-- IPOTEZA ZILEI: Nu este obligatoriu de acceptat, dar ar putea deveni o temă de meditație...profundă! --


              --- PRIMORDIALITATE ---

În urma ultimelor descoperiri arheologice de pe teritoriul nostru, pe care se afla România,  pare să fi fost Vatra Lumii, locul din care s-a răspândit civilizația umană! 

La Bugiulesti (Valcea), Nicolaescu-Plopsor a descoperit un femur uman vechi de doua milioane de ani. 

Pe Valea Oltului au fost descoperite urmele unor locuințe vechi de un milion de ani, iar la Tărtăria, pe Mures, au fost descoperite trei tăblițe conținând cea mai veche scriere din lume , cu o vechime de șapte mii de ani. 

Asezarea de la Romanesti – Dambovita dateaza din anii 30.000 i.e.n. 

Aici a fost inventat arcul, s-a nascut legenda lui Prometeu, au aparut primele mine si furnale din Europa , aici s-au format popoarele indo-europene-ariene. 

 De aici au pornit o serie de popoare ca pelasgii, scitii, cimmerienii , ilirii, ligulii, bascii, sarmatii, elenii (ahei si dorieni,hititii, carienii, italicii sau frigienii ), etc. 

Aici s-au pus bazele Troiei si apoi ale Romei . 
De altfel , vechea Roma a existat pe locul actualului oraș Roman, iar cuvantul Roma este de origine tracică. 

 Pelasgo-traco-geto-dacii reprezinta cea mai veche cultură de pe Terra, anterioara Sumerului și totodată cea mai numeroasă si mai extinsa populație a antichității. 

Puteau fi găsiți in intreaga Europa (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Italia,Franta, Spania,Turcia Europeana), Tadjikistan , Asia Mică, Africa. 

Chiar si burii din Africa de Sud sunt neam geto-dacic! Burebista a fost din neamul lor...

Cu multe secole inainte de cucerirea romană, dacii reușiseră să obțină un an de 365,242197 zile, față de anul astronomic modern de 365,242198 zile, sau față de cel Iulian al alexandrinului Sosigenes de 365,25 zile . 

Homer a remarcat unitatea lingvistica, etnica si de civilizatie a traco-geților, începând cu mileniul V i.e.n., de cand acest spațiu a iradiat cultura . 

Tot el ne spune ca numai ei stiau să lupte călare și să folosească arcul ca arma de luptă călare, potrivit razbointrucuvant.ro 

 Geto-Traco-Macedonenii au creat si primul imperiu din Europa , cel al lui Alexandru Macedon , care a creat si cultura “elenistică”. 
Dascălul sau, Aristotel din Stagiro-Makedonia, era tot un traco-macedonean . 

 Scrisul a apărut mai întâi în spațiul traco-getic, abia apoi în cel greco-roman (vezi Tăblițele de la Tărtăria). 

Primii poeți au fost tot de origine tracă . 

Traco-geto-dacii se remarcau printr-o corectitudine deosebită, toate convențiile fiind încheiate doar verbal.

De pildă, lipsa de acasă era semnalata printr-un băț așezat la poartă. Obicei pe care l-am apucat și eu la bunicii mei din zona moldavă...Se punea mătura-n ușa neîncuiată--semn că gazda era plecată de-acasă...


De remarcat ca același obicei il aveau si ....mayașii!...

  Oare cine îi învățase să trăiască într-un asemenea identic spirit de cinste? 

Geto-Dacia a avut cea mai veche agricultură din Europa. 

Geto-Dacii erau singurul popor din lume care foloseau cercul pentru masurarea timpului (vezi actualele ceasuri)! 

Minele de aur din Geto-Dacia erau cele mai bogate din Europa. 

Numai tezaurul regal al lui Decebal , jefuit de romani , continea 1640 de tone de aur si 3310 tone de argint. 

Cu el, Imperiul Roman a scapat de faliment, permițând ca locuitorii Romei sa fie scutiti de impozite timp de un an, să primeasca fiecare câte 650 de denari si să se finanțeze, timp de 123 de zile serbările de la Roma cu peste 10.000 de gladiatori si 11.000 de fiare salbatice! 

