-- DOVEZI ELOCVENTE ALE VECHIMII NEAMULUI PELASGO-TRACO-GETO-DAC --





MOTTO:
”Nu este nimeni în toata Europa care să aibă o istorie mai veche, mai frumoasã și mai fantastică decât a noastră.
Noi nu trebuie să uităm că suntem aici, pe acest pământ european, primii, înaintea grecilor, italienilor, francezilor, germanilor or turcilor, înaintea englezilor or slavilor.…
Noi, daco-românii, reprezentãm coloana vertebralã a istoriei lumii contemporane.”
           Cum ar fi fost  posibil ca, în timp ce doar 14% din teritoriul dacic fiind cucerit și ocupat de nesătulul imperiu roman, adică de trupe de mercenari analfabeți, care de-abia puteau închega douã vorbe în latină, aceștia sã ne învețe pe noi o limbă pe care ei înșiși nu o vorbeau?...”


   1. La mai bine de 63 de ani de la moartea lui Nicolae Densușianu, Marjea Gimbutas, profesoară de arheologie europeană la Universitatea din Los Angeles, California, spunea:
 „Vatra vechii Europe este spațiul carpatodunărean!”
„Aceastã civilizație europeană a anilor 6.500-3.500 î.Hr., a înflorit cu foarte mult timp înaintea celei grecești... (vezi The Goddesses and Gods of old Europe, 1974 University of California Press).

   2. Leon E. Stover, profesor de antropologie la Illinois Institute of Technology, împreună cu Bruce Kraig, profesor de istorie la Roosvelt University în Chicago, publicã, în 1978, Stonehenge, the indo-european heritage,Nelson-Hall Inc..
     La pagina 25 nu numai că se scrie despre Leon E. Stover, profesor de antropologie la Illinois Institute of Technology, care împreună cu Bruce Kraig, profesor de istorie la Roosvelt University în Chicago, publică, în 1978, ”Stonehenge, The indo-european heritage,Nelson-Hall Inc.” dar se vorbește despre spațiul carpato-danubiano-pontic,  ca despre locul de unde a început migrarea primilor europeni în toate direcțiile și  ne dă chiar și o hartă a provinciilor Europei mileniului V, cu epicentrul în ...România de azi!
Nu cred că acești sitinși istorici ca ei să-l fi citit și...citat pe N.Densușianu și cartea acestuia, „Dacia Preistorică”! Carte interzisã în România atunci, chiar și azi continuă sã fie blamată de grupul oamenilor de NE--”științã” români .

3. John North, de la universitatea din Oxford,  în lucrarea „A new interpretation of prehistoric man and cosmos, 1996, Harper Collins Publishers”,  la 85 de ani de la moartea lui N.Densușianu, începe cronologia Europei cu fermierii din Balcanii anilor 6.500 î.Hr.



4. Cercetãtorii americani Ryan & Pitman provoacã o adevărată explozie nucleară în istorie, prin studiul lor despre POTOP.
De mii și mii de ani, legenda potopului o gãsim în poveștile biblice, când se vorbește despre Noe, sau în Orientul Mijlociu în mitul lui Gilgamesh.
      De curând, acești doi distinși geofizicieni au descoperit un eveniment catastrofic care a schimbat istoria, un potop gigantic de acum 7.600 de ani, pe locul unde acum avem ...Marea Neagrã.
     
       Folosind metode de cercetare deosebit de performante, ei au cercetat fundul Mării Negre, ce a fost odată fundul unui lac de apã dulce ale cărui maluri erau cu 100 metri mai joase decît ale Mãrii Negre de astăzi.
       Tehnici sofisticate de datare au confirmat acest eveniment de acum 7.600 de ani, când munți de apă sărată au țâșnit peste înfloritoarea vale a Bosforului, apele sărate ale Mediteranei revărsându-se în lacul cunoscut azi drept Marea Neagrã, cu o forțã de neimaginat, ridicând marginile acestuia, invadând și devastând tot ce înainte fusese viață în locurile acelea.
       Fermierii, sătenii unei vaste regiuni au fost forțați sã fugã, împrăștiindu-și limba, obiceiurile și ...memoriile.

