-- POPORUL ROMÂN NU S-A NĂSCUT CREȘTIN -- (a nu se confunda CREDINȚA cu SISTEMUL RELIGIOS!)

               
               * GETO-DACII NU ERAU CREȘTINI *
Ei au fost ZALMOXIENI-PANTEIȘTI  urmând și respectând Legile Universului și ale Naturii, cu care  trăiau în deplină armonie.
     

       Cei care au adus creștinismul nu erau locali și creștinismul a fost altoit pe spiritualitatea geto-dacă, care avea, deloc întâmplător, repere extraordinar de apropiate de cele promovate de creștinism.

     Dacă astăzi are cineva  curajul să ia atitudine şi să spună că BOR are la bază niște ficțiuni, neconfirmate de contemporani și este construită pe o manipulare pentru subjugarea poporului eşti catalogat ca fiind antinațional, ateu și extremist.

   A sosit însă timpul ca ADEVĂRUL să fie repus în drepturile sale legitime.



       „Capul plecat, sabia nu-l taie" se înscrie în manipularea milenară, alături de  a  ”întoarce si celălalt obraz” sau „iubeste-ți propriul dușman”,  aveau caracterul unei slăbiri a voinței poporului în timpuri de criză, ușurând astfel victoria dușmanului.

         Credința străveche, stămoșească,  se mai poate întrevedea și azi palid prezentă la o parte din oamenii de la sate.
   
      Bisericile creștine au început să fie construite târziu, în jurul secolului al IX-lea, dovedind reticența populației față de noua religie IMPUSĂ. Ele au fost construite  mai ales pe vechile altare de cult ale geților.

     Constatând că dacii nu pot fi supuși și răpuși fizic, au trecut la denigrarea credinței lor, MULTIMILENARE,   Zalmoxiene, etichetând-o și considerând-o drept  ”păgână”.

     „Civilizatorii" au aplicat o propagandă intensă pentru influența moralului colectiv get-beget cu elemente manipulatorii în elogierea eternă a „poporului ales”.

       Dacă în multe țări creștinarea s-a făcut cu sabia, aici, pe teritoriul vechii Dacii, nu aveau nici o șansă a răzbate în luptă fizică și atunci au abordat variantă mentală, subversivă, atacând la rădăcini, prin înlocuiri perverse ale vechilor  datini și obiceiuri spirituale PANTEISTE, ZALMOXIENE.

      Mesajul pretins al personajului Iisus a pătruns fără să întâmpine prea multă rezistență pentru că, autohtonilor li s-a combinat noul mesaj cu tradițiile proprii, tradiții anterioare creștinismului, păstrate până astăzi.
       Dacă facem o paralelă, comparând pe între ZALMOXE cu Iisus, vom găsi multe  similitudini mai mult decât surprinzătoare.


        Istoricul Dan Oltean ne spune următoarele: “Similitudinile dintre religia lui Zălmoxe și cea a lui Iisus au fost sesizate de primii creștini, dar și de mulți autori “păgâni” care au combătut religia lui Iisus.

      În secolul al II-lea e.n., Celsus, a scris că primii creștini nu fac altceva decât să repete ritualurile din religia lui Zalmoxe: “... fiindcă cinstesc pe cel prins și mort ... ați făcut la fel ca și geții care cinstesc pe Zălmoxe ...” (cf. Origene, Contra Celsus, 3, 34).
        Alte asemănări dintre religia lui Zălmoxe și cea a lui Iisus, legate de ritualuri și de înviere au fost surprinse de Clement din Alexandria, Sf. Hippolytus, Ioan Chrysostomul, Sfântul Grigore din Nazianze, dar și de mulți alți autori patristici.” (Dan Oltean – Religia Dacilor, pag 51)

(cruce ariană-geto-dacă, (ARINIȘ) , SIMBOL SPIRITUAL getic cu 3.000 de ani ÎNAINTE de Iisus și creștinism)



      Dintre toate asemănările semnalate de antici, două sunt remarcabile:

1. În primul rând, este vorba despre învingerea morții și înviere, un traseu inițiatic foarte asemănător. Dacă în cazul lui Iisus, odată cu moartea prin crucificare, urmează coborârea în infern, pentru 3 zile și triumful asupra răului și a morții, iar apoi învierea, în a patra zi, în cazul lui Zalmoxe, procesul durează 3 ani, iar revenirea se face în al patrulea:

      “…Se făcu nevăzut din mijlocul geților, coborând în adâncul încăperilor subterane... Geții fură cuprinși de părere de rău după el și-l jeliră ca pe un mort. În al patrulea an se ivi însă iarăși în fața geților și așa făcu să creadă în toate spusele lui.” (Herodot (484 – 425 î.e.n.), Istorii)
       Practic, după acest eveniment al revenirii, cei doi generează reforma spirituală care a dus la nașterea Zalmoxianismului și ulterior a creștinismului.

