-- DANEZII, DESCENDENȚII GETO-DACILOR!?... --

    -- FABULOASA ISTORIE A GEȚILOR --

MOTTO: 
„Geto-Dacii au emigrat cu familiile şi cu oamenii lor în DANIA şi NORVEGIA” 
(-Nicolae Olahus, Arhiepiscopul Strigonului-) 

    Multă vreme, pe hărțile istorice ale Europei puteai găsi speficicate două regiuni cu numele de Dacia. 

 Una era în regiunea carpato-danubiano-pontică, iar cealaltă era acolo unde acum se află în prezent... Danemarca. 

 Însă asta nu-i totul: regii danezi spuneau despre originile lor că ar fi legate de vechii regi ai GETO-DACIEI. 

Teoriile istorice precum au fost cea din evul mediu atribuită împăratului Carol cel Mare sau, mai tarziu, cea a renascentistului Enea Silvio Piccolomini si chiar cea a lui Dimitrie Cantemir, domnitorul Moldovei si în acelasi timp istoric, care spuneau că danezii sunt descendentii geto-dacilor au fost multa vreme considerate controversate si s-a invocat, în mod clar eronat, mai degrabă o coincidență de nume si astfel o confuzie despre originea adevarată a danezilor. 

 Ce se stie clar este faptul că Goții din Europa de răsărit s-au refugiat din calea năvălirii hunilor si au ajuns până in Scandinavia. 

 Știm acum, deja, că, Goții si Geții sunt una si aceeasi populatie asta însemnând că Geto-Dacii au ajuns până în Scandinavia. 

 În evul mediu danezii spuneau că strămoșii lor s-au numit initial DACI și că au venit în zona Marii Baltice de la Marea Neagră. 

După unii cercetători, o parte din danezi își spuneau DACI, iar cei din tribul iuților își spuneau GOȚI(GEȚI). 

 În anul 1867, în lucrarea sa de referinta intitulată „Zamolxis primus Getarum legislator“, Carolus Lundus (Karl Lund) remarca asemănarea dintre credințele religioase ale Vikingilor si ale Geto-Dacilor, ZAMOLXE, fiind zeul comun! 

Chiar și în cartea sa se observă o ușoară confuzie între Geți si Goți ( Ex: Getarum , Gothicum), dar e clar ca prin Geți/Goții din Danemarca se face referire la tribul iuților. 

 LUPUL DACIC, care in timp s-a transformat în dragon, sau in alte animale fantastice, cu care vikingii danezi își împodobeau corăbiile, a ramas un animal important așa cum era și la 
Geto-Daci și este prezent și în toată mitologia nordică. 

 LUPUL este prezent atât pe corăbiile vikinge, stilizat pe scuturi sau transformat în dragon, cât si pe multe alte obiecte. 

 Până si STEAGUL GETO-DAC, DRACONES, este prezent la vikingii danezi si folosit în luptă, inclusiv in momentul când iuții, anglii si saxonii vor invada Britania. 

 O vreme indelungată, regii danezi se auto-intitulau 
 „REGES DACIAE”, păstrând astfel vie memoria ancestrală a originii lor. 

 La 1275, este menţionat un rege danez numit 
PETRUS DE DACIA, aflat în fruntea unui… ”COLEGIU AL DACIEI”! 

O baladă normandă afirmă ca normanzii (danezii, stabiliţi în nord-vestul Franţei) îşi au originea la “mult marele fluviu Dunăre…numiţi DANI, care erau anticii DACI…” 

 Dacă stăm să ne gândim că Iuții împreună cu Anglii si Saxonii, navigând pe Marea Nordului au invadat Marea Britanie în secolul IV, absorbind sau distrugând popoarele celtice de acolo si punând bazele civilizatiei anglo-saxone am putea spune că GETO-DACII au descalecat în Marea Britanie de cel putin trei ori: 

 1) prima data geto-dacii au însoțit trupele Imperiului Roman când acestea stăpâneau încă Britania; au ramas dovezi ale trecerii si ale stationării lor 

 2) în secolul IV "GETO-DACII" din Danemarca, iuții, anglii si saxoniii invadează si cuceresc o bună parte din Britania 

3)și...de ce nu am recunoațte... invazia recentă a dacilor moderni din Romania, românii care au invadat înca o dată Britania...😏

Comentarii