-- PRIMORDIALITATE ANCESTRALĂ --

-- PRIMORDIALITATE ANCESTRALĂ --


La început, Terra avea un unic continent, cunoscut acum drept Pangeea. 
Când acesta s-a fragmentat în continentele de azi, Marea Mediterană era alimentată de Dunăre și Nil, două fluvii pe care s-au dezvoltat primele civilizații ale umanității. 

Dunărea era considerată primul dintre cele patru fluvii ale Paradisului biblic. 
Munții Carpați și Dunărea au constituit leagănul în care au apărut cei mai vechi oameni de pe Pământ. 
Raiul atestat în vechiul testament drept Țara lui Havilah, din care au fost alungați primii oameni, Adam și Eva, prea însetați de tainele zeilor... 

Această regiune adamică a fost cunoscută în antichitate sub diverse denumiri: RAMANIA ( ȚARA lui RAM-Zeul Soare), PELASGEEA ( ȚARA ZEIȚEI PĂMÂNT – GEEA – GAIA), HYPERBOREEA (regiunile udate de Dunăre și Nil), 
Țara Soarelui, Țara Nemuritoare, Țara Binecuvântată de Zei, Matca Europei, Geticus Polus, Țara Zeilor, DAKSA însemnând ”cel capabil” – în sanscrită, considerată Centrul Suprem al Lumii, Tracia, GEȚIA, DACIA, etc. în care Muntele OMU era considerat ”Osia Lumii”, aceasta fiind susținută și explicată de Nicolae Densușianu în magnifica capodoperă Dacia Preistorică.. 

Aici au trăit Pelasgii, ”oamenii albi” născuți din pământ negru, din fiul lui Pelasgos!!! 

 În ce privește spiritualitatea strămoșilor noștri, scriitorii lumii antice (Herodot, Platon, Dio Chrysostomul, Diodor, Iordanes , etc.) puneau pe seama lui Zamolxis și a preoților geto-daci care îi practicau cultul, o serie de cunoștințe, științifice de astronomie (forma sferică a Soarelui și Pământului, mișcarea stelelor de la răsărit, etc.), de filosofie, logică, științe naturale, morală și medicină (medicii Zamolxieni puneau un mare preț pe descântece și pe îngrijirea sufletului. 

De asemenea Pedanios Dioscorides în ”De materie medica” preluată mai târziu de Pseudo-Apucius - menționează o mulțime de plante scrise sub denumirea lor dacică). 

Religia Zamolxiană ajunsese la un nivel de spiritualitate superior religiilor popoarelor învecinate tocmai prin credința în nemurirea sufletului, Dacii considerând moartea ca pe o binecuvântată reintegrare în cosmos.
( Publicat de mailommm, via Dakul Ardelean)

Comentarii