      Istoricul Herodot a relatat despre expediţia purtată de regele persan Darius în jurul anului 513 î.e.n. şi a descris poporul get, care locuia în acest ţinut, ca fiind fără teamă de moarte:
„Înainte de-a ajunge la Istru (Dunăre), <Darius> birui mai întâi pe GEȚI, CARE SE CRED NEMURITORI ...” Herodot, despre Zalmoxe și nemurire în lucrarea “Istorii”:
„ Iată cum se cred nemuritori geții: ei cred că nu mor și că acel care dispare din lumea noastră se duce la zeul Zalmoxe. ”
      Practic, după acest eveniment al revenirii se generează reforma spirituală care a dus la nașterea Zalmoxianismului și preluat ulterior de creștinism, ca să fie mai ușor aplicabil pe un fond pre-existent al conștiinței maselor.

2. Atât Zălmoxianismul, cât și creștinismul au ca doctrină principală nemurirea sufletului. Sufletul, eliberat din trupul de carne, dacă a avut o viață pământeană merituoasă, ajunge într-o lume fericită, pentru totdeauna.

      D. Drăghicescu în lucrarea Din psihologia poporului român (pag. 283) subliniază că: “Esențialul religiei lui Christos se găsea deja în religia dacilor de mii de ani.”

      Cu siguranță că răspândirea creștinismului la Nordul Dunării, în spațiul dacilor, a fost influențată și de faptul că doi împărați romani care au deschis calea oficializării religiei creștine în Imperiul Roman au fost GETO-DACII Galerius și Constantin cel Mare...

    Iată manevre de manipulare care au făcut să prindă la public, noua religie.

Iată câteva exemple elocvente ce dovedesc preluarea și insinuarea creștină după vechii noștri strămoși geți, în “Marile mistere ale piramidei oculte” – Cristian Craita, editura Obiectiv, pag.30-31″.

     ”--Mama Gemenilor Divini, Zalmoxe, se numea (Fecioara) Maria, ca mai târziu și mama personajului Christos.
     --La nașterea Copiilor Cerești  Zalmoxe au venit, dinspre Marea Neagră, adică de la Răsărit, trei magi cu daruri, așa cum au venit, tot de la Răsărit și la nașterea lui Iisus.



     --Regele scyth Erete a vrut sa-i ucida pe pruncii Apollon si Artemis(gemenii Zalmoxe), întocmai cum regele Irod a vrut să-l omoare pe copilul Iisus. Ca sa scape de persecuțiile lui Erete, Aisepios (tatăl adoptiv al Copiilor Cerești) și soția lui, împreună cu pruncii, au fugit la Cabesos, iar Iosuf, mama și copilul, în Egipt.

     -- Tinerii zei  geți au participat la Canonia (“nunta”, conform românescului cununie), iar Christos a fost invitat la nunta de la ...Cana.
     -- Cea care l-a uns cu mir pe Apollon se numea Modula, iar cea care l-a uns cu ulei sfânt pe Iisus a fost Maria din Magdala.
În graiul getic, conducătorului unui ținut i se spunea PILEAT (“nobil”,”stăpân”), iar guvernatorul roman care n-a putut impiedica răstignirea lui Christos a fost Pilat din Pont.
Acesta a dat primul exemplu că democrația este o metodă de manevrat masele, cărăra li se crează sentimentul de colaborare la conducere și unde, doar opiniile favorabile celor de la stăpânire sunt validate.
     -- Înainte de a fi ucis, Apollon s-a retras în crângul AKES-SAMENOS (“Grădina Sfântă”), iar Iisus in grădina Ghetsimani.
      -- Pe o gema getică, Apollon (cu supranumele de OR-PHEOS – “Cel Jelit”) apare crucificat ca și Christos in iconografia creștină.
       --Primii patru apostoli ai lui Iisus au fost Simon zis Petru, Andrei, Iacov și Ioan, iar primii patru ai lui Apollon-Zalmoxe au fost Asanum zis Petrae, Andar, Iacchus și Ion, ce erau frați de lapte ai zeului.
      -- Ultimul apostol al lui Christos a fost Pavel din Tars, iar cel care a restaurat cultul Zalmoxian a fost Buerebuistas (Burebista), căruia poporul i-a zis și PAVEL TER (“Cel mai mare Împărat) (notă: vezi și statuia lui Burebista de la Orăștie pe care stă scris “Rege al Tuturor Regilor !”)
      -- Iisus a fost crucificat (pe vechiul simbol al credinței getice) pe dealul Golgota, care înseamna “Locul Căpățânii”, iar zeul get a fost ucis pe colina ARGE-DAVA (“Locul Capului”,”Căpățâna”).
       -- Cel care l-a adus acasa pe Apollon ucis a fost tatal adoptiv, AISEPIOS, nobil din ținutul AURUMETTI (Ialomița); cel care a luat trupul lui Iisus de pe cruce și l-a pus în mormânt a fost un om bogat din Arimateea, cu numele de Iosif.
       -- Cel care a proorocit nașterea Gemenilor Divini a fost Orpheus, căruia i s-a mai spus și Ion “Magnificul”; profetul care l-a precedat pe Iisus a fost Ioan Botezătorul.
        -- Lui Orpheus i-au tăiat capul MANAIDES (“Dansatoarele”), pe timpul marii preotese SALONAI, iar Sfântului Ioan Botezatorul i s-a taiat capul în urma unui dans al Salomeei.
        -- Ca și zeul get Zalmoxe, Christos a înviat și s-a înălțat la cer.
Lui Apollon i s-a mai spus și CHAR-YSTOS (“Fiul Cerului”), iar lui Iisus, Christos.
        --Cei doi gemeni Zalmoxe le-au lăsat geților un NOF DIADIS (“Noul Testament”), iar cartea sacră a creștinilor este tot Noul Testament.
        --  Iisus Christos este cunoscut din poveștile inventate creștine (“Noul Testament”), drept “Fiul Domnului”.
        -- Și CRUCEA creștină era cunoscută ca semn spiritual cu multe mii de ani înainte de către GEȚI!

