieții pe pămînt.


Prin aceasta se subliniază legătura profundă care există în univers, între orice formă a vieții şi suflet sau duh.

Vechile teozofii au asimilat simbolul Florii Vieții ca fiind o cale de cunoaștere prin cunoașterea directă a Vieții din jur, care te poate duce la o relație directă cu spiritualitatea profundă .

Floarea Vieţii este în tradițiile noastre o legătură directă între dumnezeiescul din noi și Zidirea de început a lumii prin energiile creatoare care modifică și transformă materia în energie și invers, adică 
Totul este în Unu și Unu este în Tot după preceptele teofoziei geților, PANTEISMUL, fiind găsite și azi în unele legende ale românilor.

Prima fotografie reprezintă Floarea Vieții cum o fac și astăzi cioplitorii de porți din Maramureș.
Vedem simbolul înconjurat de un cerc format parcă din spice de grîu – o plantă considerată binecuvîntată în vechea credință a geților – iar cîmpul din spatele ei este împărțit în pătrate foarte mici.

A doua fotografie spre dreapta este un mic obiect descoperit în Palestina și care a fost lucrat în secolul l î.e.n. în partea de sus a simbolului avînd suprapuse literele Z și P.

A treia fotografie este o cruce de piatră din cimitirul mănăstirii Pătrăuți unde Floarea Vieții este în locul de intersecție a brațelor, fiind înscrisă într-un cerc, iar spre dreapta este o farfurie din timpul lui Ștefan cel Mare unde apare steaua cu șase colțuri la fel ca cea de la Șinca Veche, având un punct în centrul ei, iar în vîrfuri tot câte un punct. 


Chiar și acest simbol a fost primordial la noi și confiscat ulterior.

În partea dreaptă este ,,cupola” unei mici bisericuțe de lemn care are în centru o cruce înscrisă în cerc, iar în cele patru triunghiuri cîte o floare a vieții.

Comentarii