-- ÎNCEPUTURILE CIVILIZAȚIEI ÎN ROMÂNIA --

-- ÎNCEPUTURILE CIVILIZAȚIEI ÎN ROMÂNIA -- 



PRAVDA(publicație de referință, rusească): 
 ”ISTORICII RUSI NU SUNT SINGURII CARE SUSȚIN CĂ CIVILIZAȚIA EUROPEI A APĂRUT ȘI S-A DEZVOLTAT PE TERITORIUL AL CĂRUI CENTRU ESTE ROMÂNIA DE AZI.” 

CINE SUNTEM NOI SĂ-I CONTRAZICEM?!...

Centre si personalități universitare si academice din țări europene si SUA susțin acelasi fapt, cu toate că, până acum, niciun academician român nu a avut curajul să se exprime asupra acestei probleme a istoriei, deși Nicolae Densușeanu, autorul cărții "Dacia preistorică", este român neaoș. 

Până acum, istoricii români susțin că N.Densușianu a fost doar un naționalist și atât, că ar fi... inventat preistoria Daciei. 
Dar Nicolae Densușianu face în cartea sa o mulțime de trimiteri la documente, indicând documentul si rândul care susține teza sa. 

Românii, nimic! 

Dacă nu sunt de acord, nici măcar nu cercetează documentele citate de autor. 
Marea personalitate istorică americană, Marija Gimbutas, susține cu tărie și cu documente teza că, arealul centrat de teritoriul Romaniei este locul de unde a pornit civilizatiile ce au urmat. 

Unele constatari vi le prezint: limba sanscrită, considerată limba arienilor conține peste 1.000 de cuvinte românești așa cum sunt pronunțate astăzi. 
Ex:apa, suta, vaduva, tata, tarla, cap, par, iubit, a iubi, prispa, etc. 

Istoricii susțin ca arienii au venit din est, din India și se cheamă indo-europeni. 

Istoricii indieni sustin ca indo-europenii (arienii) au venit din apus din zona carpato-pontică. 

În sanscrită cuvântul aria, a ria inseamna popor de pe văi, de pe maluri de râuri, de aici arian, care ne dă cuvântul a ara, indicând prelucrarea pământului de către arieni, primii plugari. 

Între arieni se deosebesc triburi cu denumirea raman, riman, rimin, rahman, ramaian, ariman, arimin, arumin, etc. 

În Pen. Balcanică încă mai există o populație care se cheamă arman, armin, rumun, arumun. 

În India găsim cuvintele Bihar, Bihor, Biharia, Buda, Crisna, Crisnan, si o multitudine de denumiri de locuri care, ciudat au denumiri ca în Ardeal. 

În Vede (cărțile sacre ale credinței hindu), se întalnește expresia 
a ria delu, care s-ar traduce arienii de pe deal, adica oamenii ce locuiesc pe văile râurilor de pe deal.

Este notoriu că arienii aveau așezări numai pe văile râurilor în India... 

În istoria românilor întâlnim ca formă de organizare "valea": valea Oltului, Valea Târnavelor, Valea Seacă, Valea Teleajănului, Valea Trotușului etc., si mai constatăm că mai multe văi formau o Țara: Tara Oltului, Tara Barsei, Tara Ouasului, Tara Crisurilor, etc. 
Cuvântul Tzara se întalneste în Vede sub forma TER=pămaânt, teren, teritoriu. 

Cuvantul bătrân, stim din DEX că vine, chipurile,  din latinescul veteranus, dar din Vede reiese că și veteran (vetran) si batrân sub forma vatran vin din cuvântul vatra, deci un fel de strămoș al vetrei, la arieni vatra fiind un loc sacru in spațiul de locuit. 

Civilizația Cucuteni, cu ceramica extraordinară, pe care se afla simboluri ce încă le mai au românii ardeleni pe porțile de lemn, pe ceramică, semne ce le au românii pe cusăturile naționale, pe fote, pe ii, pe catrințe, pe cămășile bărbătești, are o vechime măsurată cu C14 (Carbon14), de peste 9.000 de ani, mai veche cu peste 2.000 de ani decât începuturile civilizației ...Sumeriene și celei Egiptene! 

Elemente indentice de civilizație Cucuteni apare și în China la peste 1000 de ani de la ănceputurile din vatra Cucuteni. 

Cuvântul valah are înțelesul de valean, om de pe vale, dar și de lucrător, care muncea pentru existență (conform istoricilor ruși), pe timpul acela, de valoare, fiind numai cei ce erau războinici, care își luau prada din jafuri. 

