-- CULTURA ROMÂNEASCĂ...învechită?! --



                   * ”INTELECTUALII”,  
  COZI DE TOPOR AI CULTURII ROMÂNEȘTI ?!*

            Revolutia sociologica din învățământul superior care a avut loc dupa 1990 a adus azi la putere în România „studiosi” care fac alergie la auzul cuvântului NAȚIE sau NAȚIONALISM si sunt gata să pună mâna pe constitutie și s-o aplice asa cum vor ei, când aud cuvintele : GEȚIA, DACIA, TRADIȚIE, PATRIOTISM, NAȚIONALISM .
           Astfel, Eminescu nu mai poate exista în aceasta Țară „a dânșilor”. 
  Din punct de vedere politic, azi, pentru „adevarații intelectuali”  români,  Eminescu pare a fi irecuperabil.

       Pentru ei, Eminescu nu ne mai poate apărea decât ca exasperant de învechit. 
Or, se știe, supremul argument împotriva cuiva, azi, este sentinta „esti învechit”. 
Iar cultura româna din ultimii ani, în lupta dusă pentru întegrare euro-atlantica, nu se dorea decât sa se scape de tot ce este „învechit”.

       Pentru nevoia de chip nou a tinerilor care, doresc să-și facă un nume bine văzut în ”afară”, devenind ”cozile de topor” trădătoare a Neamului românesc, Eminescu joaca rolul ..."cadavrului din debara" după cum declara H.-R. Patapievici într-un articol numit "Inactualitatea lui Eminescu în Anul Caragiale", publicat în Flacara, nr. 1-2, 2002, p.86".
      Și la ce surprize să ne mai așteptăm din partea patibularului Patapievici care scrie: 
“Româna este o limbă în care trebuie sa încetăm să mai vorbim” !!?

       Și totusi,  pentru noi, cei ce NU vrem sa facem parte din categoria elitistă favorizată a „intelectualilor români de azi”, crezul si, implicit, îndemnul lui Eminescu rămâne, peste timp, ca un memento sculptat în cuvinte nemuritoare, a caror semnificatie este la fel de actuala acum, asa cum a fost în secolul trecut :
"ÎN ROMÂNIA TOTUL TREBUIE DACIZAT !!! " 

Comentarii