-=- CUM DE NE-AM PIERDUT ROSTUL NAȚIONAL!!?....-=-

 



S-ar părea că României i-a dispărut ROSTUL.
A devenit o țară fără rost, în orice sens vrem să o privim. O țară cu oameni fără rost, cu orașe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, mașini și toale fără rost, cu relații și discuții fără rost, cu minciuni și înșelătorii care nu duc nicăieri.
Fără rost, adică fără VIITOR...

Exista trei mari surse de ROST pe lume: FAMILIA(bătrânii), PĂMÂNTUL și CREDINȚA.
- BĂTRÂNII - România, prin guvernele sale, îi batjocorește cu sadism de peste 31 de ani.
Îi ține în foame și în frig. Sunt umiliți, bruscați de funcționari, uitați de copii, călcați de mașini pe trecerea de pietoni.
Sunt scosi la vot, ca vitele, momiți cu un ”kil” de ulei sau de mălai de care, dinadins, au fost privați prin pensii de rahat. Vite slabe, flămânde și bătute de viața grea, asta au ajuns bătrânii noștri. Câini ținuți afară iarna, fără măcar o mână de paie sub ciolanele bătrâne.
Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolosiți. O fonotecă VIE încă, de experiențe și de înțelepciune a unei generații care a trăit atâtea grozăvii e stearsă de pe bandă, ca să tragem manele peste ea.
Fără bătrâni nu există familie. Fără bătrâni nu există viitor!

- PĂMÂNTUL - Care pământ? Cine mai e legat de pământ în țara asta? Cine-l mai are și cine mai poate rodi ceva din el? În toate țările cu guverne naționaliste, iubitoare de nație și patrie, se susține mica agricultură din zonele rurale, prin care oamenii sunt încurajați să crească pe lângă case tot ce le trebuie: un fruct, o legumă, o găină, un purcel. Foarte inteligent. Dacă se întâmplă vreo criză globală de alimente, aceste țări vor supraviețui fără ajutoare de la țările "prietene".
La noi, chestia asta se numește "agricultură de subzistență" și, desigur, lui ”tanti Europa” nu-i place.
Tanti Europa vrea ca țăranii să-și cumpere roșiile și șoriciul de la hypermarketuri franțuzești și germane, că doar de-aia avem U.E., nu?!!
Cântatul cocoșilor dimineața, lătratul vesel al lui Grivei, grohăitul lui Ghiță până de Ignat, corcodușele furate de la vecini și iazul cu sălcii și broaște sunt imagini pe care castrații de la Bruxelles nu le-au trăit, nu le pot înțelege și, prin urmare, le califică drept niște arhaisme barbare. Deci...să dispară!
Din bețivii, leneșii și nebunii satului se trag ăștia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pământ, că nu erau în stare să-l muncească. Habar nu au ce înseamnă pământul, câtă liniște și câtă putere îți dă, ce povești îți spune și cât sens aduce fiecărei dimineți și fiecărei seri.
Toți acești ”neica-nimeni” ai satului i-au urât întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineața și plecau la câmp cu ciorbă în sufertaș. Pe toți acești gângavi și pe toți acești puturoși
i-au facut comuniștii primari, secretari de partid, șefi de pușcării sau de cămine culturale.
Și acum sunt tot ei sau odraslele lor la putere, fiind folosiți de oculta STRĂINĂ pentru trădarea și vânzarea intereselor țării.
- CREDINȚA - O mai poartă doar bătrânii și șăranii, câți mai sunt și cât mai sunt. Credința e ca un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbrăcat, greu de dat jos, care trebuie împăturit într-un fel anume și pus la loc în lada de zestre împreună cu busuioc, smirnă și flori de câmp. Pus bine, că poate îl va mai purta cineva.
Când or sa moară oamenii aceștia, o sa-L ia cu ei la cer și pe Dumnezeu.
Avem, în schimb, o variantă modernă de credință, cu fermoar și arici, prin care ți se vșd și țâțele și portofelul burdușit.
Se poartă doar la nunți, botezuri și înmormântări, la alegeri, la inundații, la sfințiri de sedii și aghesmuiri de mașini luxoase, la pomenirea eroilor Revoluției.
Se accesorizează cu cruci făcute în grabă si cu un "Tatăl nostru" spus pe jumătate, că trebuie să raspunzi la mobil: ”Scuze, domnu părinte, e urgent.”

CONCLUZIA?!...
Fugim de ceva ca să ajungem nicăieri.
Ne vindem pământul să facă ăștia depozite și vile de neam prost pe el.
Ne sunăm bunicii doar de ziua lor, dacă au mai prins-o. Bisericile se înmulțesc, credincioșii adevărați se împuținează, sfinții de pe pereți nu mai înțeleg nimic din ce se întâmplă cu sufletele noastre.
Fetele noastre se prostituează până găsesc un italian bătrân și cu bani, cu care se mărită.
Băieții nostri fură bancomate, joacă la pokere și beau de sting, pentru că știu de la televizor că fetele noastre vor doar bani, altfel se prostituează.
Părinții noștri pleacă să culeagă căpșuni și să-i spele la fund pe vestici. Iar noi facem infarct și cancer pentru și de la multinaționalele LOR, conduse de securiștii NOȘTRI.
Așa că, drag român adevărat, sună-ți familia mai des, pune o sămânță într-un ghiveci, spdește un pom și aprinde câte o lumânare pentru vii și pentru morți.
Adică, SĂ TRĂIEȘTI FRUMOS, ROMÂNEȘTE!
(O ușoară adaptare după Brăduț Florescu)

Comentarii