-- DESPRE ”DACONALISM” și NAȚIONALISM --- fragment din interviul gen. MIRCEA CHELARU --




   
      ”Multe voci acuză  Mișcarea Dacologică de naționalism. Eu mai de grabă le-aș spune acuzatorilor că am putea fi acuzați de... daconalism, ca să fac un joc de cuvinte.

      Nu se pune problema ca peiorativul naționalismului etnic care, haideți să recunoaștem, a mai fãcut unele erori, ba chiar unele mici gafe istorice.

     Nu se pune problema ca o restituire, ca un adevăr să fie introdus, să fie lansat într-o zonă de prost gust.
         Dacă o fac înseamnă că, le e... teamă cu adevărat.

            Dacă nu deranja pe nimeni atunci chiar aveam o problemă, dar pentru că o fac atunci înseamnă că ”ei” știu, că suntem pe calea Adevărului, pe calea recuperării și a restructurării adevărului ce v-a da peste bot (și vreau să folosiți acest termen, să nu-l scoateți) multora, (străini),  care și-au mărit, umflat, trecutul și istoria și acum nu știu ce să facă, pentru că nu-și găsesc nici o formă, nicio dovadă arheologică, nicio rădăcină mai puternică, care să coboare  mai jos de  25-30 de cm într-o rocă istorică, pe când noi... venim dintr-o vână adâncă, ce pare a nu avea capăt,  care înseamnă coborâtorul pe Cogaion, înseamnă Coborâtorul pe Gaia, înseamnã întemeietorul de lume în această zonă de viețuire.



      Studiile noastre paralele de ontogenezã deci de geo-geneză și homogeneză, demonstrează că numai aici putea să existe viața ca atare, să se presteze condițiile de viață, iar nu întâmplător secretele tainei și patimei au fost aduse de Papa Ioan în anul 2000, prin cuvântul său:
 ”Sărut pământul grădinii Maicii Domnului”.

      Nu întâmplător limba română este singura limbă care păstrează termenul de  „mâncate-ar (MAMA) GAIA”, să nu uităm că această inflexie de limbă s-a dus mai departe în GEEA, de aceea avem și GEEA IAP PELAS-GAIA, care înseamnă poporul care era ”pielea pământului”.



         Ilie Bădescu i-ar spune ‚ „noosfera” în teoria sa de acoperire a pământului cu Sufletul Omenirii.

       Iată că noi suntem cei care am fost ”pielea pământului”, prima viețuire și cultul celor care își regăsesc puterea în forța LUPULUI, ce se găsește pe mai departe în toată zona.

      Să nu uităm că Epopeea lui RO-LAN este a celui care vine din RA-LANDIA sau din RAMANIA, VAL-KIRIA este elogiu adus Lupului VOLCU, iar de DERERUM LUPUS se vorbește numai pe coama Carpaților...
Așa că,  dați-mi voie să vă spun că, dacă nu reușim să DOVEDIM lumii cine am fost cu adevărat,  sunt gata să generez o ...asociație, cu drepturi depline, care s-ar putea numi
„Uniunea Democratã a Dacilor Minoritari din România”.

--Interviu realizat de către Vladimir Birlinski, cu general de armată, eseist, istoric și om politic român Mircea Chelaru.--
(DACIA.org)

Comentarii