       Ei bine, Zalmoxe era numit de geți AIZUS, adica…” FIUL ”!


 (Crucea cu raze de la Tărtăria, veche de 5.000 ani)




     Nimic deosebit, o coincidenta !?
Notați, atunci, că AIZUS se citește “Ezus”, comparați cu ebraicul “Jesus”, frecvent întâlnit chiar înainte de nașterea lui Iisus Christos (Jesus, citit “Gisus” în engleză) și vom ajunge la aceeași concluzie, aparent senzațională:
     Isus-Jesus era un vechi nume ebraic, frecvent întalnit, preluat de la geți tocmai pentru semnificatia lui divină! (notă: în Spania încă se folosește frecvent numele de Jesus).

       Încă de acum 2000 de ani, evreii voiau să se numească Cohen (“Mare Preot”), Lev-Leon (Leu-regele animalelor), Fischer (pescarul care ține în undiță peștii... creștini), Cezar (ca împărații romani), Solomon, Saul, David (niciodată Goliath – uriașul fraier!), Samuel, Max-Massimo (de la “maximus”) etc.

       Mai târziu, tot evreii au transformat numele Mantuitorului în Isus-cu un singur ”i”, care înseamna “măgar” în ebraică, semn al ostilități față de propovăduitorul unei credințe ce nu le aparținea .

      Motiv pentru care s-a găsit soluția de compromis: Iisus. De ce nu Iesus sau Ezus ?
Pentru că aceste variante aminteau prea mult de originea getică a numelui Mântuitorului (Zalmoxe era numit de geți AIZUS, adica…”FIUL”în limba getă) !


      Pentru majoritatea autohtonă, îndoctrinată cu propaganda creștină, vechiul cult în Zalmoxe a devenit cu timpul, străin.

       Zalmoxianismul are la bază PANTEISMUL, adică integrarea omului în toate elementele naturii și după cum recunoșteau istoricii antici, dacii căutau să trateze trupul, dar și sufletul.

    Se neglijează faptul că, încă mai sunt tradiții strămoșești, asimilate intenționat pentru a li se pare mai plauzibilă varianta creștin-ortodoxă, varianta cea mai bine mulată peste moralul băștinașilor.

        Creștinii trebuie să se dumirească de făcătura și escrocheria imperiului roman, a împăraților flavieni din clanul Calpurnius Piso din Roma, dirijați de khazarii aciuați în jurul Ierusalimului, cei care au ticluit noul testament cu Isus.

       Scopul creștinismului, în concepția imperiului roman, a fost acela de a uni toate popoarele cucerite din țările riverane bazinului mediteranian sub o singură religie pentru a le putea domina și stăpîni mai ușor.
 
   Acest deziderat s-a înfăptuit și cu multă VIOLENȚĂ extremă, cum ar fi INCHIZIȚIA și CRUCIADELE.

