-- EXAGERĂRILE privind istoria noastră străveche, nu ne ajută defel...--



    ”Retezarea rădăcinilor, aducerea românilor în starea de a nu-şi mai recunoaşte părinţii;  geto-dacii să fie prezentaţi ca o seminţie difuză, despre care nu există documente convingătoare, care a şi dispărut încă din antichitate şi cu care, oricum, românii nu au nici o legătură, sau, dimpotrivă, dacilor să... li se atribuie merite disproporţionate care să-i scufunde definitiv în ridicol…

  După ce românii vor deveni o gloată fără o origine lămurită, fără părinţi, apăruţi de nu se ştie unde, li se va contesta dreptul de a se considera stăpânii acestui teritoriu, ei mai putând întârzia pe aici doar pentru prestarea muncilor degradante, toleraţi din milă pe lângă acareturile stăpânilor. 

 Pentru a se ajunge aici e necesară amputarea și falsificarea grosieră a istoriei şi, în final, ştergerea ei totală. 
Se contestă și numele de român şi de România, inventându-li-se etimologii abracadabrante…. 

Drapelul naţional românesc e înlocuit cu steaguri străine ale foştilor satrapi ai provinciilor. 

Astfel că, în timp ce se pun pe tapet tot felul de 
”drepturi ale omului”, care mai de care mai absurde, unui întreg popor cu o vechime de milenii pe teritoriul lăsat lui moştenire de la părinţi i se interzice dreptul de a avea un trecut şi o patrie. 

Unealta de care se uzează pentru atingerea scopului este negarea continuităţii românilor pe acelaşi teritoriu, condiţie pentru a li se nega şi dreptul de a şi-l atribui, de a avea o ţară a lor.” 
Miron Scorobete, membru al Uniunii Scriitorilor din România, 

   De aceea, cunoscând metodele subversive al dușmanului,  continuarea popularizării EXAGERĂRILOR și FALSURILOR despre strămoșii noștri aduce un uriaș serviciu acestor dușmani declarați sau nevăzuți ai geto-românilor. 

Există o mitologie proto-românească, proto-getică, extrem de bine conturată, care s-a păstrat până la noi surprinzător de exactă şi plină de viață, ceea ce demonstrează o continuitate vie pe acest pământ din cele mai vechi timpuri. 

 Din mitologia românească, amintim în treacăt mitul Fârtatul şi Nefârtatul (Binele şi Răul, frați şi dușmani), Făt-Frumos, Ileana Cosânzeana, Muma Pădurii, Sfânta Vineri, zmeii, solomonarii sau geții kapnobați, bradul, stejarul, etc. care au dat ca rezultante cultul (victoria) binelui şi a dreptății, ospitalitatea, înfrățirea cu natura, vatra (în sens de casa / cămin) şi multe altele. 

Altfel, cum am putea înțelege sensul ontologic al acestui spațiu numit întâmplător sau nu România, sau mai antic Pelasgia sau Geția, fără Meşterul Manole sau Miorița?...
-- Vatra stră-română -- 

Comentarii