-- ”INTEROGATORIUL” ...sau DUȘUL RECE al zilei --

     -- ”INTEROGATORIUL” ZILEI...--


   Ia spune tu, acum, după 30 de ani, CETĂȚENE  ROMÂN,  în 1989 când se murea pe capete, iar Ion Iliescu anunța la televizor că a cerut ajutor de la Ambasada Rusiei ai zis, sau n-ai zis, da, bravo, să vină mai repede să oprească nenorocirea asta?!  

Când muncitorii făceau contrademonstrații și IMGB făcea ordine, spunând în cor că 
”noi muncim, nu gândim”... ai fost de partea lor, sau n-ai fost?! 

    Ai fost, sau n-ai fost, de partea minerilor când au năvălit în București?! 

  I-ai zis lui Rațiu, sau nu i-ai zis, să se care că n-a mâncat salam cu soia ca tine?! 
   
Iar acum, în ciuda zecilor de filmulețe care dovedesc CLAR abuzul și PREMEDITAREA, ești, sau nu ești,  de partea jandarmilor și crezi că bine au făcut?! 
S-ar părea că DA! 

    Păi bine, măi omule de treabă, cetățeanule onest, creștinule și patriotule, află că nu numai Dragnea și toți cei ca el sunt marea noastră problemă. 

Problema cea mai mare, în primul rând, 
 TU EȘTI, CETĂȚENE ROMÂN! 

 Tu ești numitorul comun, tu ești omul,  chipurile statornic, cel care dorește binele țării, dar nu face nimic pentru asta,  cel care vrea doar stabilitate, doar liniște CU ORICE PREȚ, CHIAR ȘI CU PREȚUL UMILIRII ȘI SUPUNERII NECONDIȚIONATE UNUI REGIM ABUZIV...

  Fără susținerea ta, fără modul tău de gândire unilateral, Dragnea acum, de n-ar fi în pușcărie, ar munci la un service auto și după program ar căra navete de bere la birturile sătești, Tăriceanu ar fi fost fotomodel, Șerban Nicolae taximetrist, Codrin Ștefănescu proxenet, frații Negoiță schimbau valută la colț, pe bulevard, Carmen Dan vânzătoare la tarabă, Firea făcea emisiuni terne la vreun post Tv obscur, iar ”Veorica” ar fi predat tehnologie inutilă, la un liceu de provincie, la clasele IX-X. 

 Tu i-ai facut ce sunt ei acum. 
 Ești mândru de tine?!...
Eu n-aș fi!
                                                            (preluare net) 


Comentarii