-- SERIAL -- DESPRE SFÎNTA GEȚIA -- partea a XI-a --


    --TĂBLIȚELE DE LA SINAIA, COMOARA NEAMULUI NOSTRU --

Tot pe tăbliţe, dar şi pe monede apare şarpele ca simbol al sacrului(dio Tiaz) şi se găseşte identic în caduceul cu şerpi purtat de mitropolitul României. 
Numele lui Sarmis a dat şi denumirea capitalei geţilor Sarmisetuzo adică, unica putere sau casa lui Sarmise, dar îl păstrăm şi în onomastica feminină prin Sarmisa sau Sarmizia, care nu există în calendarul creştin! 

Tot tăbliţele ne mai dezvăluie că galii/galatii au venit în toriştea noastră pe la sfîrşitul secolului Vl î.e.n. şi au convieţuit cu geţii formînd o confederaţie (Tăblița9) până la anul 279(T26) cînd boero Biseto I i-a alungat cu sabia pe o parte dintre ei pentru că i-au scărmănat rău pe sarmaţi. 

Traiul împreună i-a făcut pe gali să treacă la religia geţilor aşa cum arată T11. 

Cei care au plecat au ajuns în Anatolia şi au format o nouă patrie numită Galatia, iar o parte au plecat mai în sud şi au pus de o Galilee. 

Că nu au plecat toţi galii o dovedeşte tăbliţa 46 care spune despre conflictul lui Orilieo(30 î.e.n. – 20 î.e.n.) cu monsiro Dimpo şi chindia pe care au pus-o la cale geţii după ce au călcat cetatea galului. 

La aceşti gali din Galileea a fost trimis Ili să-i apere de zoaiele aramaice vărsate de clerul evreu care vroia să-i treacă la iudaism aşa cum arată tăbliţele 52 – 58. 

În Evanghelia după Marcu 4,70 se spune: ,,Şi el s-a lepădat din nou. După puţină vreme, cei ce stăteau acolo, au zis iarăşi lui Petru: Nu mai încape îndoială că eşti unul din oamenii aceia, căci eşti Galilean şi graiul tău seamănă cu al lor”. 

Dacă iudeii l-au ,,mirosit” pe Petru că vorbea o limbă străină ce seamănă cu a lui Ili, a cetei lui şi a locuitorilor Galileei, atunci trebuie să tragem concluzia că apostolul ori era gal şi geţii vorbeau curent limba galilor, ori era şi el get cu ceva treburi prin lumi străine şi făcea parte din grupul celor veniţi să se înfrunte cu preoţii iudei. 

Boero Bisto este unul dintre puţinii conducători amintiţi de izvoarele antice de la care ne-au rămas tăbliţele de la 36 la 44. 

Pe două din ele se povesteşte despre tentativele de asasinat asupra marelui conducător. 
Cuvîntul boero nu vine de la slavi, ci a fost un titlu folosit de geţii din Ardeal sau Banat. 

Mai apare şi pe alte tăbliţe la boero Biseto I şi boero Biseto II şi la un flăcău get tot boero Biseto, care îşi caută soaţă în neamul bastarnilor. 

Tot pe aceste tăbliţe sînt amintite moartea fiului lui Bisto şi conflictul cu bastarnii T 20. 

 Ultimul conducător al geţilor a fost Diogio/Diegio care a încheiat pacea din Panonia la anul 89 şi menţionat de romani cu numele de Diegis. 

Decebal vine din confuzia cuvintelor dage balo(dage: adunare + bală: a conduce, fiară, steagul geţilor) 

Datorită acestei confuzii a romanilor, specialiştii noştri l-au descoperit pe uzurpatorul Regalianus că se trage din neamul lui Decebal! 
Ori la geţi funcţia de mato era o funcţie electivă nu ereditară, situaţie identică şi la emeşi(sumerieni), cu lugal(conducătorul civil). 

”Plăsmuitorul”Tăblițelor nu putea să inventeze atîtea adevăruri. 

Ede sau preotul judecător purta pe cap o bentiţă cu un obiect mic în dreptul frunţii, iar în prezent acest semn este purtat de şeful bisericii siriace pe unde erau esenienii sau galii cei roşcaţi cum sînt menţionaţi pe tăbliţe. 

”Plăsmuitorul” nu avea de unde să ştie asemenea informaţie. ,,Tablourile de familie” T 2, 28 unde apar şi alţi mato decît cei de pe tăbliţe, iar unii de pe tăbliţe nu apar în tablouri. 

Un falsificator nu şi-ar fi permis asemenea ,,scăpări”!

-Co-nstantin Olariu Arimin --

                                                             -- VA URMA --

Comentarii