 Primul popor antic European care a realizat o unificare a tuturor triburilor având aceeași etnie a fost cel geto-dac. 

Ocupația romană a întrerupt procesul de unificare naționala pentru 1812 ani … 

Unde ar fi fost acum România, fără aceste vicisitudini ale istoriei? 

De retinut: pentru cucerirea a 14% din Daco-Geția, Traian a fost nevoit sa mobilizeze peste 60% din armata imperiului! 

În secolele VI-V i.e.n., civilizatia geto-dacică era atât de dezvoltată, încât se putea măsura cu cea persana a lui Darius (522-486 ien.)(pe care-a și învins-o în fapt) 

Herodot afirma ca “tracii sunt cel mai numeros popor după inzi”.

În aceasta zonă, se inregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume (18.000 de ani), cea mai veche activitate de minerit din lume, cel mai vechi topor-tarnacop de miner , cel mai vechi harpoon , si cel mai vechi varf de lance cu doua caneluri(tip baioneta) din lume (toate peste 18.000 de ani vechime) , cea mai veche activitate din metalurgia aramei din lume (8.000 de ani), cea mai veche exploatare si prelucrare a aurului din Europa si cea mai veche scriere din lume (7000 de ani)

Limba română este cea mai unitară limbă din Europa, vorbită de cel mai mare numar de oameni și cuprinde cel mai mare număr de cuvinte de origine latină în raport cu celelalte limbi neolatine.

În fapt, romanii descindeau din marea si nobila ginta a geto-traco-dacilor . 

 Pe la 1400 i.e.n. în Dacia nord-dunareana a apărut cea dintâi scoală cu local propriu de pe Terra, ANDRONICONUL, unde preotii zalmoxieni predau toate disciplinele universitare , începând cu teologia, astronomia si astrologia. 

Pitagora si elevii sai si-au completat studiile universitare la scoala zalmoxiana intrucat dupa marturiile lui Platon si Socrate , in Dacia nord-dunareana erau cei mai invatati medici din lume , superiori medicilor greci. 

Hesion scria ca Zalmoxa “a promovat o invatatura despre un trai nou, mai intelept decat al grecilor”. 
Tot Zalmoxa a introdus in scoala sa studiul Dreptului , Belaginele , care stau la baza civilizatiei umane . 
Pe atunci, evreii erau inca sclavi in Egipt! 

Platon, Socrate, Orfeu, Achile, Traian vorbeau limba daco-tracă. În Geto-Dacia se scria cu litere latine, care erau si litere dacice! 

În această limbă comună i-a scris Decebal lui Traian pe o iască de fag. 

Marele lingvist italian Giaccomo Devoto stabileste “începutul tranzitiei daco-romane dincolo de anul 2000 i.e.n.” 

De unde vine denumirea de Dacia? 

De la prima regina a statului dac strabun, Dacia-Dokia-Sorita, slujitoarea Soarelui, Marele Zeu, care a fost preoteasă si regina pe la 3.000 i.e.n . 

 La impactul cu romanii, dacii credeau dintotdeauna în nemurirea sufletului si erau deja monoteisti. 

Din punct de vedere al conceptiei filosofico-religioase, erau si au rămas net superiori romanilor. 

Ei nu credeau decât într-un singur om-zeu, Zalmolxis, care avea să devina model pentru Iisus Hristos mai târziu, asa cum    Kybele-Kotys avea sa devină sursă de inspirație pentru Fecioara Maria. 

Getii cinsteau crucea văzând ca una din cele mai frumoase constelatii din emisfera boreala (50 de stele vizibile) are principalele stele dispuse în cruce, în dreptul Căii Lactee. 

Numele constelației Lebăda este astfel un omagiu adus Păsării Divine pentru geto-daci. 

