-- SERIAL: LIMBA ROMÂNĂ VECHE - LIMBA ARIANĂ PRIMORDIALĂ -- partea a III-a --

-- Despre LIMBA ROMÂNĂ VECHE  ca limbă primordială, o limbă vorbită de ARIENII MASAGEȚI ce au roit în India și au pus bazele uluitoarei culturi vedice... --





           Referitor la GITIA (GEȚIA) – o reconfirmare a sacralităţii numelui este opera vedică Bhagavad GITA (Geeta) sau ‘Cântecul divin’ ce face parte din marea epopee Mahābhārata şi aminteşte de strălucitorii arieni (‘deva’ sau ‘devi’, adică ‘cei divini’) care au invadat ţinutul bogat al Indiei. 
          De asemenea, termenii DEVA / DAVO / DAVA / DAOI / DAI / DAOS / DANAOI / DAHAE | ΔABO ΨETO – DAB(V)O  GETO = Cei strălucitori (divini) sau LUPI, dar mai are şi sensul de locuitori ai DAVELOR. 
     Toate aceste denumiri sunt de fapt epitete, atribuite GEȚILORg. 
     Când vorbim de lupi, îl putem da ca exemplu pe Apollon Lykeios Hiperboreanul (licantropul) sau lupul cel luminat (lumina lupului). 
     În limba sanscrită avem cuvântul DAKSHA cu sensul de deștept, înțelept, sud sau pământ. 
Cuvântul “da” are semnificaţia de munte sau protecţie, în timp ce “ksa” are semnificaţia de pământ, câmp, fulger, țăran sau distrugere. 
     Toate aceste aspecte reflectă realitatea în contextul istorico-lingvistic pe care îl tratăm, fiindcă ştim cu toţii că dabo-geţii (dacii) erau cei care „se ţineau de munţi”, de altfel un popor de păstori şi agricultori prin excelenţă.
      Gordon V. Childe (1926, The Aryans: A Study of Indo-European Origins): „Locurile primare ale DACILOR trebuie căutate pe teritoriul României. Într-adevăr, localizarea centrului principal de formare şi expansiune a indo-europenilor, trebuie să fie plasată la nordul şi la sudul Dunării.”

     Limba VEDICĂ (pelasgică, priscă, sermo-getică, latina vulgară) este limba indo-europeană comună sau PIE („limba zeilor”), care de-a lungul mileniilor a suferit schimbări, astfel culminând în ceea ce astăzi numim limba română! 
    Este firesc ca o limbă naturală precum este limba română, să necesite mii de ani pentru a se dezvolta în cursul natural al evoluţiei lingvistice, deşi cu toate acestea limba arhaică românească şi-a păstrat originalitatea, organicitatea şi genialitatea, prin urmare însăşi esenţa acestei limbi! 
     Această realitate a fost observată de diferiţi erudiţi şi cercetători de-a lungul timpului, însă din nefericire istoria este decisă de către politică, iar politica la rândul ei este mânată de interese înguste, ură, invidie şi alte intenţii răuvoitoare. 
    Dacă cele prezentate aici vor fi vreodată recunoscute sau nu, nu ştim. Însă am dorit să prezentăm această realitate lingvistică, o realitate care pentru cei mai mulţi europeni, şi chiar români, este de neconceput. 
     Limba română are mult mai multe cuvinte în comun cu limba sanscrită, însă în acest studiu introductiv le-am prezentat pe acelea pe care noi am considerat că sunt mai edificatoare!
       Este o chestiune de logică să gândim că cea mai veche limbă europeană nu îşi poate avea originea decât în cea mai veche civilizaţie din Europa! 
     Menţionăm că cea mai mare concentraţie de dovezi arheologice se regăseşte pe teritoriul României, iar tot aici găsim cele mai vechi oseminte umane din Europa, din păcate o realitate peste care se trece cu mult prea multă uşurinţă! 
      Prin urmare,  cele mai vechi culturi europene se regăsesc, în cea mai mare parte, pe teritoriile României, Moldovei, Ucrainei, Bulgariei şi Serbiei (Cucuteni-Tripolie, Turdaş-Vinča, Hamangia, Gumelniţa, Boian, Monteoru, Starčevo-Criș, Vădastra, Lepenski-Vir, Plovdiv, Karanovo etc.), adică spaţiile care formează centrul preistoric al celor mai vechi culturi europene, iar dovezile arheologice, antropologice, istorice, lingvistice, folclorice şi mitologice din România O POT DOVEDI CU PRISOSINȚĂ!
        Pentru toţi „experţii” care folosesc termeni precum „indo-european”, pentru toţi cei care în mod ridicol gândesc că mama tuturor limbilor indo-europene a dispărut în mod „misterios” de pe faţa pământului, şi pentru toţi cei care încă mai caută această limbă indo-europeană comună, acesta este mesajul nostru pentru domniile lor : 
Quod erat demonstrandum!
surse: ”Civilizația și cultura Neamului românesc”; ”Bazinul carpatic-spațiul carpatic Începutul civilizației europene?”  ; ”Noi NU suntem latini”
-- SFÂRȘIT --

Comentarii