-- NEMERNICIA ZILEI --




”PĂI, DACĂ E TRĂDARE, VREM SĂ ȘTIM ȘI NOI!” 🤨
În timp ce noi ne certăm on-line în privința datei când să protestăm împotriva proastei guvernări de după 1989, TRĂDAREA NAȚIONALĂ ÎȘI CONTINUĂ MARȘUL TRIUMFAL, SUBMINÂND GRAV, INTERESUL NAȚIUNII ROMÂNE:
Senatorii din Transilvania au votat în favoarea amendamentelor UDMR din proiectul de lege privind Codul administrativ al României, adoptat luni, 11 iunie a.c., de Senat, care conține o serie de prevederi care avantajează acțiunile UDMR în favoarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc.
Vezi și EXCLUSIV. Coaliția PSD-ALDE, noi cedări în fața UDMR pentru oficializarea limbii maghiare și autonomia teritorială pe criterii etnice
Deși sunt senatori din... Transilvania(!!!) și ar trebui să fie mai atenți atunci când votează împotriva intereselor românilor din Transilvania și în favoarea intereselor UDMR, o serie întreagă de senatori nu au avut nici de obiectat atunci când au votat Codul administrativ.
Astfel, spre exemplu, senatorii Aurel Soporan (Mureș, PSD), Vasile Ilea (Cluj, PSD), Marius Nicoară (Cluj, PNL), Valer Breaz (Alba, PSD), Marius Dunca (Brașov, PSD), Ioan Deneș (Bistrița-Năsăud, PSD), Ioan Simionca (Bistrița-Năsăud, ALDE), Grabriel Leș (Satu Mare, PSD) au votat fără probleme pentru lărgirea cadrului instituțional în care se poate utiliza limba maghiară în administrați publică, la prefecturi și serviciile deconcentrate.
La propunerea UDMR, au fost adoptate o serie întreagă de amendamente la proiectul inițial care vor dilua rolul prefectului în teritoriu și vor defini și mai mult cadrul legal pentru oficializarea limbii maghiare în administrația publică a statului român.
Tot la propunerea UDMR, prefectul nu mai este „garantul respectării legii şi a ordinii publice la nivel local” ci este doar un simplu reprezentant al Guvernului pe plan local, potrivit art. 249 alin. 1 din Codul administrativ.

Comentarii