Poate nu este întamplător că, războinic în limba rusă înseamnă tâlhar, de menționat că limba rusă este foarte aproape de sanscrită. 

Între Carpați si India, din preistorie, umblau cu turmele popoarele tisagete, tiragete, masagete. 

Erau popoare barbare de origine getică, care umblau după teritorii neavând motive ipocrite de glorie sau victorie, ei clamau că doar "vor mai multe vaci" (vezi Vedele). 

Trecând dincolo de Marea Caspică, au coborât în Persia și toți marii regi persani, începând cu Cirus cel Mare, au trecut Helespontul (Dardanele), au intrat în Dobrogea de azi și s-au lovit crunt cu tiragetii
Regele Darius a reușit să-l ucidă prin viclenie pe regele tiraget Spargagases, dar mama acesteia regina tirageta Tomiris, l-a prins pe Darius și l-a jupuit de viu. 

Sunt multe de spus despre înaintașii nostri (sigur suntem urmașii lor, sunt prea multe dovezile!)

Uitați-vă la monumentul de la Adamclisi. 

Da, este un monument roman realizat însă, mult mai târziu,  peste un monument mult mai vechi (poate cu milenii mai vechi!). 

Metopele monumentului nu sunt romane, sunt mult mai vechi si povestesc despre un alt eveniment întâmplat poate cu mii de ani mai înainte.

Personajele sculptate pe metope nu-i reprezintă pe romani, ci pe alte populații și în alt anotimp decat cel în care a avut loc războiul dintre daci (aliați cu sarmații) si romani. 

Învingatorii de pe metopele de la Adamclisi sunt getii, dar învinșii nu sunt romanii (romanii nici nu au fost invinși la Tropheum Traiani, Adamclisi de azi). 

Da, suntem urmasii acestor strămoși îndepărtați și, dacă nu le vorbim limba în totalitate, măcar gramatica limbii române de azi dă dovada că noi vorbim cea mai veche limba din Europa, mult mai veche decat greaca si latina. 

Peste tot sunt urmele valahilor, rumunilor si, deși au fost puteri interesate de a-i sterge din istorie sau, măcar, de a-i diminua, a-i dezbina, a-i stapani, a-i dezmosteni, a-i dezradacina si a-i deznationaliza pe acesti stravechi țărani (arieni, pelasgi, traci, geto-daci, rumuni, armani, romani, cum vreti sa le ziceti!), iata-i ca sunt încă aici!

Sunt încă aici și nu numai aici, căci  țipă de sub pielea multor popoare, care vor nu vor, se trag din acești opincari ce din preistorie până azi, certăreți si cârcotași, uniți doar la mari dezastre și dezbinați în timp de liniște, muncitori si petrecareti fara pereche, hâtri si viforoși,de-i calci pe opinci...  

Sunt cei care din Muntii Beschizi (goralii), din regiunea autonomă vlahă (vlahii Moraviei) din Cehia și peste 
Pen. Balcanică (Valahica, balc= vlac=blac=valac)
Bulgaria (vlasi, megleno rumuni, Albania (rumuni), Macedonia (rumuni, arumuni), Serbia (timocenii, vlasii, blakii), Croatia (morlacii, biri-biri, histro-rumuni), Bosnia-Hertegovina (rumuni, masivul muntos Rumunia, plin de mucanii balci), Muntenegru (rumuni din muntii Dormitor si Visuri), în Macedonia Greciei (kutzo-vlahi le zic grecii, ce nu-i iubesc deloc, sau armani cum își zic ei, macedonenii, caci macedonenii erau traci, nu erau greci! 

Oastea lui Alexandru era formată din tracii odrisi și nu din greci,  până în insulele grecești și chiar în munții din Algeria (populatia kabila), peste tot același port cu aceleași cusături florale simbolistice si aceleași vorbe, unii și-au uitat vorbirea, dar mai au încă vorbele plugăriei si ciobăniei.

Cuvantul cioban se zice ca e turcesc, asa zic destepții nostri academecieni trădători de neam, în DEX. 

Dar citind în scriitorul roman (latin) Pliniu cel Tânăr, iată că aflu cum că romanii cumpărau la piață, cu precadere,
 "casium ciobanorum" (cas-branza ciobaneasca) de la păstorii furlani (azi Friuli, friulani, care se salută cu urmatoarele cuvinte "Ce faci?" si răspunde "Bini facu".

Comentarii