--- CRUCEA MALTEZĂ ---



Crucea Malteza este un simbol al protecției, un semn de onoare. 
Povestea ei este veche de sute de ani. 
Când un curajos grup de cruciați, cunoscuți sub numele de Cavalerii Sf. Ioan, lupta împotriva Saracen pentru stăpânirea Pământului Sfânt, au întalnit o nouă armă necunoscută războinicilor europeni. 
Era simplă, dar un teribil de dispozitiv/procedeu de luptă, acasta a adus o îngrozitoare suferință si o moarte agonizantă bravilor luptători ai Crucii. În timpul escaladării zidurilor cetății de către cruciați ei au fost atacați de bombe cu sticle care conțineau petrol. 
Când ele au fost pline cu lichid inflamabil, Saracenii au azvârlit un copac în flăcări în mijlocul lor. 
Sute de cavaleri au ars de vii. 
Alții și-au riscat viețile pentr a-și salva frații de arme de la o moarte dureroasă. 

Astfel, acesti oameni au devenit primii luptatori cu flăcările ... și primii dintr-o lungă listă de curajoși Luptători ai Flăcărilor. 
 Eforturile lor eroice au fost recunoscute de către Cruciații care au primit ca însemn al onoarei – o cruce asemănătoare cu cea purtata astăzi de către Luptătorii Flăcărilor. 
Deoarece, Cavalerii Sf. Ioan au trăit aproape patru secole pe o mică insulă din Marea Mediterană, numită Malta, Crucea a devenit cunoscuta ca fiind Crucea Malteză. 
Crucea Malteză este un simbol al protecției. Aceasta înseamnă că luptătorul focului care purta această cruce era hotărât să-și dea viața, tot astfel cum Cruciatii si-au sacrificat viețile cu mulți ani în urmă. 
 Crucea Malteză este un semn de curajului nemărginit al luptătorilor focului ... o treaptă spre moarte.


Comentarii