          Așadar, de circa 2000 de ani, milioane de păgâni au fost păcăliți MAI CU BINELE, MAI CU FORȚA, să devină creȘtini, cu o escrocherie de religie inventată și care este dedicată ”poporului ales” cu centrul în Ierusalem, de unde scoate lumină anual pentru negurA mentală a evlavioșilor.

    Dacă acest creștinism n-ar fi fost inventat, credeți că ar mai exista acum vreun evreu NE-creștin?! Doar cei neinițiați dintre ei, foarte puțini de altfel, au fost păcăliți.

     Manipularea și propaganda creștină a dat roade, iar  astăzi este la apogeu…

Poporul dârz geto-dac a fost transformat în populație târâtoare și slugarnică, duplicitară și docilă, celor care le aduc „lumina învierii” pentru noaptea minții prin „CREDE ȘI NU CERCETA”....”FĂ CE SPUNE POPA ȘI NU CE FACE EL”...

       Multe biserici și mânăstiri au fost construite peste ALTARELE ZALMOXIENE, GETO-DACICE pentru ștergerea identității lor.

    Vezi Argedava (Popeşti, jud. Iflov); Zargidava (Răcătău-Negri, jud, Bacău); Cetatea dacică Cetăţuia, comuna Cetățeni, județul Argeș (loc puternic energetic, unde pe un perete de stâncă poate fi văzut Cavalerul Zalmoxian, numit părtinitor doar Cavalerul trac sau Călărețul Danubian.
    Aici și la Tomis au fost centre de pregătire și inițiere a vechilor luptători) s-a făcut mânăstirea Negru Vodă; așezarea dacică de la Şinca Veche din sec. IV î.e.n. (jud. Brașov), Densuș (jud. Hunedoara), București, biserica Mihai Vodă peste cetate dacică ...

      Cavalerul Zalmoxian a fost transformat de creștinism în Sfântul Gheorghe, care ucide balaurul, personaj frecvent în legendele naționale, (balaurul fiindstilizarea Carpaților văzuți din spațiu).



       Crestinismul e plagiat din religiile mai multor popoare, inclusiv cel dacic pentru a fi mai credibil, astfel fiecare se regăsește în secvențe și cade pe spate cu elogieri.
Țeapă milenară !

  Iisus, "născut" în ziua zeului getcic MITRA, "reânviat" și el după 3 zile ca Zalmoxe dupa 3 ani, cu discul soarelui în jurul capului precum alți antici zeificati (incl. Mitra-Buda Maitreya) cu disc sau raze solare in jurul capului, cu boata-carja cu cap îndoit, ca boata dacilor antici intemeietori ai Romei, "păstor" și el ca aceiași geto-daci.

   Personajul Iisus, ca bebeluș a fost prezentat în brațe la fictiva Maria prin puzderie de picturi începând din secolul 4 e.n. încoace, în pozitie identică, cu zeii primordiali egipteni, Isis cu Horus în brațe existenți înainte de Isus, ca si Mitra, zeul get.

      TOATE sărbătorile (care în ultimii ani s-au înmulțit exponențial) au ca finalitate elogierea, NU A POPORULUI AUTOHTON, GET-BEGET, ci a ”poporului ales”  și a Ierusalimului cu ”lumină” etc.

       Pe fond local au aplicat prin misionari o religie manipulatoare pentru slava eternă a unora care se cred și în unele părți au reușit (vezi mare parte din USA și UE), buricu pământului.

      Dacă au văzut că nu au putut să-i înfrâgă pe daci în lupte, i-au luat pe calea subtilă, a sufletului, a căii  mentale și azi se văd roadele perseverenței lor.

         Ortodoxismul s-a mulat cel mai bine pe mentalul autohton, ceea ce reprezintă un succes pentru propaganda creștină, care propagă de fapt UN SISTEM RELIGIOS DE MANIPULARE PSIHICĂ, DAR MAI ALES ...MATERIALĂ,  A POPORULUI NOSTRU.

ÎNTR-O O MIE ȘI CEVA DE ANI,  DINTR-UN POPOR MÂNDRU, CARE TRĂIA ÎN DEPLINĂ ARMONIE CU LEGILE NATURII ȘI ALE UNIVERSULUI,(LEGILE BELAGINES), AM FOST TRANSFORMAȚI  ÎNTR-O GLOATĂ FRICOASĂ, LAȘĂ, NEPĂSĂTOARE, MANIPULATĂ EXTREM DE UȘOR ATÂT MENTAL , CÂT ȘI, MAI ALES, MATERIAL.

          P.S. Vă rog frumos, nu confundați niciodată CREDINȚA cu SISTEMUL RELIGIOS MANIPULATOR!!!


(adaptare după Petrus Lupu)

Comentarii