-- "NEMRUT Daği" înseamnă într-adevăr "Nemuritorii Daci"--

         "Nemrut daği" înseamnă într-adevăr                                 "Nemuritorii Daci" 

Pentru nestiutori, o mica informatie:
 "Nemrut daği" înseamnă într-adevăr "Nemuritorii Daci". 

Neștiutorii, sau mai degrabă rău-intenționații, care cred doar că știu, tot vin însă cu argumente care, aparent par reale, si anume cum că "dağ" inseamna "munte" în limba turcã, iar "Nemrut" poate fi un nume, "neregăsind" deci numele "daci" in "Nemrut daği". 

 Ce nu știu aceștia, e dezvoltarea limbilor lumii din limba primordială a geto-dacilor nostri, cunoscuți ca și "cucutenieni", "ariani" si puzderie de alte nume, fiecare numindu-ne pe limba lor (ca de ex.: daci, daoi, dahae, geti, geatsi. jiati, gotar, goths etc). 

Dacii erau cei ce se credeau și se autonumeau NEMURITORII, ei erau URIASII lumii antice, ca si "zeii războiului". (pe lângã alte denumiri ca "ZEII SOARELUI/ ZEII LUMINII "..etc). 

    Erau  civilizația primordială a lumii, și ca atare TRENDSETTERS, deci ce faceau ei se copia în denumirile folosite apoi de restul popoarelor. 

Asa cum culoare ROȘIE (tipicã la cei cu temperament, deci automat si la "zeii razboiului") a căciulilor și cămășilor dacilor era copiată apoi la alte armate (de ex. la romani, generalii aveau haina din jumatatea de sus a corpului, sau mantia ROSIE, imparatul - culoarea vanata/lila/purpurie), 
căciula dacică roșie - popular si acum în mai toate țările lumii (incl. varianta schimbatã a ei, la Moș Crăciun), așa și statura lor uriașă a devenit în unele culturi si limbi "mari ca munții", și cand spuneai "munți" sau "uriași ca munții", stia lumea că te referi la geți sau daci, dar și invers. 

Așa s-a format si numele "munte" în limba turcã (de la dacii uriasi ca muntii) în Anatolia (care toți știu ca era populată de DACI de la începutul lumii, pâna au venit romanii si apoi turcii), "NEMRUT" fiind si el o descriere/denumire, devenita azi nume, ca si "DAG(ğ)". 

Unii nu pot realiza nici ce văd, deci ca denumirea acestui munte (deci UNUL SINGUR!) e Nemrut Daği(!) si nu "Nemrut Dağ", deci e vorba de "mai multi munti pe un/acest munte"si nu numai de unul singur, deci nu poate fi oricum denumirea unui singur munte, muntii aia fiind dacii uriași de acolo, care erau si "big/giant" si "great", deci mari si la propriu si la fugurat, in toata lumea. 

    Apoi se stie si ca aceste 2 cuvinte "Nemrut Dagi" se scriu ambele cu litera mare inca din vechime, deci se referã la persoane (daci/dagi) si nu la obiecte/munti/piatra. 

"Nemrut" e si el o prescurtare a cuvantului "nemuritor(i)", existent in româneasca arhaicã. 

 Deci pentru cei care spun ca "Nemrut Daği" inseamna "muntele Nemrut", îi atenționez să vadã că dacã ei traduc fără să gândească și fără să știe istoria limbilor si culturilor lumii, traducerea acestui (singur)munte e "munții Nemrut"!  

E vorba deci de "munții" a căror statui se află în vârful muntelui, deci a nemuritorilor daci, pe care mulți amatori îi consideră/descrie ca orice (arabi, greci, iranieni etc) numai daci nu ...


NEMRUT..... se explica în turcește (acest munte e acum in Turcia, mai demult era Dacia/daci si acolo)  
În afara de leii si vulturii de la margini, în poza asta, de la stânga la dreapta, sunt: 

 1: Regele Antiochos I, (dac din Asia) 

2: Zeița de Commagene Fortuna Thyce, (dacã), 

 3: Dumnezeu/zeul Zeus (Oromasdes), sinonim si cu Zamolxe, sta in mijloc, cu caciula dacicã pe cap. 

 4: Dumnezeu/zeul Apollo (Mithras-Helios-Hermes), dovediti a fi daci 
Mitra, unde il vedeti si pe Mitra/Mithra cu caciula dacicã in cap: 

5: Heracle (Artagnes-Ares-Hercules), ARES fiind dac/trac, vezi aici  
"Thrace was Ares' birthplace, his true home",... toti zeii astia din actuala Turcia fiind zei DACI. 
 Vezi aceeași frăție și dat mâna pe muntele Nemrut  si aici Antiochus si Hercules, ambii daci.

Comentarii

  1. In limba rusa cuvantul NEMRUT- NE MRUT- se traduce ca NU MOR

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc frumos pentru confirmare....:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Leii si vulturii de la margini, sunt deasemenea finite evoluare, ma intreb ce relatii au avut cu ceilanti. De exemplu, rasa Urmah este o specie felina dominanta, au colonii pe mii de planete prin toata galaxia (cea mai buna descriere: sunt efectiv lei si tigrii stand pe doua picioare), razboinici magnifici. Sapati mai mult...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu