-- DOVEZI ALE RĂDĂCINILOR ARIENE, ANCESTRALE, ALE STRĂBUNILOR NOȘTRI, MASSAGEȚII AJUNȘI ÎN INDIA -

 Țara noastră este SINGURA DIN LUME, care are un număr de peste 90 de localități, având în nume rădăcina BUDA!....  Alte țări au maxim 3-4...


....Spre ŞONA  descoperim GURUIEȚII sau piramidele de pământ, descrise aşa de poetic de Ion Minulescu, când, cu ani în urmă, în cadrul Zilelor Culturii Făgărăşene a fost prezentată o comunicare cu privire la existenţa, lângă Făgăraş, la ŞONA, a unui complex de tumuli (în total, nouă), dispuşi într-o grupare aproape sistematică.
Este vorba despre aşa-zişii “guruieţi”, unde cel care a făcut comunicarea (personal nici până azi nu am putut afla numele domniei-sale) pretindea că a fost înmormântat regele ŞONA.
        Întregul complex de evenimente povestite în poemul RAMA-YANA şi avându-l ca erou principal pe RAMA, ginerele regelui... ŞONA (care era tatăl SITREI  sau SITROAIEI, aşa cum i se mai zicea), se oglindeşte în numele aşezărilor ce se află în apropiere de ŞONA/Făgăraş, pe o rază de circa 50 de kilometri.
RAMA era căsătorit cu SITRA, fiica împăratului ȘONA.
În RAMA-YANA se vorbeşte despre războiul dintre cele două caste conducătoare, a RAMANILOR (brahmanii de mai târziu) şi cea a apărătorilor casei, a cetăţii, KASA-TRIA, război câştigat de RAMANII conduşi de RAMA.
Trupele învinse ale KASA-TRIA se vor refugia pe Drumul Zeilor (Drumul BYK-ului... să fie oare acelaşi cu binecunoscutul drum al BÂCULUI, BÂCUL haiducului, de pe malul râului BÂC de lângă Chişinău?), în ţara zeilor, DAKKSA, în ţara împăratului SONA.
Trupele erau conduse de 7 RAMANI, printre care: BRASIVA-SALA, BUDILA şi SERKA-RA.                   Foarte curios este faptul că numele acestor trei învinşi apar în cele ale localităţilor BRAȘOV, BUDILA, ȘERCAIA, ceea ce – pretind cei care au făcut comunicarea – dovedeşte că învinşii s-au refugiat în regatul lui SONA, tatăl prinţesei SITRA (la rândul ei prigonită de SONA, căruia nişte clevetitori îi spuseseră că RAMA, soţul ei, dorea să-l detroneze pe el, împăratul).
         De jur împrejurul BRAȘOVULUI întâlnim nume ca ale tovarăşilor de arme ai lui BRASIVA (care a şi dat numele său oraşului de mai târziu, BRAȘOV), cât şi ai SITROAIEI.

      Întâlnim, prin apropiere, nume de vechi zei vedici: TAMASFALAU, la 30 de kilometri de Braşov, ni-l aminteşte pe bătrânul zeu vedic TAMASH. (plus numeroase nume vechi de familie TĂMAȘ)
    La 22 de kilometri de comuna BUDILA,  apare MOACSA, care ni-l aminteşte pe MOKSHA, zeu vedic ce exprima, în acelaşi timp, Unitatea şi Infinitul.

      Şi exemplele pot continua într-o aşa de mare bogăţie de “asemănări”, încât pentru cei necontaminaţi la “facultăţile de istorie română”, toate acestea ridică semne de întrebare.
    Iată câteva exemple:
SIRIU--SHRI sau SRIri (zeiţa belşugului),
SANDRA,SANDRU--CHANDRA
MOACSA--MOKSHA
HARNAU--HORA-MANI
Vârful BARATU--numit, poate, după BHARA-TA, eroul carpatodanubian-aryan, sub a cărui conducere a fost cucerită o mare parte a INDIEI ndiei si ale cărui fapte sunt amintite şi în Piramidele de la ŞONA MOTTO .
MAHAB--HARATA,
NEGOIUL--NEGAE,
VARTA--dealul din Braşov (în sanscrită, BRASIVA-VARTA--VATRA lui BRASIVA sau Ţara lui Brasiva);
RAMANUL UDDALACA, care făcuse cauză comună cu ramanii rebeli, întors şi el acasă, în
DAKSHA-DACIA, se aşează la UDA, pe valea VEDEI, în apropiere de sihăstria LACHU-MANA, adică nu departe de TOPANA, VETU.
Parafrazându-l pe Marius Vivekananda, putem spune:
Este evident pentru orice om cu bun-simţ că există suficiente argumente care să determine pe cei în drept să sape cel puţin unul dintre “GURUieți”.

    “Piramida din Săcel”este pe drumul Sibiului, undeva, pe partea dreaptă.
Seamănă cu o piramidă în patru laturi, cumva orientată spre nord. Foarte aproape este comuna TILISCA, unde o altă cetate, “Cetatea de la Tilisca”, se adaugă şiragului nestemat de cetăţi dacice. Din Sibiu şi ne îndreptăm spre satul ŞONA. În drum spre Şona, am trecut prin AVRIG, CORIU, UCEA, CORBUL UCII...
Interesantă şi demnă de studiat este această toponimie ca, de altfel, şi hidronimia: satul UCEA – pârâul Ucea, satul SCOREENIc – pârâul Scoreeni, satul AVRIG– pârâul Avrig, ŞINCA VECHEV – pârâul Şinca Veche.
         Toponimia, urmată de hidronimie, este o dovadă de necontestat a vechimii aproape imemoriale a locurilor.
         Unii localnici îşi amintesc despre piramide ca despre “Opincile uriaşilor”, alţii ne spun că ele sunt “GURUIEȚII” (“GURU”, în sanscrită, înseamnă „profesor, educator, luminator”).

 “DACIA, aşezare de RAMANI
Dăinuie de mii de ani,
Seculară-n atestare
Denumirea-i grăitoare DAKSA, zeul creator
De popor DAC, iubitor
În SPIRALĂ crezător …
DACIA, loc unde clanul
De păstori a luat fiinţă
Devenind chiar reşedinţă
Şi cu rol de “Capitală”
O cetate Aryană. …
Veche vatră de lumină
A “vedicului” făr` de vină
Aşezare milenară
Nobilă şi legendară...
ROMÂNIE,-n jurul tău
Nu a fost şi nu-i un hău!
Ancestrale aşezări
De pe vatra-ntregii ţări,
Sunt şi astăzi vii, prezente,
Ale vieţii monumente!
Avem TAMAS a lui FALAU
Chiar aproape de Braşov, zău.
MOACSA, SANDRA, chiar şi PAVA
Ce ne preamăreşte slava.
VEDICI zei de mii de ani
Stau de veghe pentru NEAM...
Adevăruri engramate
În cuvinte reflectate
Din graiul RAMANILOR TRACO-GETO-DACILOR
Şi Ramanilor strămoşi
Ancestralii noştri MOȘI
Din a lor limbă vorbită
Denumită şi SANSCRITĂ
Am dat lumii-ntregi o LIMBĂ, O CULTURĂ şi-o ENIGMĂ!!!
Cum de azi al nost-popor
Este doar un SPECTATOR?
Când VOM ridica iar fruntea
Să stăm drepţi precum NEGOIUL
Cu SIRIUL lângă noi
Şi puternici ca RAMANUL
Să trăim în Armonie
În respect şi bogăţie”
-DACIA-

Comentarii