     N. Densușianu, avusese, cu mult înainte, concluzii  foarte asemănătoare cu ale distinșilor americani care au primit din partea universității Columbia, New York, 2.000, cea mai înaltã distincție, medalia Shepard.



   5. Faptul că azi, cea mai veche dovadă a existenței omului modern european s-a găsit tot pe teritoriul nostru, nu pare să intereseze deloc pe istoricii noștri.
”Cum sã fim noi primii, tovarăși!?” par a spune ei.

     Într-adevãr, pe 23 septembrie 2003, peste tot în lumea științificã internaționalã, și nu numai, s-a publicat ceea ce profesorul de antropologie de la Washington University , St. Louis, Erik Trinkaus, a dovedit prin studiul cu carbon radioactiv fãcut pe mandibula din ”Peștera cu oase”.

     Mandibula a fost datată ca având o vechime de 34.000-36.000 de ani.
Nici acest lucru n-a dezmorțit inerțăa ”istoricilor” noștri academicieni.

     Ioan Al. BrãtescuVoinești și lucrarea acestuia „Originea neamului românesc și a limbii noastre”,  București, „Cartea Româneascã, 1942 , încearcă să explice această atitudine cel puțin ciudată a ”specialiștilor istorici” români:

     „Au fost și sunt încă și azi teribili specialiștii, față de cei ce îndrăznesc sã emită ipoteze, care ar zdruncina valoarea operelor lor.
Ce sentiment de cruțare poate avea un învățat fațã de cel care emite o ipotezã care, dacă s-ar adeveri, ar însemna aruncarea la coș a tot ce a scris el pe baza unor ipoteze contrarii?
       
    Era cu atât mai ușor specialiștilor istorici să reducă la... neant valoarea operei lui N. Densușianu, cu cât ipoteza lui, care aducea o clătinare a credinței obștești, că noi suntem urmașii Romei, apărea tuturor ca un act de impietate, o micșorare a valorii titlului de noblețe...”



     Dar, dragi ”specialiști istorici” academicieni români, n-a pierit nici o limbă a dacilor, pentru că ei n-au avut o altă limbă proprie, care sã fie înlocuită prin limba romanilor și n-au avut o astfel de limbă pentru simplul motiv că dacii vorbeau latinește din timpuri imemoriabile.
Limba dacilor n-a pierit.
Ea a devenit în Italia limba romanilor care era o formă literarã a limbii Daciei, iar mai târziu limba italiană;
aceeași limbã a dacilor, dusă în Franța, a ajuns întâi limba Galilor, iar cu timpul limba franceză;
în Spania ea a devenit întâi limba iberilor, iar cu timpul limba spaniolă, iar aici la noi a devenit cu vremea limba noastră româneascã.

   ”Iluștrii” noștri istorici academicieni se tot întreabă și-și spun cum de, oare, s-ar putea ca acești români să fie altceva decât urmași ai soldaților romani, ai hoților de la Roma, ai turcilor, slavilor și ungurilor.

   Să vedem  ce spune și ilustrul Dr. Napleon Săvescu:

       ”Nu este nimeni în toata Europa care să aibă o istorie mai veche, mai frumoasã și mai fantastică decât a noastră.
Noi nu trebuie să uităm că suntem aici, pe acest pământ european, primii, înaintea grecilor, italienilor, francezilor, germanilor or turcilor, înaintea englezilor or slavilor.…
Noi, daco-românii, reprezentãm coloana vertebralã a istoriei lumii contemporane.”
           Cum ar fi fost  posibil ca, în timp ce doar 14% din teritoriul dacic fiind cucerit și ocupat de nesătulul imperiu roman, adică de trupe de mercenari analfabeți, care de-abia puteau închega douã vorbe în latină, aceștia sã ne învețe pe noi o limbă pe care ei înșiși nu o vorbeau?...”
(adaptare după MALUS DACUS)



SUNTEM UN POPOR DE LUPI! 
E TIMPUL SĂ NE TREZIM ÎN NOI GENA DEMNITĂȚII DE A FI URMAȘ DE GETO-DACI! 






Comentarii