Iata ce ne arată Platon în “Charmides”, unul din celebrele lui dialoguri, din care extragem un pasaj absolut senzational: 

“Asa stau lucrurile, Charmides, si cu descântecul nostru. L-am învățat, cu prilejul unei expeditii, de la unul dintre medicii traci ai lui Zalmoxis, despre care se zice ca au și darul de a te face nemuritor! 
Căci, spunea el, toate se trag din suflet, atât cele rele, cât si cele bune, ale trupului și ale ființei noastre întregi, revarsându-se din suflet, asa cum se răsfrâng de la cap asupra ochiului. Ca urmare, mai ales sufletului trebuie să îi dăm îngrijire, dacă vrem ca, deopotrivă, capul, cât și restul trupului să o ducă bine. 
Iar sufletul spunea el, se îngrijește cu anumite descântece, care sunt , la rândul lor , spusele si gândurile frumoase!” 

Și înca o informatie care ne lasa fără grai: 
într-o locuință de pe dealul Gradiștei a fost descoperită o 
...trusă medicală cu bisturiu și pensetă din bronz; 
la Piatra Rosie, un scalpellum tot din bronz, 
iar la Poiana, sonde medicale si un schelet cu craniul trepanat! 

Religia getilor spunea că,  la nașterea celor doi Frați Divini, Apollo si Artemis, care a avut loc la solstitiul de iarnă, 
Domnul Ceresc a luminat și a încălzit pământul, încât zăpezile 
s-au topit și au înflorit merii . 
În același timp, numele Zeiței Mame, Maria-Maris însemna și “floare de măr”. 

De atunci, de când au înflorit merii iarna, Anul Nou, care era la 1 martie a fost mutat la 1 ianuarie, dată preluată mai târziu și de romani . 

Ei bine, evreii au preluat de la traco-daci și data de 1 martie ca An Nou, dar si pe Fecioara Maria, devenită biblică. 

S-a mai spus apoi că Iisus Hristos a fost influențat, în filosofia sa, de esenieni.
Numai că esenienii erau inițiați de pelasgo-geto-traci, de preoții lui Zalmoxe. 

Acest lucru este recunoscut până si de Jose Phus Flavius , fostul răzvrătit iudeu împotriva Romei, devenit…mare istoric in “Antichitatile iudaice”:”
Ei(esenienii) nu traiesc prea diferit de lume, dar viața lor amintește în cel mai înalt grad de cea a pelasgo-geto-dacilor numiți pleistai “. 

 Dupa cum ne arată Jose Phus Flavius , în “Războiul iudaic”, esenienii constituiau practic prima confererie de tip ”comunist” din istorie : disprețuiau bogăția, între ei nu vindeau și nu cumpărau nimic, jurau să respecte dreptatea față de oameni, trăiau în “frății” cărora îsi predau toate veniturile si bunurile, gestionate în comun. 

Intenții și obiceiuri pozitive pe care, ulterior, evreii le vor adapta negativ în viitoarele lor “frății” masonice. 

Realitatea de care evreii, cei mai mari falsificatori ai istoriei, fug ca dracul de tămâie, este că filosofia pozitivă creștină s-a născut pe teritoriul Geto-Daciei, ei nefăcând altceva decât să o preia în folos propriu pentru a distruge, din interior, Imperiul Roman și pentru a-si justifica pretentiile de “popor ales” și dornic de a stăpâni Lumea! 

Așa cum Biblia a fost “prelucrată”, timp de 1000 de ani, în folos propriu, asa și dovezile istorice privind primordialitatea universală a Traco-Geto-Daciei de Centru al Lumii, au fost distruse cu perseverență pe parcursul ultimelor două milenii! 

Istoria mai are multe mistere si unul dintre acestea, absolut senzațional, poate fi modul în care două popoare înrudite, 
traco-dacii și romanii, care dominau lumea antică, au putut fi asmuțite unul împotriva celuilalt. 

Oare, întâmplător, Papa de la Roma a sărutat, la sosire, pământul românesc și a numit România ca fiind ”Grădina Maicii Domnului”, iar vizionarul Indian Sundar Sing a prevestit, prin anii ’30, că România va fi Noul Pământ al Făgăduinței, iar Bucureștiul Noul Ierusalim?
NIMIC NU ESTE ÎNTÂMPLĂTOR!...

Comentarii