-- Serial: NOI SUNTEM ”TALPA EUROPEI” -- partea a II-a -- (Basarabia Literară) --



Civilizaţia pelasgo-getică înregistează trei perioade distincte, numite: 

 1. arhaică (aprox. 8.000 î.Hr – aprox. 3.500 î.Hr.), 
 2. medie (aprox. 3.500 î.Hr. – aprox. 1.600 î.Hr.) şi 
 3. zalmoxiană (aprox. 1.600 î.Hr. – 106 d.Hr.). 

 Pelasgo-geții au fost poporul primordial al Europei, studiind istoria străveche a spaţiului carpatic de mai bine de 40 de ani într-o manieră interdisciplinară (ce implică domenii precum istoria, arheologia, geografia, geologia, filologia, lingvistica, etnologia, paremiologia, literatura, arhitectura) cu rigurozitatea unui om de ştiinţă de formaţie tehnică. 

Spaţiul carpatic este vatra civilizaţiei euro-indiene, iar LIMBA ROMÂNĂ este continuatoarea directă a limbii primare a Europei. 

 ”Realităţile istoriei poporului român sunt zdrobitoare şi nu admit niciun fel de replică. O să le vedeţi şi o să vă convingeţi singuri”. Î În anii ’70, Franklin Murphy, cancelarul Universităţii California din Los Angeles (UCLA), a avut inițiativa de a realiza un studiu asupra resturilor arheologice din mileniul V înaintea erei noastre, în toată Europa. 
Au trimis-o în acest scop în Europa pe Marija Gimbutas, care era profesoară de arheologie la Universitatea din California. 

În mod surprinzător, investigațiile au arătat că în Spania, Franța, Anglia, Germania NU EXISTĂ resturi arheologice din 
mileniul V. 
Cu excepția TERITORIULUI CARPATIC. 

Concluzia transmisă la UCLA de Marija Gimbutas a fost că: 
”Nu ne este clar de ce în Europa nu găsim nimic. E un deşert pur şi simplu în mileniul V înaintea erei noastre, dar în România am găsit peste 30.000 de statuete.” 
 Harta descrierii arealului arheologic din studiul Marijei Gimbutas indică foarte clar care este realitatea. 
Studiul publicat de doamna Gimbutas se numește “The Goddesses and Gods of Old Europe” și se referă la Europa Veche, Europa carpatică şi zonele pericarpatice. 
                                       -- VA URMA --

Comentarii